Keď už tasiť, vystreliť?
Tak to sorry , to by bolo nadlho
STOJKA - slangový výraz na vojne - strážne stanovisko , strážený priestor
Podstata významu stojka - 2 hodiny stojíš / prechádzaš sa / po stanovišti a strážiš ho
Si tam bohom a aj alahom v jednej osobe , nikto na Teba nemá / hlavne v noci /
Vtedy prichádza k slovu len jeden výraz - heslo , ktoré pozná len strážna jednotka
Hovorím , je to na dlhšie rozprávanie okolo celej tejto problematiky , o ktorej pojednával v tej dobe predpis . Ten sme ovládali jak otčenáš / ešte aj neveriaci /
No zažili sme aj veľa zážitkov , ktoré dnes už len môže niekto závidieť .
Napríklad mal som možnosť vidieť strach v očiach , keď som zavelil . Teba nevidno a Ty vidíš .
Ale na druhej strane aj mne lepilo , to keď som začul natiahnutie záveru
Je toho veľa , aj na jednu knihu .
STOJKA - slangový výraz na vojne - strážne stanovisko , strážený priestor
Podstata významu stojka - 2 hodiny stojíš / prechádzaš sa / po stanovišti a strážiš ho
Si tam bohom a aj alahom v jednej osobe , nikto na Teba nemá / hlavne v noci /
Hovorím , je to na dlhšie rozprávanie okolo celej tejto problematiky , o ktorej pojednával v tej dobe predpis . Ten sme ovládali jak otčenáš / ešte aj neveriaci /
No zažili sme aj veľa zážitkov , ktoré dnes už len môže niekto závidieť .
Napríklad mal som možnosť vidieť strach v očiach , keď som zavelil . Teba nevidno a Ty vidíš .
Ale na druhej strane aj mne lepilo , to keď som začul natiahnutie záveru
Je toho veľa , aj na jednu knihu .
-
inspiring_ganguly
-
inspiring_liskov
arminius: spominam .....a som rad ze to mam daavno za sebou... nikomu by som neprial prechadzku okolo municaku za krasnej decembrovej noci pri minus 17 s tazkou vysielackou, ruskym infrakom a krepym vlciakom , ktory hryzol zasadne vsetkych naokolo
inak, my sme ani v noci nenosili padlo natiahnute z dvoch dovodov, jednak sa chlapcom obcas triasol prst a nebolodobre riskovat a po druhe ten zvuk obtahovania 58-ky mal za nasledok ze vtipkar co sa snazil vyliezt na plot okamzite zoskocil a zdrhal
inak, my sme ani v noci nenosili padlo natiahnute z dvoch dovodov, jednak sa chlapcom obcas triasol prst a nebolodobre riskovat a po druhe ten zvuk obtahovania 58-ky mal za nasledok ze vtipkar co sa snazil vyliezt na plot okamzite zoskocil a zdrhal
Ja par razy do mesiaca zaživam,stoj kto tam,ozve sa mi tu velitel straze plus kontrolny organ-to su za organi
velitel straže ku mne ostatny stat,stoj osviet si tvar,heslo,bud poznam ale nie.Najlepšie je ked to kričim ako ch** a ono maco na mna pozera ....
a ja mam pri sebe spolahlivu pistol vz.82 a stare 20rokov stare naboje 
BALISTIK
OTÁZKY :
1. Urobil si už niečo také , že posledný povel bol - nepoznám
2. Ako si potom pokračoval , ale pravdivo

Pýtam sa len preto , čo dovoľuje dnešok v tejto oblasti
P.S.
Šak to nosia len Deveťák a malý kôň , prípadne DP a DVch
Lenže títo sa nepovažujú za strážakov , či 
To mi niečo pripomínavelitel straže ku mne ostatny stat,stoj osviet si tvar,heslo,bud poznam ale nie.
OTÁZKY :
1. Urobil si už niečo také , že posledný povel bol - nepoznám
2. Ako si potom pokračoval , ale pravdivo
Pýtam sa len preto , čo dovoľuje dnešok v tejto oblasti
P.S.
