Postup získania ZP skupiny A
- JackDaniels
- občasný prispievateľ
- Dátum registrácie: 13 years 2 months
Hmmm tam som bol riešiť zatiaľ len prepis a prišli mi tam dosť v pohode a hlavne na úrovni, akože slušne sa bavili a ku podivu sa nedali len tak zaskočiť ... A mladý ? ktorý mladý ? tam sú tuším všetci mladí teraz aspoň čo si ja pamätám :DDD lebo sa to tam celé vymenilo rok či dva dozadu ...
-
infallible_meninsky
Zdravim vas
Chalani mate niekto info ako je to v BB na zbrojaku chcem A,D.dik za info
Zdravim, podelim sa o svoju skusenost, dnes som absolvoval skusku na "A" v BA I , pri podavani ziadosti nebol ziaden problem, niesom zivnostnik, ale mal som potvrdenie od zamestnavatela (nastasie robim vo velkej vseobecne znamej telekom. firme),k potvrdeniu som im tam svacol fakturky za cca 200 000€ za zariadenia ktore vozim v ramci slovenska cize toto bolo bez problemov. Rovnako aj skuska, komisia vsetko zeny okrem doktora a vsetky velmi prijemne a ustretove.
Naposledy upravil/-a Synak33 v 24 Jan 2014, 06:59, upravené celkom 1 krát.
čakajú ťa dve samostatné skúšky. Máš sa čo učiť, ak ich chceš zmáknuť narazmisiak napísal:Zdravim vas
-
friendly_herschel
Zdravím, potreboval by som poradiť. Známy bol živnostník a na základe toho si rozširoval ZP zo skupiny B na skupinu A (odôvodnil to tým že má zodpovednosť za tovar a peniaze). Teraz živnosť ruší lebo kšefty nejdú a ide normálne pracovať, ale ZP A mu stále ostáva aj keď už nieje živnostník? Lebo mne tvrdí, že vydanie skupiny A bolo podložene živnosťou ktorú už nemá a znovu bude mať skupinu B.
§ 25
Zánik platnosti zbrojného preukazu
(1) Platnosť zbrojného preukazu zaniká
a) uplynutím doby platnosti zbrojného preukazu,
b) oznámením jeho straty alebo odcudzenia,
c) rozhodnutím o odňatí zbrojného preukazu (§ 26),
d) ak je taký poškodený, že zápisy v ňom uvedené sú nečitateľné alebo je porušená jeho
celistvosť,
e) ak obsahuje údaje nezodpovedajúce skutočnosti,
f) skončením pobytu jeho držiteľa na území Slovenskej republiky,
g) ak jeho držiteľ zomrel alebo bol vyhlásený za mŕtveho,
h) dňom vrátenia zbrojného preukazu policajnému útvaru, ktorý zbrojný preukaz vydal.
Zánik platnosti zbrojného preukazu
(1) Platnosť zbrojného preukazu zaniká
a) uplynutím doby platnosti zbrojného preukazu,
b) oznámením jeho straty alebo odcudzenia,
c) rozhodnutím o odňatí zbrojného preukazu (§ 26),
d) ak je taký poškodený, že zápisy v ňom uvedené sú nečitateľné alebo je porušená jeho
celistvosť,
e) ak obsahuje údaje nezodpovedajúce skutočnosti,
f) skončením pobytu jeho držiteľa na území Slovenskej republiky,
g) ak jeho držiteľ zomrel alebo bol vyhlásený za mŕtveho,
h) dňom vrátenia zbrojného preukazu policajnému útvaru, ktorý zbrojný preukaz vydal.
Inak povedané, ZP sk. A mu naďalej zostáva.
dotaz k danej téme. Keď o par rokov mu skončí platnosť a bude riešiť predlženie ostane mu ZP. sk. A nadalej či nie ?
-
inspiring_newton
k ziadosti o novy ZP opat preukazujes dovody pre skupiny o ktore ziadas
A tým dôvodom bude "len" ochrana života, zdravia a majetku.
-
inspiring_cohen
No a je tam 90% šanca že mu budú stým robiť problém.
Mám ZP skupina DE, neviem aké skúšky , myslím tým rozsah, som sbsolvoval asi pred tridsiatimi rokmi pri žiadosťi o povolenie na dodatočný nákup dlhej guľovej. Asi pred rokom som sa na polícii informoval o možnosti kúpiť si krátku guľovú, bolo mi povedané že skúšky som už v minulosti urobil a znovu ích robiť nemusím. Neviem či sa v legislatíve niečo nezmenilo (zmeny sú neustale), môžem si na základe hore uvedeného podať žiadosť o rozšírenie o skupinu A, a žiadať o nákupné povolenie na krátku guľovú zbraň? Musím v prípade skupiny A robiť mimo psychotestov (tie som vtedy tiež robil) aj nové skúšky?
Musíš robiť komplet nové skúšky na vydanie ZP sk.A. Ty si robil volakedy polovné skúšky podľa starého zákona (bez účasti prokurátora) na súčasnú skup.D + E a tá skúška neobnášala náležitosti ako skúšky na ZP skupín A,B,C,F
Na základe čoho to takto má byť?