357 mag.

erebos
expert
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa erebos »

BUM : SB tych 750 J nedosiahne ani z 10" to som si isty...
To iste je pri 44 Mag... Tie udaje v tabulke su len ich zbozne prianie.
U SB v podstate plati, ze bud je to slabe, alebo ti to roztrhne zbran :lol: Tak si vyber...

Myslim, ze Roman tu vzdy pise, ze mu SB nesmie do baraku a ja sa s tym stotoznujem...
tomas123
občasný prispievateľ
Registered for: 10 years 7 months

Príspevok od používateľa tomas123 »

Nepocul som ze by hlaven trhali skor asi ta prva moznost.
Dancek
občasný prispievateľ
Registered for: 12 years 10 months

Príspevok od používateľa Dancek »

Erebos: To, že z 10" hlavně střela nedosáhne 750 J bych si netroufal tvrdit tak jistě.
Vycházím ze svých měření, kdy jsem při teplotě 24°C naměřil SP střele náboje 357 magnum od S&B střílené z 20" LA karabiny průměrnou rychlost 444 m/s, tj. asi 1010 J. Připomínám, že se jednalo o novější náboje se sníženou rychlostí, těm starým (které měly katalogově 926 J) jsem při -1°C (tedy podstatně nižší teplotě) naměřil průměrných 487 m/s a podstatně menší rozdíly rychlostí jednotlivých střel, než měly ty nové.

Do QL jsem zadal prach D036 a našel navážku, která která se střelou S&B 158 grs SP dosahovala z 20" hlavně rychlosti 444 m/s. Pak jsem zkrátil hlaveň na 10" a vyšla mi rychlost 400 m/s, tj. asi 820 J.
Stejný pokus jsem opakoval s prachem D037-1 a z 10" hlavně vyšla rychlost 391 m/s, tj. asi 784 J. Prachu D037-1 vyhořelo v 10" hlavni kvůli nízkému tlaku (jen 1444 barů) asi 90%.

Nevím sice jaký prach sype S&B do nábojů 357 magnum, nejspíš to nebude žádný z prachů dostupných pro přebíječe, ale když když do QL zadám délku hlavně odpovídající mému 4" revolveru, dosti přesně se vypočtené hodnoty shodují se skutečně naměřenými, novým nábojům jsem z revolveru při 2°C naměřil 330 m/s.

Jinak souhlasím s tím, že katalogové hodnoty snad všech výrobců střeliva bývají proti skutečně naměřeným značně nadhodnocené.
tomas123
občasný prispievateľ

takže keď si dám kritérium spoľahlivé , dostatočne výkonné a dostupné strelivo v obchode najlepšie celoplášť (do lesa) dostanem asi čo? Poradí mi niekto.
bujny
častý prispievateľ
Registered for: 13 years 6 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bujny »

Tomas123: Geco 158grs FMJ
tomas123
občasný prispievateľ

Tak ak nikto nič iné neradí bude to asi dobrá volba uvidím čo budú mať buď Geco alebo Fiocchi.
Dancek
občasný prispievateľ

Jenom aby ses s náboji Fiocchi nezklamal, jestli bereš údaje od pražské firmy Supra, tak rychlost nejvýkonnějšího náboje se střelou SJSP 158 grs je zde uvedena 450 m/s, tj. asi 1036 J. Problém je v tom, že ačkoli jsou Itálie i ČR členy CIP, Supra vtipně zamlčela, že této rychlosti střela dosahuje z hlavně 255 mm dlouhé. Přikládám obrázek s údaji od firmy Fiocchi.
Nábojům se střelami FMJ TC 142 grs, které mají podle stránek Supra rychlost 460 m/s, tj. asi 973 J, jsem ze 4" revolveru naměřil pouhých 377 m/s, tj. 654 J.
110 grs střela Fiocchi Black Mamba má mít rychlost 530 m/s, tj. asi 1000 J, z revolveru jsem naměřil 433 m/s, energie vychází asi 668 J.
Prílohy
Fiocchi.jpg
tomas123
občasný prispievateľ

No tak to ma prekvapilo som mal dojem že Black mamba je čo sa výkonu týka TOP. Tiež mám 4 palec a rátal som nejakých 800 J že to bude mať. Tak asi skúsim Geco. Ďakujem za info.
tomas123
občasný prispievateľ

Ešte som našiel nejaké Winchester má s tým niekto skúsenosť? Prípadne je to dostupné lebo som to našiel na českej stránke.
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

Niektoré som zmeral -najlepšie keď kúpiš a zmáraš si sám. Dostupnosť neviem meral som to niekomu na strelnici.
Winchester 357 Magnum 180gr Partition Gold 51cm hlaveň 470m/s 1288J
Winchester 357 Magnum 158gr JSP 51cm hlaveň -560m/s -1606J
Dancek
občasný prispievateľ

Tomas123: Jen pro představu kolik typů nábojů ráže 357 magnum Winchester vyrábí a také proto aby sis uvědomil, že na otázku na "nějaké Winchestery" se dá stěží odpovědět, jsou na této stránce úplně dole data jejich nábojů 357 magnum (a nejsem si jistý, zda všech jimi vyráběných). http://www.ballistics101.com/357_magnum.php
tomas123
občasný prispievateľ

Tak bol som v LM výber streliva na jednotku SaB to hneď mi núkali a druhé boli Hornady C. takže žiadne geco fiocchi alebo čokoľvek iné. Všetko na objednávku. Neviem príde mi to že tento kaliber majú asi dvaja z okresu inak neviem či všetci strielajú SaB. Ešte musím zistiť že keď objednajú koľko to bude stáť nemá niekto skúsenosť?
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

Nie S&B ,ale prebíjajú. :lol:
tomas123
občasný prispievateľ

Môže byť ale ja do roka vystrielam cca 150 nábojov asi by sa mi to neoplatilo + necítim sa byť taký zdatný. Skúsim ešte dakde po okolí možno MT alebo DK či by nemali.
tomas123
občasný prispievateľ

Mam otázku na strelivo ,ešte skôr na nábojnice nosím revolver do lesa ráno nabijem a večer vybijem v tom lepšom prípade :-) a teraz k veci stále tie iste náboje len po čase cca 1-2 týždne nábojnice chytajú divnú farbu sivú až do modra predpokladám že to bude s oleja (balistol) nemôže sa to dostať k prachu? Prípadne používate niečo iné na čistenie? A ešte dotaz naboje PPU a Prvi partizan to je to iste ci?
Ďakujem
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"