Závady zbraní Glock.

Používateľov profilový obrázok
limo222
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa limo222 »

Ako pise Peterson, cena je nic v porovnani s uletenym zaverom do tvare, ram mam odlozeny na predajni, uz len ist v piatok po nakupko :-)
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

cubitko napísal:ale ja nevidim extra dovod, preco by si mal menit ram zbrane
Hmmm, dosť odvážne dať niekomu takúto radu.

Vieš povedať, nakoľko sa zvýši zaťaženie zvyšných vodiacich prvkov, keď sa jeden odporúčal?
Vieš povedať, v akom stave sú tie zostávajúce?
Vieš povedať, ... ?

Pri súčasných cenách nového rámu asi fakt nie je o čom špekulovať alebo (si) niečo dokazovať, zdravie máme len jedno.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Myslím, že nie je absolútne žiadny dôvod replikovať známu vetu "You're not a SEAL until you taste Italian steel," v rakúskej modifikácii... môže byť chrupu škodlivé :twisted:
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Pri cene ramu nieje nad cim uvazovat, je smiesne ze novy ram stoji tolko co zachyt zaveru na CZ,

K tomu tvrdeniu... su tameste 3 vodiace prvky, na nejake fatalne zlyhanie by sa s najvetsou pravdepodobnostou muselo zist: zlyhanie dalsich 2 prvkov , alebo prasknutie vratnej pruziny + prasknutie dalsieho laveho vodiaceho prvku. ale asi mate pravdu.. better safe then sorry.

K tomu nakupnemu povoleniu na novy ram zbrane... ram zbrane nieje hlavnou castou zbrane, tak naco nakupne povolenie?

§ 2 Vymedzenie niektorých pojmov
b) hlavnou časťou zbrane hlaveň, nábojová komora, vložná hlaveň, valec revolvera, záver,
ktoré sú ako oddelené predmety zahrnuté do kategórie zbraní, na ktoré sú alebo majú byť
namontované

Unikla mi nejaka nova vyhlaska? Hadam staci len kupit novy ram a vydat novy preukaz zbrane nie?
miro1
prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 1 month

Príspevok od používateľa miro1 »

Napr. ja mám v karte zbrane len uvedené čislo hlavne, a čislo záveru. Číslo rámu v preukaze nemám a predpokladám, že ak by som si aj rám vymenil, asi by som nemusel nič riešit.

Malá anketa: má niekto v preukaze zbrane aj číslo rámu glocka? :)
71Jany71
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

Ja mám číslo záveru a rámu.
matus69
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years

Príspevok od používateľa matus69 »

miro1 napísal:Napr. ja mám v karte zbrane len uvedené čislo hlavne, a čislo záveru. Číslo rámu v preukaze nemám a predpokladám, že ak by som si aj rám vymenil, asi by som nemusel nič riešit.

Malá anketa: má niekto v preukaze zbrane aj číslo rámu glocka? :)
ano.
A ked pojdes najblizsie nieco riesit so zbranou (napr si ju pojdes dat na medzinarodny zbrojny pas, prepis a pod) tak ti rovno aj zmenia preukaz zbrane. Je to na zaklade nejakeho noveho nariadenia, plati to zhruba rok a takymto sposobom sa postupne meni evidencia.
tompek
prispievateľ
Dátum registrácie: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa tompek »

[quote="cubitko"]Pri cene ramu nieje nad cim uvazovat, je smiesne ze novy ram stoji tolko co zachyt zaveru na CZ,

to veru je smiešne, to potom záver a hlaveň je oproti CZ riadne predražená :)
cubitko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa cubitko »

Az na to, ze hlaven a zaver su veci, ktore na Glocku neodchadzaju, zatial co ram sem-tam ano.

Zachyt zaveru na CZ odchadza pomerne pravidelne, tak preco nan nehodit cenu, ako keby bol vyrobeny laserovym obrabanim z titanu nie? ... ved si to aj tak strelci budu musiet kupit, co ine im zostava :) ... to je ten rozdiel v pristupe oboch firiem.
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

cubitko napísal:Pri cene ramu nieje nad cim uvazovat, je smiesne ze novy ram stoji tolko co zachyt zaveru na CZ,

K tomu tvrdeniu... su tameste 3 vodiace prvky, na nejake fatalne zlyhanie by sa s najvetsou pravdepodobnostou muselo zist: zlyhanie dalsich 2 prvkov , alebo prasknutie vratnej pruziny + prasknutie dalsieho laveho vodiaceho prvku. ale asi mate pravdu.. better safe then sorry.

K tomu nakupnemu povoleniu na novy ram zbrane... ram zbrane nieje hlavnou castou zbrane, tak naco nakupne povolenie?

§ 2 Vymedzenie niektorých pojmov
b) hlavnou časťou zbrane hlaveň, nábojová komora, vložná hlaveň, valec revolvera, záver,
ktoré sú ako oddelené predmety zahrnuté do kategórie zbraní, na ktoré sú alebo majú byť
namontované

Unikla mi nejaka nova vyhlaska? Hadam staci len kupit novy ram a vydat novy preukaz zbrane nie?
pamatam si, ze zhruba pred rokom a pol ked este prispieval Boris, tak to tu riesil s chalanmi.
edit: Podla noveho nariadenia sa maju do evid. systemu a tiez do KZ aktualizovat a zaviest vsetky casti zbrane, kt. su opatrene vyrob. cislom. Ukon je bez poplatku, kedze je ex offo.
limo222
častý prispievateľ

Takze momentalny status:
Novy ram na 3. gen - 35Eur, nakupko a zapis dvoch ramov, jedneho zaveru a jednej hlani na spolocnu kartu zbrane. Ak by som sa neskor rozhodol dat stary ram znehodnotit, tak doniest na policiu doklad o znehodnoteni a zas nova karta zbrane.
p.s. ked som kupoval ram, bolo mi povedane ze tato cena je len docasne, nova bude cca 100Eur, kedze je vraj nedostatok ramov vzhadom na povolenie legislativy v AUT ohladne ramov....
MRBLUE
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

limo222
Ake zmeny nastali v Rakusku ohladne ramov zbrani?
limo222
častý prispievateľ

v Hermese mi povedali, ze u Glock-a je nedostatok ramov, lebo v AUT je moznost (ako predtym tu) si kupit ram bez povolenia a vraj je to teraz velky boom menit si cierne ramy za ine farby. Ci je to ale ozaj tak, neviem, to budu vediet skorej chalani, co tam chodia nakupovat/sutazit...
MRBLUE
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Tak som to pohladal a nasiel som toto. Co som vyrozumel,tak to kludne zaslu,ale len na uzemi Rakuska,alebo si to treba dojst prevziat osobne a byt obcan Rakuska. Len by ma zaujmalo ci ten ram ma nejake vyrobne cislo,alebo je tam len zalisovany prazdny pliesok.

http://www.wertgarner.at/ws/frontend/pa ... uppeId=220
limo222
častý prispievateľ

Dakujem za snahu, kazdopadne by ma nepotesilo, keby som tych 110Eur musel zan dat, takto som obisiel vcelku lacno...
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"