Závady zbraní Grand Power

Používateľov profilový obrázok
Mesi
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Takze ISO 9001 riesi kvalitu vyrobkov?

Tu sa musim zastat obhajcov - ak to nema ziaden vplyv na kvalitu tak je to jedno. Zatial nik neprisiel ani s teoriou co to vlastne by malo robit.

O ostatnych neduhoch a zavadach systemu tu nik nepochybuje snad. Tak si to vezmite ze ste presvedceny ze to je/nie je vada a ze je vam vas vlastny nazor ten pravy a spravny. Pozehname to a moze sa rozoberat dalsi nedostatok.
Mesi
moderátor

To, ze GP nema zvladnuty (narodny) marketing snad vsetci vieme. Osobne netusim aky podiel ich trhu tvorime, mozno je to nezaujimave pre nich.

Prirovnanie nie vsak najlepsie, pretoze karoseria je sucastou designu a to ma vyrazny vplyv na predaj. Keby to bol zvar na vyfuku,ci nejaka nezmyselna vydutina.... whatever - ako sa tu na vychode zvykne hovorit. 8)
romen3
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 11 years 9 months

Príspevok od používateľa romen3 »

mam pocit, ze jeden pise o kruzku/prstenci v komore a druhy o kruzku/prstenci v hlavni. a sa hadate kto ma pravdu, ked kazdy pise o trosku niecom inom.
Hektor
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 1 month

Príspevok od používateľa Hektor »

Chlapi, mne je tak luto, ze ten kruzok nemam aj ja na svojej buchacke. Mohol by som tvrdit, ze preto mi gule lietaju po celom terci :D
Ak je to nejakou necistotou, ktora sa v hlavni usadila pri vyrobe a oslabila tak jej pevnost, OK beriem je to chyba. Ak pri vrtani hlavne sustruznik viac zatlacil a zmenil tak v tomto mieste priemer hlavne, OK je to chyba. Ale asi sa vsetci zhodneme, ze aj jedno aj druhe je blbost a takto sa hlavne nevyrabaju.
Hlavne sa v tom mieste netrhaju, ale niekomu to proste vadi ze to tam ma. Hlada chyby. Povrchovka drzi, nekope viac nez ma, gule lietaju dopredu, zasobnik nevypadava ... ale je tam kruzok.
GP odporucam vysvetlit preco su niektore hlavne osadene upgradom v podobe O kruzka a preco my ostatni ho tam nemame. Do tej doby to bude ako ta stratena palica na psa co sa vzdy najde.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Mám taký dojem, že už pred pár mesiacmi na daktorom fóre (najskôr českom, tam sa to preberalo skôr ako tu) Boris vysvetlil, že ten krúžok je zmena odtieňa vnútorného povrchu hlavne v mieste uzamykacieho prstenca, ktorá vznikla v priebehu indukčného kalenia hlavne a súvisí z rozličnou hrúbkou hlavne v tých miestach. Na kvalitu hlavne nemá žiadny vplyv rovnako ako nemá na kvalitu uvareného jedla farebný nádych na dne nerezového hrnca.
dirty harry
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa dirty harry »

Ako tak citam, dospel som k nazoru ze najlepsie bude toto vlakienko UZAMKNUT. Aspon na cas.
mototechna
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mototechna »

Ak sa ten krúžok nachádza v mieste kde sa mení vonkajší priemer hlavne, je to tak ako píše Igrlík, následok kalenia - prehriatia hlavne. Prejaví sa po používaní keď sa vnútro malinko "zabehne". Na funkci živočicháře to nemá vplyv.
pif paf
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa pif paf »

Niektoré hlavne K100 ten krúžok majú a niektoré nie. To môže naznačovať rozdielny (ne/kvalitnejší) spôsob kalenia, alebo materiál hlavne. V takom prípade by bolo fajn vedieť či má zákazník ten lepší alebo horší kus.
Mesi
moderátor