A to čo , preboha , strážiš s hentým kvérikom .a ja mam pri sebe spolahlivu pistol vz.82 a stare 20rokov stare naboje
Šak to nosia len Deveťák a malý kôň , prípadne DP a DVch
Naposledy upravil/-a arminius v 18 Feb 2009, 10:25, upravené celkom 1 krát.
arminius-ty si bol pisar alebo čo,pravopis ti ide.Nastastie vzdy som niekoho spoznal,lebo uz vopred vieme či niekto ide alebo nejde,myslim kontrolny organ
Prikazy su take v pripade narušitela sa musime schovat,sledovat situaciu,ohlasit vysielačkou ktora furt nejde alebo neni prijem narusenie,vyčkat do prichodu zasahovej jednotky tj.dozorny psinca a pes,pohotovostny vodič.Nič v zlom ale chudaci dochodcovia takto ich vnoci prehanat.
Nesmieme vstupovat do vykradnuteho priestoru kvoli pachovej stope,v pripade zadrzania pachatela zvalit na zem,pri zasahu musime bit dvaja,jeden prehliada druhy dohliada
Postup pri straženi municnych skladov,postup pri požiari ten pisat nejdem.Ešte jedna armadna perlicka ked mi pachatel uteka v objekte,za priestor ktorí sa uz nepovazuje za moj straženy mam ho nehat tak.Ked som sa uz rozpísal,budem definovat použitie strelnej zbrane,najprv klasika nutna obrana,krajna nudza.Na odvratenie nebezpečneho utoku alebo na odvratenie priamo hroziaceho nebezpečenstva utoku,ktore ohrozuju straženy objekt alebo stražne stanoviste,a to po marnej vyzve,aby sa upustilo od utoku.Na zamedzenie uteku zo stražneho objektu,alebo stražneho stanovista ozbrojenej osobe,alebo osobe dovodne podozrivej zo spachania obzvlast zavazneho tresneho činu,ktoru nemozno inym sposobom zadrzat.Zbran nesmiem použit voči tehotnej zene,ktorej tehotenstvo je očividne,proti osobam vysokeho veku,osobam s telesnou chybou,vadou,mladšej ako 15 rokov,pokial nas neohrozuje atd.Tak toto nas gumy gumene jedneho času skusali pravidelne
Zial civili ich maju v p...PS-mame vo vyzbroji a v službe všetci dozorny aj straž pistol vz.82.
BALISTIK
Mama ma tak vycepovala a aj dobrých učiteľov slovenčiny som mal , wery fasa
Niekto Vás tu musí aspoň v niečom školiť , keď už poniektorí ŠKOLIA MŇA
K mojim otázkam :
b. Plazením vpred pod najbližšie svetlo
c. S veľkým úškrnom pod týmto spoznať dotyčného
a na druhý deň očakávať minimálne pochvalu v DR
Raz si jeden aj trochu zastrieľal a dostal okamžite opušťák , čo bolo na vtedajšiu dobu
Toto sme s radosťou aplikovali hlavne na " odvážnych " DU , ktorí si občas chceli niečo dokázať a skočili cez plot bez patričného doprovodu
Podotýkam ale , že to bolo v 70-tych rokoch - iná doba
Len tak mimochodom , za 24 mesiacov som mal 2 dovolenky / tie som musel dostať / a jeden opušťák - to keď brat promoval

Nie som slotovec , ale SLOVÁK , kurňaty si bol pisar alebo čo,pravopis ti ide.
