Sa vz. 58

momentalne anonymny
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 10 months

Príspevok od používateľa momentalne anonymny »

na pazby 58 bolo v suprave mierok na Sa vz.58 specialne naradie, ale subtilnejsie a komplikovanejsie a nie take ucinne ako to novo vyvinute.
Sam nemam taku sadu, raz som ju videl u jedneho zberatela.
Ale rad by som si taku kupil, aj ked su tam v podstate zbytocnosti.
Používateľov profilový obrázok
AKI
expert
Dátum registrácie: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

To Arminius:
Tak kompletne krabice pre Vz.58 som v zivote nevidel len pre Vz.52. Na utvare som mal v podstate poloprazdne. Co je v tom rozdiel zasobniky som mal balene v plastovej folii kazdy zvlast. Pazby neboli svetle drevene, ale tmava drevotrieska. Tie blede to budu nahradne diely z dost starych ulozeniek.
tenorista
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa tenorista »

to Aki
to preto,že súpravy SZSNP 1:100 sú určené do NZ skladov a nie na opravy na útvare,pre opravy na útvare slúži dispečing a objednávky z výzbrojnej základne.Inak ak si bol výzbrojár tak si určite mal aj brašňu výzbrojára a tam bol taký divný skrutkovač,čo mal stred čepele vyrezaný,ten slúži k povolovaniu pažby.
strelec122
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa strelec122 »

Arminius
ak si bol vojak z povolania, alebo policajt a mal dobre styky, tak ta bedna 7,62x39 vz. 58 / zalozne suciastky / sa dala zohnat z NZ za 4000 sk. Boli tam pazby, pazbicky, nadpazbie- vsetko drevene, asi 6ks zasobnikov a vsetky nahradne diely, proste vsetko.
Naposledy upravil/-a strelec122 v 12 Jan 2009, 17:55, upravené celkom 1 krát.
arminius
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

tenorista napísal:to Aki
to preto,že súpravy SZSNP 1:100 sú určené do NZ skladov a nie na opravy na útvare,pre opravy na útvare slúži dispečing a objednávky z výzbrojnej základne.Inak ak si bol výzbrojár tak si určite mal aj brašňu výzbrojára a tam bol taký divný skrutkovač,čo mal stred čepele vyrezaný,ten slúži k povolovaniu pažby.
Toť JA :lol: U mňa bola v podstate celá posádka :wink: Teraz je to asi trocha inak :roll:

To je presne ten skrutkovač , o ktorom som sa zmieňoval , ten DIVNÝ :lol:

strelec122
ak si bol vojak z povolania, alebo policajt a mal si dobre styky, tak ta bedna 7,62x39 vz. 58 / zalozne suciastky / sa dala zohnat z NZ za 4000 sk. Boli tam pazby, pazbicky, nadpazbie- vsetko drevene, asi 6ks zasobnikov a vsetky nahradne diely, proste vsetko.
Keď si si prečítal príspevky , možno si naďabil na moje horekovanie , tieto veci som mohol mať zadarmo :wink:
Ja som už nejaký ten piatok na výsluhovom , takže pasé :!:
Inak tieto ND som mal v podstate na každú ručnú zbraň , od Pi , Sa , UK , RPG , no bolo toho neúrekom .

Tie linky som položil len ako ukážku pre neznalých , no a na foto v tej ponuke nie sú všetky a ani kompletné .

Ak ste si všimli v ponuke osvetlovaciu raketu ROS - 4O , to bolo žúžo :wink:
Odpaľovala sa z ruky spôsobom , že si zobral ROS zároveň s hlavňou Sa alebo niečo pevné . Oprel o zem , vyšruboval závit na spodku . Ten ostal visieť na šnúrke . Tú si chytil a poriadne potiahol . Fíííííííííííííííííí a už letela . Kua jedna , až do výšky 800 m . :!: Osvetlila poriadny kus okolia a svietivosť bola cca 3 minúty / už si veľmi nepamätám / . Počas nočných strelieb nema problema . :!:

