Pre všetkých "antiplynovkároch"

Plynové pištole, expanzné pištole, plynové náboje
Používateľov profilový obrázok
arminius
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

centrino2400 napísal:všetci tu riešite problem že z plynovku ma zastrelí niekto další z pištolu ale to vás zastrelí aj zo skutočnou zbraňou. a riešite tu 100 prípadov čo ak... komu sa niečo také stalo v reálnom živote?
Centrino , podľa mňa je lepšie riešiť tieto polemiky , otázky .....radšej takto , ako v skutočnom živote , alebo nie :?:

Veď vždy je to radšej predebatovať , ako skúsiť , no ale niekedy platí aj nasledovné :

....." Keď človek niečo odmieta, musí to najprv vyskúšať, aby vedel o čom hovorí :!: "

A ja som už vyskúšal :!:
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Ty to stale nejako nechces pochopit.

Ostru taham az ked idem strielat a uvedomujem si predtym pravne nasletky.
Plynovku tahaju plynovkary zo srandy , z frajeriny kvoli obrane a to len malokedy... .

Ak ju vytiahnes niekde na Disco- vonku, pri poticke kvoli rozliatenu pivu a este budes mat capnute, tak sa ti nieco, co sa ti tu snazia vysvetlit, moze stat veeeelmi rychlo.
Nehovoriac o tom ze si sposoboval vseobecne ohrozenie a tvojho "popravcu" este v novom case budu opisovat ako hrdinu!

Priklad z mojho okolia.
Zname kvietko od susedov robil bordel v dedine, vedel ze si to snim pridu vybavit a ako ich zapocul pri brane velky macher s plynovkou zacal na nich stielat po dvore.
Lenze oni prisli rovno policajti a mileho degesa skoro odpraskli ako psa.
Skoncilo to s podmienkou.
igoros
moderátor
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa igoros »

Nechcem byt hlupy, ale asi by bolo treba v mediah poukazat na niekoho s plynovkou, ktoreho dal niekto "do smutku" s ostrou aby to plynovkari pohopili.
Uz to tu odznelo 100krat ale este raz: Kupte si kvalitny kaser http://www.afg.sk/obchod/obranne-spreje ... ado-63-ml/ , usetrite € a neriskujete, ze si vas niekto pomili s agresorom s ostrou :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Gunslinger
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

igoros: Myslis nieco taketo ?

..."Když se k nám vloupali, přítel vyběhl na chodbu a chtěl je výstřelem z plynové pistole zastrašit. Oni však po něm začali střílet. Dopotácel se ke mě do ložnice, zamknul dveře a oni stříleli dál. Klekl na zem a v této poloze mě zemřel v náručí. Útočníci utekli a já jsem mu už nedokázala pomoci," vypověděla žena...

http://www.novinky.cz/clanek/80987-prit ... opalu.html

Gunslinger
igoros
moderátor
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa igoros »

Tazko sa to cita, lebo to je smutne, ale o to tu ide... :idea:
inspiring_kilby

Príspevok od používateľa inspiring_kilby »

Vcera som sa zastavil v bare kde pracuje moj znamy a hned sa mi pochvalil novou plynovkou kedze krcma sa nachadza na autobusovej stanici chodia mu tam rozne individua. Tiez som ho presviedcal ze vhodnejsi by bol obranny sprej alebo paralizer potom mi porozpraval o incidente co sa stal tyzden pred tym: Jeho kolega odmietol naliat dvom znacne podgurazenym agresivnym muzom nasledne mu zacali rozbijat inventar napadli ho z ponad baru a rozbili mu na hlave flasu spiskej borovicky ( a to z nej chybalo vraj este len deci ) nasledne vbehli za bar a bili ho dalej on pohotovo vytiahol z popod baru 8mm plynovy revolver ako prvu mal poplasnu nabojku prilozil zbran v zapale boja prvemu na brucho a vypalil... muza len odhodilo alebo len odskocil??? a obaja zmrzli nasledne na nich vypalil cely bubon plynovych co mu v tejto stresovej situacii nemozno zazlievat to uz medzi tym zakaznicka cela vyplasena zavolala policiu muzi do jej prichodu usli a nepodarilo sa ich zial zadrzat. Obvzlast by ma zaujimalo ake zranenia ak nejake utrpel ten co to dostal "full kontakt" do brucha. ...K tomu chcem dodat len tolko ze zrejme by to nedopadlo takto dobre pokial by mal "len" kaser :?.... (ospravedlnujem sa za absenciu , . :oops: )
inspiring_mcclintock

