Závady zbraní Grand Power

Zlomizub
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 7 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

Vola sa to bezpecnostny ozub a brani tomu aby sa kladivko dotykalo udernika.
Používateľov profilový obrázok
theplaky
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 1 month

Príspevok od používateľa theplaky »

K100vku nemam (a ani nebudem mat) ale:
- kolega ma Excalibur a z hlavne sa mu odlupuje tvrdochrom (kupodivu to vraj nema vplyv na presnost)
- to rotacne uzamykanie hlavne sa vraj casom vyzuje nakolko dosadacie plochy niesu dostatocne velke a casom sa opotrebuju (toto nemam podlozene, ale vnimam to ako velke minus ak je to tak)
pif paf
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

theplaky napísal: .................. sa vraj ...............
............ ak je to tak................
Som odporca Grand Poweru, ale poprosím: diskutujme o reálnych problémoch. Žiaden s tebou uvedených problémov som ja osobne nezaznamenal.
Nafoť kolegov olupujúci sa "tvrdochrom" a postni to sem. On to nereklamoval? Aby to nebol len nános v hlavni.
dirty harry
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa dirty harry »

Ani si osobne nemohol zaznamenat, ak si odporca GP, ako inak osobne by si teda mohol?
pif paf
častý prispievateľ

Logicky som odporca gp po skúsenostiach s pištolou (ktorú som u nich osobne kúpil), servisom a zamestnancami pri multireklamovaní toho jedného kusu nepodarku. Popísal som tu na fóre o tom toho mraky a nebolo to zďaleka všetko.

Čo si si myslel že ja som taký odporca GP ako ty si odporca USA?
Naposledy upravil/-a pif paf v 18 Feb 2016, 12:43, upravené celkom 1 krát.
theplaky
častý prispievateľ

K100vku nemam (a ani nebudem mat)
- netajim sa s tym a tak moj nazor prosim berte tak ako ho prezentujem
vraj nema vplyv na presnost
- tvrdochrom sa mu odlupuje = je to fakt (reklamoval to, no s tou zbranou vyhrava preteky)
- "vraj" to na presnost nema vplyv = presnost je subjektivny pojem, preto to "vraj" (je to jeho dojem, nie moj)
vnimam to ako velke minus ak je to tak
- netvrdim ze to tak je, iba ze ak to tak je tak je to zlé
- tu info mam sprostredkovane (netajim to), dotycny sa o tejto okolnosti dozvedel z recenzie K100vky na youtube (ani to netajim) uzivatela GolemasterCZ (Special strelnice HD) - jeden z tych dvoch ucinkujucich ma zbrojarske vzdelanie

Nepisem sem aby som tu zbran zhadzoval, ale po debate ktoru som mal na minulorocnej IWAe v Norimberku so zastupcom STI ktora GP distribuovala v USA ju chvalit nehodlam (ale o tomto to vlakno nieje ako tu uz niekto pisal).

Myslel som to v zmysle toho na co sa u K100viek tiez zamerat nakolko s tym moze byt problem.
(takze peace)
Naposledy upravil/-a theplaky v 18 Feb 2016, 15:20, upravené celkom 1 krát.
inspiring_jennings

Príspevok od používateľa inspiring_jennings »

theplaky: Pokiaľ sa nemýlim, hlavne Grand Power nemajú tvrdochróm, tak sa mu nemá čo lúpať, len materiál samotný a to si myslím Grand Power nenechá len tak... Hlavne sú z nehrdzavejúcej ocele: "Hlaveň je vyrobená z CrV ocele, spracovaná nitrocementovaním do hĺbky 0,5 mm. Tvrdosť v jadre materiálu hlavne je 45 - 48 HRC. Povrchová tvrdosť nitrocementovanej vrstvy je 52 až 54 HRC" Priamo zo stránky výrobcu, skôr sa prikláňam k tvrdeniu pif paf, či to nie je naozaj nános
theplaky
častý prispievateľ

..pisal som mu mail, ked odpise upresnim
dirty harry
častý prispievateľ

pif paf napísal:Logicky som odporca gp po skúsenostiach s pištolou (ktorú som u nich osobne kúpil), servisom a zamestnancami pri multireklamovaní toho jedného kusu nepodarku. Popísal som tu na fóre o tom toho mraky a nebolo to zďaleka všetko.

