Ďakujem za upozornenie členom fóra, ako sa hovorí cesta do pekla je vydláždená dobrým úmyslom, môj príspevok mohol pomôcť aj ľuďom, ktorým asi zbraň do rúk nepatrí...mea culpa, chlapi
Postup získania ZP skupiny A
- MordReport
- občasný prispievateľ
- Dátum registrácie: 11 years 1 month
Autor príspevok zmazal...
Ďakujem za upozornenie členom fóra, ako sa hovorí cesta do pekla je vydláždená dobrým úmyslom, môj príspevok mohol pomôcť aj ľuďom, ktorým asi zbraň do rúk nepatrí...mea culpa, chlapi
Naposledy upravil/-a MordReport v 18 Mar 2015, 20:53, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_chaum
Chlapci aku adresu mam dat na ziadost? Trvale bydlisko mam este u mami ale byt mam vlastny. Diki
Btw na testy treba vediet aj presne oznacenie zakonov a paragrafov?
Btw na testy treba vediet aj presne oznacenie zakonov a paragrafov?
- Martiner2015
- občasný prispievateľ
- Dátum registrácie: 11 years
Táto téma mi dosť pomohla získať zbrojný preukaz A v Ružomberku. Vďaka tejto téme som si dokázal spraviť obraz toho čo sa bude od mňa vyžadovať a tak som si celú akciu naplánoval tak, aby som si stihol vybaviť ZP za 2 dni dovolenky.
Najskôr som si dohodol psychológa tak aby som k nemu išiel počas stránkových dní polície.
Noc predtým som si vyplnil žiadosť na A a F a vytlačil som si papier pre fyzickú a psychickú spôsobilosť, nakoľko som bol informovaný že nie každý lekár má potrebné tlačivá.
V deň "D" som ráno skočil za svojím obvodným lekárom. Vyšetrenie ma stálo cca 17 eur a samozrejme nemal tlačivo
. Vyšetril ma a dal mi potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti.
Následne som sa bol si bol spraviť fotky a horsa za psychologičkou. Vyšetrenie trvalo zhruba hodinu a stálo ma 70 eur. Tlačivo mala a uznala ma za psychicky schopného držať a nosiť zbraň.
Zostalo už iba podať žiadosť, takže som si dal všetky papiere dohromady a vydal som sa na políciu.
Policajt v Ružomberku sa ma iba opýtal že či som aspoň živnostník, keď žiadam o ZP "A". Som normálne zamestnaný, ale popri práci mám aj živnosť. Takže policajtovi som predložil kopiju živnostenského listu a postačovalo to. Žiadosť prijali.
Na skúšku som si prešiel 3x knihu prípravy na ZP. Z toho 1x celu a 2x už iba otázky a odpovede.
Po tejto príprave skúška nebola problém, dostalo som zákonom stanovený počet otázok a po pár minútovej písomnej príprave som šiel odpovedať. Nechceli doslovné odpovede, ale chceli, aby otázky boli zodpovedané správne. Po zodpovedaní všetkých otázok uznali že som splnil všetky podmienky a vydali mi ZP.
Najskôr som si dohodol psychológa tak aby som k nemu išiel počas stránkových dní polície.
Noc predtým som si vyplnil žiadosť na A a F a vytlačil som si papier pre fyzickú a psychickú spôsobilosť, nakoľko som bol informovaný že nie každý lekár má potrebné tlačivá.
V deň "D" som ráno skočil za svojím obvodným lekárom. Vyšetrenie ma stálo cca 17 eur a samozrejme nemal tlačivo
Následne som sa bol si bol spraviť fotky a horsa za psychologičkou. Vyšetrenie trvalo zhruba hodinu a stálo ma 70 eur. Tlačivo mala a uznala ma za psychicky schopného držať a nosiť zbraň.
Zostalo už iba podať žiadosť, takže som si dal všetky papiere dohromady a vydal som sa na políciu.
Policajt v Ružomberku sa ma iba opýtal že či som aspoň živnostník, keď žiadam o ZP "A". Som normálne zamestnaný, ale popri práci mám aj živnosť. Takže policajtovi som predložil kopiju živnostenského listu a postačovalo to. Žiadosť prijali.
Na skúšku som si prešiel 3x knihu prípravy na ZP. Z toho 1x celu a 2x už iba otázky a odpovede.
Po tejto príprave skúška nebola problém, dostalo som zákonom stanovený počet otázok a po pár minútovej písomnej príprave som šiel odpovedať. Nechceli doslovné odpovede, ale chceli, aby otázky boli zodpovedané správne. Po zodpovedaní všetkých otázok uznali že som splnil všetky podmienky a vydali mi ZP.
Nazdar. Takže včera som absolvoval skúšky na ZP v Humennom. Žiadosť som podal asi mesiac pred skúškami. Skúšky prebiehali v pohode, všetko som zodpovedal, pýtali sa prečo chcem Áčko-zdôvodnil som to myslim dostatočne, načo mi povedali že komisia sa ešte poradí, taktiež mi povedali že nemám kompletné podklady že ešte si ma neoverili v mieste trvalého bydliska (mali na to mesiac). Na konci si nás všetkých zavolali dnu a povedali že všetci sme úspešne skúšky spravili. Ďalej predseda komisie dodal, že to že sme spravili skúšky ešte neznamená že sa staneme držiteľmi ZP, pretože k niektorým ešte nemajú kompletné podklady. Zaujímalo by ma či je tento postup bežný. Taktiež, načo nás volajú na skúšky ak ešte nemajú kompletné podklady. Osobne som si myslel že skúška je už iba akási záverečná fáza získania ZP, ktorou sa to uzavrie, ale mýlil som sa.