Príspevok od používateľa inspiring_mcclintock »

no ja mam este so starych cias plynovku VALTRO, replika beretty Cougar 8000S a tiez tam v navode pisali ake to je nebezpecne, zevraj ustovy tlak 20 MPa a nebezpecenstvo smrtelneho zranenia do 1,5 m od hlavne a pod....tak som raz v mene vedy prilozil pistol hlavnou ku normalnemu kartonu a vystrelil 9mm P.A.K: poplasnak a ze co sa stalo? nist na krabici ani len naznak po poskodeni len bola trochu od sadze cierna... takze si myslim ze je to (pokial si s tym nemieris do otvoreneho oka) relativne neskodne. Tato plynovka ma teliesko v hlavni proti jej zneuzitiu, mozno kvoli tomu.

Si preto myslim ze okrem soku zlaknutim, sa dotycnemu asi nic nestalo...

Inak tuto plynovku rad predam, ak ju niekto chce....PM
momentalne anonymny
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 11 months

Príspevok od používateľa momentalne anonymny »

nuz tak kartonova skatula je porovnatelna s kozou alebo svalstvom, napr. ...
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Ja som dostal z plynovky na bocnu stranu tvare z cca 35-40cm a nist.
Len som chvilku nepocul. :lol:
romanon
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa romanon »

ale no no, pani, zas to neprehanajte s tou neskodnostou vystrelu plynovky, osobne viem ze ten tlak je dost silny, skusal som strelit do zeme z bezprostrednej blizkosti a caplo to tam dost silne.
K tomu kartonu, nevyzera ze by s prederavenim mal nejaky problem dokonca este aj s rezervou robi diery podla toho ze este stiha aj listy odhodit pod tym. video :
http://www.youtube.com/watch?v=fj1G2TII5uE

jablko vs plynovka :

http://www.youtube.com/watch?v=_6topOek ... re=related
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

A ty vies co mal napchate v hlavni :?:

Ja som dostal z blizka a nic mi to na stastie nespravilo.
Videlo to asi 5 ludi co boli okolo mna.
romanon
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa romanon »

Neverim ze mal nieco v hlavni, s tym jablkom som to skusal aj ja a dopadlo to priblizne rovnako, a doticny co tam tie videa na youtube ma tam ma aj dalsie kde s tej istej zbrane striela aj svetlice cize ide o obycajnu 9mm plynovku Bruni 96 kopia colt 1911, mal som presne taku istu. Inak dost plynoviek ma aj vyustenie plynov mimo os hlavne, napriklad tu http://www.youtube.com/watch?v=HJNsFYSXMmk
cize to ide hore a nie dopredu. Neschytal si to nahodou takou?
Michal1
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

TO neviem.
Bola to kopia Walther PPK
Obrázok

Podla vykresu nevyzera ze by mala vyustenie plynu mimo os hlavne.

Obrázok

Rozborky GAS a CO2 pistoli.
http://www.mek-schuetzen.de/Sites/navi_links_air.htm
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 19 Jan 2011, 13:02, upravené celkom 1 krát.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

romanon:
Jablka by som nebral ako bernu mincu pri testovani streliva a pod.
Niektore odrody su velmi krehke, navyse s dutinou v strede.

Ved skus zobrat obycajnu vzduchovku, strelit do radu jablk a potom z rovnakej vzdialenosti strelit do kusu masa, napr. bravcoveho aj s kozou navrchu. Rozdiel, ktory vidite a citite :wink: Jablko nevydrzi skoro nic.
Podla mna nie je dovod neverit Michalovi, ze samotny vyslah plynu (bez nespaleneho prachu, casti nabojky atd.) na 40 cm nemusi spravit s tvarou cloveka nic vazne.
Napísať odpoveď

Návrat na "Plynové pištole"