Čo si si myslel že ja som taký odporca GP ako ty si odporca USA?
Cakal som od teba odpoved presne taku aku si vypotil.
K druhej casi tvojej odpovede asi len tolko, ze mam tiez svoje skusenosti, takze som rovnako ako ty odporcom, celkom prirodzene nemyslis?
theplaky
častý prispievateľ

..tak mail uz prisiel:
- Excalibur chromovanu hlaven nema, to co sa mu vylupuje je priamo material hlavne
- potvrdil ze presnost zostala zachovana
- pistol zaniesol do Lupce: do 2 tyzdnov mu maju povedat co s tym bude dalej (vraj boli ustretovy)
- zbran ma nastrielane okolo 3000
.. foto v prilohe.
Prílohy
excalibur.jpg
ketchup
prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa ketchup »

x-calibur - vzpriecovanie nabojov (ares, geco) v zasobniku v dosledku ich zaseknutia o sklzavku do komory, problemy s neuzamknutim zaveru aj pri stredne silnej pruzine pri tej najslabsej treba strielat na 2x pretoze prve klepnutie kohutu dovrie zaver, pri nabojoch zvs a strednej pruzine nedostatocny pohyb zaveru vzad aby zachytil zaver na pohotovosti, este ani jedna sutaz bez nejakej poruchy na kazdom z troch x-caliburov co sa zucastnuju... najlepsie je ked obcas ostane v komore nabojnica tak pevne ze musim pockat aby vychladla kym ju viem dostat von bez extremneho nasilia. na to ze sa prezentuje v style vyberiem a strielam sutaz su s nou iba problemy...
dirty harry
častý prispievateľ

To je hlina ako hrom!!!
Rovnaky problem mal moj kamarat s kverom mauserom, bol komorovany na 8x57J, a on docent pouzival 8x57 JS, zainteresovani tusia co sa dialo....po vystrele nebolo mozno otvorit zaver, ale pomudrovali sme spolocne a prisli na to, ze treba po vystrele len pockat a presne po 1,5 minute to islo otvorit ako po masle, rovnako hladko ako s origo 8x57 J :D :D a tak ma napadlo ci aj v tomto pripade netreba skontrolovat na aky naboj je hlaven komorovana :mrgreen:
pif paf
častý prispievateľ

theplaky: tak to už je reálny problém. Po pár tisícoch takto nemôže vypadať vývrt ani keby strieľal iba oceľové plášte. Ono tie najväčšie diery ani nevyzerajú ako vypadaný vývrt. Ešte je možnosť že ide o vadnú hlaveň a tie diery tam boli už keď to kúpil a naznačujú vadu materiálu v tom konkrétnom mieste. V takom prípade mal šťastie že si to všimol a hlaveň sa mu neroztrhla pri streľbe, ako už sa stalo veľakrát iným vlastníkom GP.
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?f= ... 4&start=45
GP to bude s najväčšou pravdepodobnosťou riešiť v tichosti výmenou hlavne.
regnak
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa regnak »

niektoré príspevky mi prídu ako meranie si údov...
toto sú nekonečné debaty, ja osobne mám GP a nemôžem povedať na ne ani krivé slovo a to nie som z tých čo zbraň čistia po každej streľbe, ale tak 2-3x do roka, strieľam čo príde za dobrú cenu, bez jedinej vady...
mám aj glock, rovnako nemôžem povedať nič zlé z hľadiska spoľahlivosti, no z hľadiska ergonómie mi viac sedí GP a rovnako glock sa pýta vyčistiť viac krát ako je u mňa zvykom ;)
a tu netrhlo len hlaveň ;)
https://youtu.be/YQ95q9xKb3o
pif paf
častý prispievateľ

Toto je téma o závadách zbraní GP a nie o tom ako komu ten jeho konkrétky kus dobre funguje, že ešte nemal žiadnu závadu a práve jemu pre lepšiu ergonómiu sadne do ruky lepšie ako Glock. To by táto téma mala zachvílu tolko strán ako téma "Stojí my vaša K100 naozaj zato?" O čistení K100 a Glocka sú tu samostatné témy. O závadách Glocka taktiež. Prosím o udržanie vecnosti a prehladnosti fóra.
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"