Takze som koli vam vytiahol paty z vyhriateho obydlia a trosku si siel zastrielat

Uz dopredu vam chcem povedat, ze ma vysledok viac nez milo prekvapil!!!
Nahodil som nahodny kryt pruzin, dotiahol na moju CZ858, namontoval cinsku optiku 4.5x25 a hor sa na testovanie.
Nastrelil som ako tak na 25m len aby som bol na papiery a supol som terc na 50m.
CZ858 bola so sklopnou pazbou (cele zle) vybavena nozickami na TROY podpazby bez dalsej opory s mojim kompenzatorom.
Strielane bolo v sede pri teplote -2C s original nabojmi.
Vedla mna strielal kolega s .223 pod pristreskom, takze obcasne ma pekne trhlo

Nechcelo sa mi vymienat pazbu za suosu s hlavnou a stavitelnou dlzkou a obanoval som to po prvej rane.
Len to potvrdilo stare porekadlo "puska striela pazba triafa"
Po asi 20 ranach som vyskusal ci sa mi nepovolila montaz a dokazal som ju na jednom bode dotiahnut o jeden klik/
Nedokazem posudit, ci sa montaz pocas strielania povolila, alebo len sadla na ram zbrane, lebo som nemal aretovane sroby oznacene.
Nastrel 10 ran na 50m pred zhodenim krytu pruzin:
Zhodeny kryt a znovu nahodeny:
Nastrel po nahodeni ma uplne sokol!
Jedine vysvetlenie mam, ze si lepsie sadol po prvotnom nahodeni, alebo nahoda, ale ked som vystrelil 5 ran, tak som usudil, ze stacilo

Na zaver mozem skonstatovat, ze posun nastrelu bol cca 15mm smerom hore a to sa bavime o priemernom strelcovi, zbrani a cinskej optike