Poznal som ale jeden prípad , že debo na Silvestra odpálil svetlicu z baráku . Nedordžal silu , uhol .... a svetlica sa pobrala hajde oproti do rodinného domu cez okno . Rodinka si užívala pohodu večera , no naraz bum a dievča to chytila rovno na solar plexus :roll: Si viete predstaviť , keď chytíš niečo také , čo obsahuje magnézium a ten uhasíš len pieskom a pod. Žiadna voda a alebo obyčajný hasičák :!: Kurevská smrť :!: :!:
A takých prípadov bolo požehnane . Nabudúce niečo iné :wink:
AKI
expert
Dátum registrácie: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

To tenorista:
Ako kolajnickar som bol formalne zastupca velitela RTZ a velitel caty oprav vyzbroje vskutocnosti. Kedze som sa ako jediny vyznal do zbrani opravy som robil sam. Vaecsinou drobnosti, najcastejsie uviaznuta nabojnica v komore. Brasnu som ziadnu nenafasoval. Dielnu oprav vyzbroje som prebral v dost ubohom stave. Vaecsinou sa pouzivala na opravu bodakov.
strelec122
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa strelec122 »

Arminius
zhanal som sklopnu pazbu na 858-ku, v predajni zbrani a streliva 1000Sk. Z bedne nahradnych dielov som ju kupil za 300Sk. Skoda, ze viac tych bedni sa nedostalo do tych spravnych ruk.
arminius
častý prispievateľ

duros napísal

Toto by som rád niekde zohnal!

Asi Ťa veľmi nepoteším :cry:

Jedná sa totiž o to , že aj keď to niekto má , predpokladám , že sa tejto súpravy vzdá :!:

Skús nasledujúci link , tam by si to mohol zohnať :idea:

http://www.vopmoldava.sk/

Situácia sa zmenila , moje kontakty sú už nedostupné , ešte aj ten naj....už nie je vo funkcii , tiež je na výsluhe :wink:
momentalne anonymny
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 10 months

Príspevok od používateľa momentalne anonymny »

www.vopmoldava.sk
nemaju mierky ani pre seba.
aspon podla kamosovej info.
ak niekto bude mat ine info, aj ja aj kamos sa pripajame so zaujmom o mierky.
scar
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa scar »

potrebujem poradit nejaku kvalitnu farbu ktorou sa da nastriekat 58-cka , aby sa neosupala po 1-vom zasobniku.najlepsie cierna matna.dik
arminius
častý prispievateľ

scar
...kvalitnu farbu ktorou sa da nastriekat 58-cka...
Neblázni , človeče :!:

http://www.webforum.sk/viewtopic.php?p= ... enim#17622

http://www.prumyslovy-servis.cz/index_s ... ge5077.htm
inspiring_greider

Príspevok od používateľa inspiring_greider »

arminius
mas skusenosti s tymto ciernidlom??
http://www.prumyslovy-servis.cz/index_s ... ge5077.htm
ja som im tam pisal som zvedavy co odpisu,hlavne ci sa to da od nich aj objednat :?:
arminius
častý prispievateľ

Nerobil som s ním osobne , byli na to lidi :wink:

Ale mal som vo vlastníctve CZ 50 , na ktorej som si dal repasovať povrch . No što Ti budu ličiti , PARADA :lol:
Dostala takú krásnu farbu s nádychom , ako po kalení , nádhernú čiernu , s trochou modrej . Ako po kalení , ale jemnejšie . Každý , kto ju videl , ticho alebo nahlas obdivoval :P
friendly_kirch

Príspevok od používateľa friendly_kirch »

Čawte chalani...
No tak onedlho asi budem brať tu 58-čku a mal by som pár otázok:

1. Kde zoženiem doplnky ako predpažbie s weawer koľajnicou hore aj dolu (na kolim a dolu na taktickú rukoväť) a nejakú ergonomicky tvarovanú pažbičku???

2. Kde zoženiem 5 ranový zásobník?

3. Tak to vyzerá že budem mať verziu s pevnou pažbou. Dá sa vymeniť za sklopnú a ak áno kde "slkopku" zoženiem?

4. Kde zohnať náboje za dobrú cenu??? U nás majú nejaké Sellier & Bellot
32sk/1kus (!!!) čo sa mi zdá na cvičnú streľbu kurevsky veľa!

Diki
duros
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

Naboje barnaul alebo prvy partizan. Pistolovu rukovat ti predam. Pozri inzerciu.
Napísať odpoveď

Návrat na "Samopal vz. 58 "