Niekto Vás tu musí aspoň v niečom školiť , keď už poniektorí ŠKOLIA MŇA
K mojim otázkam :
Veľká smola pre dotyčného1. Urobil si už niečo také , že posledný povel bol - nepoznám
a. Súbežne povel - k zemi a klepnúť záverom / ten už ale bol obtiahnutý /2. Ako si potom pokračoval , ale pravdivo
b. Plazením vpred pod najbližšie svetlo
c. S veľkým úškrnom pod týmto spoznať dotyčného
a na druhý deň očakávať minimálne pochvalu v DR
Raz si jeden aj trochu zastrieľal a dostal okamžite opušťák , čo bolo na vtedajšiu dobu
Toto sme s radosťou aplikovali hlavne na " odvážnych " DU , ktorí si občas chceli niečo dokázať a skočili cez plot bez patričného doprovodu
Podotýkam ale , že to bolo v 70-tych rokoch - iná doba
Len tak mimochodom , za 24 mesiacov som mal 2 dovolenky / tie som musel dostať / a jeden opušťák - to keď brat promoval
......ááááááááááááá , takže tak , potom Ty si neni gumička , že dobre dedukujemTak toto nas gumy gumene jedneho času skusali pravidelne
-
inspiring_liskov
hh na mna raz velitel straze a zavodny skusili poslat ako prveho striedajuceho strazneho, a ked na povel osviet si drzku kukal na mna kamarat namiesto velitela, dal som "stoj, spat" , " k zemi " a volal som velitela straze , ktory lezat 5m za nim, dost komedia
minutku som ich nechal povalat sa v blate a potom som nechal velitela straze vstat a vystriedat sa
inak hrozilo ze tam budem stat a oni lezat do sudneho dna 
Ahojte, ako je to v takomto pripade? Otazka, ktora je aj na skuskach.
Držiteľa zbrojného preukazu s oprávnením skupiny
„B" sused požiadal, aby mu pomohol zadržať dvoch
neznámych mužov, ktorí sa vlámali do jeho domu a
odnášajú bytové zariadenie. Je držiteľ zbrojného pre
ukazu oprávnený pri zadržaní uvedených osôb použiť
hrozbu namierenou zbraňou, aj keď nebol napadnutý
jeho vlastný majetok? Sú držiteľ zbrojného preukazu
a jeho sused oprávnení obmedziť slobodu oboch
neznámych mužov až do príchodu príslušníkov Poli
cajného zboru?
Odpoved je taka, ze ano, ma pravo obmedzit ich na slobode do prichodu policie.
V pripade, ze dotycni sa zlaknu a daju sa na utek je jasne, ze pouzitie zbrane na utekajucich neprichadza do uvahy.
Co v pripade, ze vyzvu ignoruju a pokracuju dalej vo svojom protipravnom konani? V tom pripade cela situacia vyznie dost komicky, stojis tam s namierenou zbranou a oni dokoncia nakladanie lupu do auta, zamavaju a veselo odfrcia.
Jasne, ze psychologicky ucinok hrozby namierenou zbranou je obrovsky, predpokladam ale, ze sa najde dostatok otrlych pachatelov, ktorych to mozno nerozhodi.
Držiteľa zbrojného preukazu s oprávnením skupiny
„B" sused požiadal, aby mu pomohol zadržať dvoch
neznámych mužov, ktorí sa vlámali do jeho domu a
odnášajú bytové zariadenie. Je držiteľ zbrojného pre
ukazu oprávnený pri zadržaní uvedených osôb použiť
hrozbu namierenou zbraňou, aj keď nebol napadnutý
jeho vlastný majetok? Sú držiteľ zbrojného preukazu
a jeho sused oprávnení obmedziť slobodu oboch
neznámych mužov až do príchodu príslušníkov Poli
cajného zboru?
Odpoved je taka, ze ano, ma pravo obmedzit ich na slobode do prichodu policie.
V pripade, ze dotycni sa zlaknu a daju sa na utek je jasne, ze pouzitie zbrane na utekajucich neprichadza do uvahy.
Co v pripade, ze vyzvu ignoruju a pokracuju dalej vo svojom protipravnom konani? V tom pripade cela situacia vyznie dost komicky, stojis tam s namierenou zbranou a oni dokoncia nakladanie lupu do auta, zamavaju a veselo odfrcia.
Jasne, ze psychologicky ucinok hrozby namierenou zbranou je obrovsky, predpokladam ale, ze sa najde dostatok otrlych pachatelov, ktorych to mozno nerozhodi.