A taktiez ti opacni, nie?
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

Igrlik napísal:Mám taký dojem, že už pred pár mesiacmi na daktorom fóre (najskôr českom, tam sa to preberalo skôr ako tu) Boris vysvetlil, že ten krúžok je zmena odtieňa vnútorného povrchu hlavne v mieste uzamykacieho prstenca, ktorá vznikla v priebehu indukčného kalenia hlavne a súvisí z rozličnou hrúbkou hlavne v tých miestach. Na kvalitu hlavne nemá žiadny vplyv rovnako ako nemá na kvalitu uvareného jedla farebný nádych na dne nerezového hrnca.

Ak je to dôsledok kalenia ma to vplyv. Mechanické vlastnosti sú v mieste krúžku iné, ako v ostatnej časti. Buď je to prekálane alebo neodkalene. Farba samozrejme vplyv nemá. Hlaveň sa chova ako tlakoval nádoba , ak je to prekalene môže nastať lom v krúžku. Ak je to nedokalene je miesto s krúžkom pružnejšie a lom môže nastať na hrane krúžka s správne zakalenou časťou.
Treba vychádzať z kalenia ako zmeny štrukturálnej mriežky ocele.

Preto sa krúžok objavuje až neskôr -používaním
Hlaveň je len tak pevná ako jej najslabšia časť.
mototechna
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mototechna »

ešte drobný detail - po kalení sa materiál musí popustiť aby sa odstránili pnutia a upravili potrebné vlastnosti, to ho zjednotí, takže po mechanickej stránke predpokladám že je hlaveň rovnomerná. Ale v tomto prípade sú to len moje dohady, neviem presne ako je to u hlavní, viem len ako je to u nožov a podobných výtvorov :)
inspiring_ganguly

Uvažuješ sprane .Pnutie v oceli popúšťaním odstrániš, ale každým výstrelom ju mechanicky znova namáhaš. A vzhľadom na rozdielne mechanické vlastnosti sa ti krúžok ukáže.
Samozrejme to platí len keď krúžok ktorý za nova nebol a zrazu sa po nejakom čase objavy. Krúžky ktoré sú od nova napríklad po sústružení, vplyv na pevnosť po správnej tepelnej úprave nemajú.
Triarius
prispievateľ
Dátum registrácie: 11 years 10 months

Príspevok od používateľa Triarius »

na tejto celej debate ma zaraza jedna vec a tou je mlcanie vyrobcu...vieme, ze tu na fore su a preto vyvstava otazka, preco celu vec nevyjasnia a nevysvetlia a je po zbytocnej debate...takto cloveka napadne, preco mlcia? ked to nie je problem, resp je to dokonca zamerna vec, preco to nepovedat a je vymalovane? alebo to nejaky problem je, je jedno ci technicky, funkcny alebo esteticky, pri ktorom nevedia co s nim a potom je taktne mlcanie a tiche pripadne opravy logicke...ako hovori stare vcelie prislovie "kto mlci, ten svedci"
inspiring_ganguly

Ja som reagoval len na možnosť krúžka po kalení. To jest po zmene kryštalickej mriežky.

Krúžok môže vzniknúť aj keď je štruktúra kovu úplne rovnaká a materiál ma všade rovnaké mechanické vlastnosti. Keď sa naraz zmení priemer ,napríklad -vonkajší priemer hlavne v mieste komory a následne skok na menši priemer hlavne za komorou . Tenší materiál pracuje pri výstrele viac a môže vzniknúť krúžok vnútri hlavne v tomto mieste.

Všetky tieto mechanické vlastnosti sa dajú jednoducho merať. A pri ďalšej výrobe hrúbku materiálu upravia aby ten škaredý krúžok nevznikal, v tomto prípade je to len opticky kaz. :D
Mesi
moderátor

Chlapci, co to mate doma, ci ti ktorym to vadi, uz ste pisali niekto vyrobcovi? Lebo tu z tej vody vela polievky nenavarite.
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"