Ja som si robil skusky nedavno a ano tiez som mal pocit, ze skuska je iba zaverecna faza a, ze rozhodnutie dat - nedat uz padlo pred tym na zaklade posudenia podkladov atd.. ku kazdemu mali celkom slusny spis. Viem, ze si ma overovali aj u susedov atd... Ako povecme si na rovinu ta skuska je tak lahka, ze je to az smiesne.. Navyse je aj cas na pripravu vopred znamych otazok bez jedineho chytaku, takze to je cisto formalita, ktoru musi spravit kazdy kto si to aspon raz pozrel.
MBK: postup policie v tvojom pripade je prinajmensom zvlastny. Moju povest lustrovali uz na druhy den vecer! u susedov ako som podal ziadost o ZP. Potom dlhoooo nic, za 5 tyzdnov pozvanka na skusky, termin o dalsie takmer 3 tyzdne. V utorok skusky, spis o mne mali komplet, v stredu rano som si isiel pre ZP-A. Ziadne pochybnosti pocas podavania ziadosti ci skusok, ze preco ZP A a podobne. Pri prijimani ziadosti o ZP len podrobne skumali papiere, potvrdenia ci su komplet, ale bez zbytocnych otazok. 
-
inspiring_cori
To preverovanie u susedov nerobia policajti zo zbraní, ale policajti z miestneho oddelenia. Kým sa to k ním dostane prejde to cez X rúk a ubehne pokojne xy dní, kým sa ten ktorý policajt dostane do terénu zase pár dní, do toho dovolenky, nezodpovednosť... Na všetko sú síce lehoty, ale v tvojom prípade ich zjavne ktosi prepásol...
-
eloquent_brown
Ahojte rozsirujem si zbrojny z D aj na A (skusky som robil na Dcko na policii), na policiu som doniesol odborny posudok od psychologa, vypis zo zivnostenskeho, ziadost kde bolo napisane odvovodnenie mojej ziadosti na rozsirenie a policajt mi povie ze musim napisat "slohovu pracu" preco ziadam o sk. A, ze to tak je v zakone. Postupuje policajt zakonne? pls nejake rady dakujem
V podmienkach pre vydanie ZP je v zakone v podstate k tomu len toto (co by si mal vlastne uz vediet):
- v konaní o vydanie zbrojného preukazu preukázala potrebu držať alebo nosiť zbraň a strelivo.
Nie je v zakone nic o tom ako to mas urobit, teda ani, ze mas pisat nejake slohove prace, ak si sa pytal na to. Cele toto vlakno je v podstate o splneni tejto jednej podmienky a ako si to rozne policajne utvary rozne vykladaju - je to bud na ich svojvoly, alebo na nejakom internom predpise co ti uznaju ako "preukazanie potreby" - su v podstate dve moznosti: mozes sa s nimi hadat a mozno nieco vyhadat, alebo im skusis vyhoviet - co si vyberies, je len na tebe.
- v konaní o vydanie zbrojného preukazu preukázala potrebu držať alebo nosiť zbraň a strelivo.
Nie je v zakone nic o tom ako to mas urobit, teda ani, ze mas pisat nejake slohove prace, ak si sa pytal na to. Cele toto vlakno je v podstate o splneni tejto jednej podmienky a ako si to rozne policajne utvary rozne vykladaju - je to bud na ich svojvoly, alebo na nejakom internom predpise co ti uznaju ako "preukazanie potreby" - su v podstate dve moznosti: mozes sa s nimi hadat a mozno nieco vyhadat, alebo im skusis vyhoviet - co si vyberies, je len na tebe.
na sk.D si odôvodňoval potrebu na výkon poľovníctva a skúška bola v danom rozsahu. Na sk.A budeš robiť iné skúšky a potrebu nosiť zbraň musíš nejak odôvodniť. Slohovú prácu určite neodporúčam, ale racionálne a logické zdôvodnenie áno.
-
eloquent_brown
Ja som robil normalne skusky na D na policii pred komisiou z plneho obsahu, do ziadosti som uviedol ze ako podnikatel ma strach o svoj zivot pri prevazani vyssieho financneho obnosu do penaznych ustavov
nie je to v zakone. Ak policajt nieco od teba ziada a tvrdi, ze je to v zakone, tak nech ti povie aj paragraf, aby si si to mohol dohladat.
Ale ten zakon aj bez toho si prestuduj dokladne, aby si sa mohol efektivne branit voci nepotrebnej byrokracii.
Ale ten zakon aj bez toho si prestuduj dokladne, aby si sa mohol efektivne branit voci nepotrebnej byrokracii.
na sk.D si robil tzv.poľovné skúšky, ktoré majú iný obsah ako skúšky na skupiny A,B,CzvejkaL napísal:Ja som robil normalne skusky na D na policii pred komisiou z plneho obsahu, do ziadosti som uviedol ze ako podnikatel ma strach o svoj zivot pri prevazani vyssieho financneho obnosu do penaznych ustavov
-
eloquent_brown
peterson napísal:na sk.D si robil tzv.poľovné skúšky, ktoré majú iný obsah ako skúšky na skupiny A,B,CzvejkaL napísal:Ja som robil normalne skusky na D na policii pred komisiou z plneho obsahu, do ziadosti som uviedol ze ako podnikatel ma strach o svoj zivot pri prevazani vyssieho financneho obnosu do penaznych ustavov
to som si uz overoval ci budem musiet robit skusky alebo nie a povedali ze nie kedze ja som ich robil na policii.