Závady zbraní Grand Power
Rozhodne im chyba kontrola kvality ... ked netestujes, dokaze usetrit strasne vela (a stratit este viac).
Akoze nemaju vystupnu kontrolu, ci kvalitu vobec netestuju? Ci je to len taka dedukcia? Ak sa jedna ale o kolisanie kvality vystupneho materialu, tak skor ide bud o zleho subdodavatela s kolisajucou kvalitou, alebo o zly postup pri spracovani. V kazdom pripade je to na triko vyrobcu.
K tomuto len dve slová. Technologická disciplína.
A mierna osveta: kontrola kvality nezabezpečuje kvalitu produkcie, ale už len odhaľuje mieru jej nekvality. Odporúčam si pozrieť ekonomický model kvality PAF.
A mierna osveta: kontrola kvality nezabezpečuje kvalitu produkcie, ale už len odhaľuje mieru jej nekvality. Odporúčam si pozrieť ekonomický model kvality PAF.
-
inspiring_payne
Neviem co je na tom pravda, ale vcera som sa rozpraval chalanom, ktory ma na mieru robenu zbran od GP na IPSC sutaze a vraj volakedy GP bralo hlavne alebo material na hlavne od ČZ, ale uz im ich nedodavaju a maju na to ineho dodavatela. Neviem co je na tom pravda, ale mohlo by to vysvetlovat tie hrdzavejuce hlavne
-
inspiring_liskov
Pred 10 rokmi boli hlavne od FEG z madarska, potom CZ UB, medzitym a potom ktovie odkial
Ak si dobre spominam, problemove boli najma tie od CZ UB ale na 100% to vie uz len Jaro
Ak si dobre spominam, problemove boli najma tie od CZ UB ale na 100% to vie uz len Jaro
Prepáčte, ale je úplne jedno odkiaľ berie GP hlavnovinu. Ako výrobca je vecne aj právne zodpovedný za to čo pusti na trh a dá ľuďom do rúk. Ďalšia vec je že dodavatel hlavnovinu nenesie zodpovednosť za to co s ňou ďalej vyrobca spravi a ako ju napr. tepelne upraví.
A ako sorry, ale keby mi firma DELL tvdila že mi nejde notebook od nich lebo nakúpili chipy od IBM tak ich pošlem do prdele. Odvolávať sa že konkurent môže za moju nekvalitu je slušné povedané na úrovni materskej školy. Každý si kontroluje sam co pusti alebo nepustí do výrobného procesu.
Alebo CZ naozaj predala nekvalitnú hlavnovinu GPcku, pretože už neprešla kritériami vstupnej kontroly u CZ ale GP ju pouzilo? Z toho by skôr vyplývalo že teda CZ má vyššie nastavené kvalitativne kritériá pre vstupy ako GP?
Takže obhajoba "môže za to CZ" skôr otvára nové otázky nez dáva odpovede...
A ako sorry, ale keby mi firma DELL tvdila že mi nejde notebook od nich lebo nakúpili chipy od IBM tak ich pošlem do prdele. Odvolávať sa že konkurent môže za moju nekvalitu je slušné povedané na úrovni materskej školy. Každý si kontroluje sam co pusti alebo nepustí do výrobného procesu.
Alebo CZ naozaj predala nekvalitnú hlavnovinu GPcku, pretože už neprešla kritériami vstupnej kontroly u CZ ale GP ju pouzilo? Z toho by skôr vyplývalo že teda CZ má vyššie nastavené kvalitativne kritériá pre vstupy ako GP?
Takže obhajoba "môže za to CZ" skôr otvára nové otázky nez dáva odpovede...
Naposledy upravil/-a gewehr v 02 Okt 2016, 14:48, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_williamson
Zbran som celu skontroloval a nenasiel som ziadne poskodenie-odtlacenie materialu.
Na mazanie som pouzival brunox,skusim vymenit za nieco ine a dufat,ze to pomoze
Toto je presne to,coho som sa bal,ked som sa rozhodoval medzi G a kacenou
Viac sa starat ako strielat...Uvidim,dam jej este jednu sancu,ale ked ma sklame,tak pojde.
Je vylucene,aby mi zbran po cca 150 vystreloch tak zasekla,ze som nuteny opustit strelnicu
Na mazanie som pouzival brunox,skusim vymenit za nieco ine a dufat,ze to pomoze
Toto je presne to,coho som sa bal,ked som sa rozhodoval medzi G a kacenou
Viac sa starat ako strielat...Uvidim,dam jej este jednu sancu,ale ked ma sklame,tak pojde.
