Postup získania ZP skupiny A

Používateľov profilový obrázok
Mesi
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 7 months

Príspevok od používateľa Mesi »

Ak to bolo dostatocne opisane a podla jeho uvazenia dovod na opodstatnenie, tak si mohol napr. za tym stat.
Wakama
prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa Wakama »

No myslím si, že ak by sa nedal do písania na tú A4 tak by mu nedali A ale iba B ...vieš čo ja mám tiež nos na ľudí,cítim čo môžem čakať v podobných situáciách
Machead
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years 6 months

Príspevok od používateľa Machead »

MadRabbit napísal:Machead, aký dôvod si dal prosím ťa na Ačko? Všeobecný (ochrana života zdravia osoby, ochrana majetku) alebo si mal nejaký osobný špecifický dôvod? Diky
Aj pre Wakamu - ano, ochrana zivota, zdravia a majetku. Ono aj v zakone je pre skupinu A vyslovene uvedeny tento dovod na nosenie. Dopisal som len k tomu „pri vykone podnikatelskej cinnosti.“

Zbrojak som mal za hodinu po urobeni skusky.

Co sa tyka tej plnej A4, ja vam neviem, ste chlapi alebo este len mlade ucha co si nevedia stat za svojim a dorazne, lez slusne argumentovat? Asertivita je snad v zivote zaklad, ak chce clovek nieco dosiahnut, nie sklopit usi.

Ked uz to s organom inak nejde a viem o tom, idem na zivnostak, poziadam o zivnostensky a este v ten den idem na policiu. Ci?
jokr68
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years 4 months

Príspevok od používateľa jokr68 »

Dnes som si bol vyzdvihnúť žiadosť na ZP v MT. Po mojej odpovedi že chcem A tak mi zdôraznil že odôvodnenenie musí byť podrobné v rozsahu A4 (tri riadky na žiadosti v žiadnom prípade nebudú stačiť).
A aby som tam nepísal nič o migrantoch, teroristoch a vynechal aj nejaké rasistické a podobné narážky.
Podľa jeho vyjadrenia nemá mi problém tie dôvody na A uznať, len chce byť tým podrobným zdôvodnením chránený.
fotograf
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 11 years 4 months

Príspevok od používateľa fotograf »

A chránený pred čím??? :?:
Ja už tejto alibistickej byrokracii prestávam rozumieť... :roll:
Machead
častý prispievateľ

A aka bola povolena velkost pisma a typ na tej A4? S akym riadkovanim? Bol stanoveny aj pocet znakov? Lebo vypisat A4 sa da na vela sposobov, ja by som tam teda uviedol ten oficialny dovod podla zakona (ochrana) ale pekne konskym pismom. Nech je organ spokojny.
Wakama
prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years 5 months

Príspevok od používateľa Wakama »

niekde hovoria,že je dobre napísať len to čo žiada zákon "ochrana osoby a majetku" a niekde ti zas povedia,že napíšte dôvod na A4...
V istých veciach je polícia nesúrodá a to mi dosť vadí.

Nepovedali mu koľko toho napísať na A4,len mu povedali,že odôvodnenie na 3riadky je málo a že to neprejde..asi toľko
infallible_bouman

Príspevok od používateľa infallible_bouman »

Zdravím Vás,
prečítal som niekoľko strán tohto vlákna (zatiaľ nie celé) ale nenašiel som zatiaľ odpoveď. Som držiteľ sk.D 7rokov, chcem si spraviť rozšírenie na sk.A a sk.F. Keď som robil skúšky na D tak sa nerobili psychotesty. Pravdepodobne si ich budem musiet teraz dorobiť kvôli tom rozšíreniu, pravda? A potvrdenie od lekára potrebujem tiež keď len rozširujem?
Ešte jedna otázka, rozšírenie o obe skupiny môžem uviesť na jednu žiadosť alebo každé zvlášť? Ak môžu byť spolu tak ako napísať zdvôvodnenie do formulára? Napísal by som to tak, že na osobitný riadok zdôvodnenie pre sk.A: a na ďalší riadok pre sk.F:
Či im bude stačiť zdôvodnenie na sk.A na jeden riadok neviem ale vyskúšam.
sk.F chcem pre držanie streliva aj ineho kalibru ako mam evidovane zbrane.

Vďaka za každú odpoveď
Mesi
moderátor

Budes robit cele skusky, nebude ti stacit len podanie ziadosti o rozsirenie. Psychotesty budes taktiez musiet absolvovat. Urcite ti tieto informacie a lokalne zvyky povedia ak si zavolas na linku okr. policie - usek ZaS.
jokr68
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 10 years 4 months

Príspevok od používateľa jokr68 »

Dnes som spravil psycháče v LM tak som rovno zaniesol všetko aj s požadovanou A4 dôvodov na oddelenie v MT. Prečítal, skonštatoval že stačí na "A".
Môžem čakať na termín skúšok.
colombo
občasný prispievateľ

Príspevok od používateľa colombo »

Možno trochu mimo, ale kupujem zbran prvýkrát a to na inzerát.
Je potrebne, alebo vhodné urobiť aj nejakú kúpnopredajnú zmluvu?
arminius
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

Je potrebne, alebo vhodné urobiť aj nejakú kúpnopredajnú zmluvu?
Potrebné ani nie.
Vhodné ???
Ono záleží (hlavne) od značky, výrobcu, ceny... Osobne by som pokladal za vhodné urobiť nejakú zmluvičku, ak by sa jednalo o nejaký historický kúsok vo vyššej hodnote.
No ak si vezmeš, že aj tie nové zbrane určitých značiek sa pohybujú v dosť vysokých cifrách, no zmluvy sa nerobia.

Ono tu ide aj o to, že zbraň nie je auto, kde dávaš všeliaké závady a podobne.
Pri zbrani proste neodrbeš len tak ľahko...nemôžeš niekomu tvrdiť, že bolo vystrelených len pár sto nábojov, keď hlaveň bude mať vyjazdené drážky jak prostitjutka "eržiku"...;)

Ale ak jedna strana na zmluve bazíruje, tá druhá by to mala akceptovať.
Ak na zmluve trvá predávajúci, tak to by som trochu aj spozornel...
Mesi
moderátor

Urcite ano.

Obzvlast aby ste si vyjasnili co vlastne kupujes a co od kupy ocakavas ty a co predavajuci. Aby si potom neprisiel za nim, ze tu toto nie je podla tvojich predstav a takto to chces vyriesit.
Machead
častý prispievateľ

No ja ked som kupoval teraz nedavno svoju prvu pistol cez inzerat, predavajuci na kupnopredajnej nejak nebaziroval, ale na policii v LM nam dali tlacivo ala kupno predajna zmluva (mal som aj svoje).

To som dal potom u seba na policii s vyplnenym nakupkom. Asi to je individualne, niekde chcu mat aj nejaky dalsi doklad o kupe, niekde nie. AK nie, je to ako s kazdym beznym predajom medzi 2 osobami. Niekto tu kupno predajnu chce (ja osobne vzdy) a niekto nie (ale potom narieka nad nezistenymi zavadami).

Na druhu stranu, do uctovnictva asi zbran len tak dat nejde, neviem, ako to obhajit. Firmu mam, ale ci to hodim do uctovnictva som si nie uplne isty, zas ani uctovnik o tomto nemusi vediet.
Zlomizub
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 12 years 7 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

Clovek caka ze co nove pri postupoch ziskavanie sk. A a tu debata o zmluve na 2. strany.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"