ketchup napísal:clovek by este bral verziu o malych volach a spine keby sa to dalo dotlacit do uzamknutej polohy ako normalny typ zaveru. ale to je zahryznute tak ze keby to clovek moc znasilnoval by to tipujem nenavratne poskodil. zvlatne ale je ze co ja dvoma palcami neuzamknem to kohut dorazi pri dopade bez problemov - skoro by som to upodozrieval ze vnutri nieco nesedi ako ma a hlaven sa niekde sprajcne... ale ked som videl "kompletny tuning" ktory bol odpovedou na reklamaciu spolustrelca - co na zbrani spravili a pocet zavad ktore po oprave ma asi proste akceptujem stav v akom to je a nabuduce ked ma chytia patrioticke nalady pri nakupe zbrane sa na ne s prehladom vyseriem. takze ani karabina ani malorazka uz urcite znacku gp neponesu
Ak to zahryznute budes nasilu buchat dopredu do vychodzej polohy, rozklepes blok na zavere a este sa to zhorsi. Uz to asi trosku rozklepane mas. Odmasti to, namaz iba kolajnicky, vezmi uterak, a pomalicky to musis rozchodit. Obtahovat pomaly, ak sa to sekne pri tahani zaveru vzad, obal ruku uterakom a zpredu od musky tomu pomoz lahkym uderom. Ak sa sekne pri spustani zaveru dopredu, potahuj zaver smerom dozadu jemne pomaly a otacanim celej zbrani najdi polohu, pri ktorej to uz pojde dopredu len silou pruziny. Ak toto nevude mozne urobit, tak to trosku namaz. Samozrejme zbran musi byt vybita a bez zasobnika.
Posli detailnu foto uzamykacieho bloku zaveru a nasviet ho tak, aby bol viditelny pripadny otrep na hrane bloku, ktory je hned pred okienkom.