Je vylucene,aby mi zbran po cca 150 vystreloch tak zasekla,ze som nuteny opustit strelnicu
V akom stave bola ta posledná vytiahnita nábojnica? Nemusí to byť len pištoľou.
-
inspiring_williamson
Posledny vystrel prebehol korektne,nabojnica bez znamok poskodenia.
Nabuduce skus obstreknut konkorom hlaven popri vyhadzovaciom okienku, zda sa, ze to pomaha rozbehat takto seknutu K100 na mieste.
praveze pri k100 toto nie je vylucene staci aby si mal smolu na tolerancie - akonahle sa ti v zadnej casti dostane cokolvek medzi hlaven a zaver zbran sa zadrie tak ze sa standardne neda obtiahnut. vacsinou pomoze chytit jednou rukou nadhmatom zaver a druhou zozadu udriet pod bobri chvost. rovnaky problem mozes mat pokial je problem s extrakciou nabojnice - hlaven sa nepootoci tym padom ostane uzamknuta a strelec nasraty...DanielSVKpb napísal:Je vylucene,aby mi zbran po cca 150 vystreloch tak zasekla,ze som nuteny opustit strelnicu
vyrobca neriesi co s tym takze mas v podstate moznost behat s tym do lupce a dufat alebo presunut problem na niekoho ineho. ale zase nabuduce uz budes na zaklade vlastnej skusenosti rovno volit mlocka
-
inspiring_williamson
Je to nova zbran
musi byt funkcna,som rad,ze je snaha poradit dany problem odstranit,ale vyklepavat a striekat zaver na strelnici nemienim
(to aby som si nosil naradie prvej pomoci) najlepsie takt.opask,jedna strana zbran,druha zasobniky,vpredu kladivko a vzdau sprej na mazanie?!
To je ako kupit si nove auto,pri prvej burke mi zacne zatekat a bohuzial sa to stava,jedine riesenie,bud jazdit iba ked neprsi,alebo nosit v aute velky igelit
Uvidim,ako sa zbran zachova pri dalsej navsteve strelnice
Ak by sa moj problem opakoval,okamzita reklamacia...
Precital som asi vsetky dostupne informacia,recenzie,fora ohladom K100 aj napriek tomu som sa rozhodol podporit slovensku vyrobu...(co bola mozno aj chyba,uvidime)
Kazdopadne,uz teraz by som dokazal povedat,ze druhy krat by som si svoju volbu/kupu produktu GP rozmyslel...
To je ako kupit si nove auto,pri prvej burke mi zacne zatekat a bohuzial sa to stava,jedine riesenie,bud jazdit iba ked neprsi,alebo nosit v aute velky igelit
Uvidim,ako sa zbran zachova pri dalsej navsteve strelnice
Precital som asi vsetky dostupne informacia,recenzie,fora ohladom K100 aj napriek tomu som sa rozhodol podporit slovensku vyrobu...(co bola mozno aj chyba,uvidime)
Kazdopadne,uz teraz by som dokazal povedat,ze druhy krat by som si svoju volbu/kupu produktu GP rozmyslel...
No, na poslednej LOSke to uz mal ketchup poriesene na opasku skoro ako popisujes 
A to som onehda chcel pri jeho vacnom stazovani sa na ten x-cal ho od neho kupit, len sa ho drzi ako kliest
Aspon nemusim na opasku nosit nastroje ako mechanik 
na poslednej LOS X-calibur mal jednu zavadu FTE - zasobnik von lebo sa pod nevytiahnutou nabojnicou vzpriecil dalsi naboj, znova dorazit a obtiahnut - mohlo to byt sposobene mojim slabym uchopom kedze sa strielalo jednou rukou a strelivo bolo 147 grainove s faktorom 128. zaseknuty zasobnik kde sa odmietal pohnut podavac v nom sa nastastie udial pocas kontrolovania ci je v zasobniku 15 alebo 16 nabojov takze som to na stage nehodil o zem ale strielal som ju s inym zasobnikom. do tretice isiel jeden vystrel na stage 5 bezdovodne o meter do prava pricom aj na videu je vidno ze sa zamerny bod nepohol... v podstate v kategorii k100 bezzavadova sutaz 
akurat ze na to aby to aspon takto fungovalo je treba trening mladeho alchymistu a kefky, olej, vazelinu, naradie povinne so sebou v batozine... provokujucich glockistov este stale nepovolili strielat
akurat ze na to aby to aspon takto fungovalo je treba trening mladeho alchymistu a kefky, olej, vazelinu, naradie povinne so sebou v batozine... provokujucich glockistov este stale nepovolili strielat