Nôž a cesta do UK

infallible_lamarr

Nôž a cesta do UK

Príspevok od používateľa infallible_lamarr »

Cez leto sa chystám do UK pracovať v turistickom centre (predpokladám že nôž sa zíde pri potulkách po okolitj krajine). Som skaut a som zvyknutý nosiť nôž zo sebou všade. Chcem sa spýtať ako je to s prevozom cez hranice. či je to legálne. alebo či to nejako závisí od typu noža alebo dĺžky čepele. Je nejaký rozdiel v tom či pôjdem busom alebo lietadlom? je možné si ho zobrať do príručnej batožiny? ďakujem za odpoveď
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

za nôž v UK ides natvrdo do lochu
Používateľov profilový obrázok
BTV
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

Autobus nie je problem, ani vlak. V pripade ak ides lietadlom, tak ho nemozes mat v prirucnej batozine ani pri sebe v kabine, ale mozes si ho nechat v kufry, alebo taske co ide do batozinoveho priestoru.

Horsie to bude uz priamo v UK. Myslim ze tam nemozes mat pri sebe noz s vacsou dlzkou cepele ako 7 alebo 8cm (ale v tomto si nie som isty).
momentalne anonymny
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 11 months

Príspevok od používateľa momentalne anonymny »

adresuj otazku na UK embassy alebo UK police
a mozno to bude aj v general info na uk stranke pre turistov
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Maly svajciarsky nozik mozes mat kludne pri sebe.
Len do lietadla nesmie :!:

Daj ho do kufra a posli z batozinou. :wink:
05milos
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa 05milos »

v UK platí tkzv. proti nožový zákon vlastnit moôžeš nôž ale nosit ho nesmieš pri náhodnej kontrole bude problém záleží ako sa plicajt k tomu vyjadrí ,mal som v batožine na letisku ,one hand z dlžkou čepele menej ako 8,cm našli mi ho skontrolovali vrátily do batožiny a pohoda ale viem z rozprávania že ak budeš v UK nosit nôž aj z dlžkou pod 8 cm bude problém záleži na konkrétnej situácii a tá v UK nie je priaznivá pre nosenie noža a ani dlžka čepele pod 8 cm. nepomôže ak sa policajt nazdá že si ozbrojený napr. pri náhodnej kontrole . moje odporúčanie neber si tam nôž na ktorom ti záleží prípadne ho neber vôbec. ,,,,náhoda je blbec.
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

konecne sme sa po roku dockali odpovede!!

inak pokial viem, tak zatvaraci noz s cepelou pod 3 palce, bez klipu a poistky mat v uk mozem, ale to uz by som si radsej kupil nejake schrade kovove pero, ktore mozem maj aj na klipe na okraji vrecka.
kamov
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

Presne ako tvrdi 05milos, je urcena maximalna dlzka cepele, ak u teba nadu nieco dlhsie mas problem.
Trosku OT , ale minule som siel na ukrainu a na prechode Ubľa drzali 6 hodin ukrainski colnici slovaka ktoremu nasli v kufri lovecky noz, nechceli ho pustit naspat na SVk ani dalej na UA. Siel som naspat o 4 hodiny a uz tam nebol.
polucias
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa polucias »

na túto zložitú otázku som našiel odpoveď na nedávnom semináry improvised weapons,

a to: skrutkovač za pár centov !!!

vyzerá to ako blbosť čo? ale nie je!

je to zbraň?
môže to polícia pri tvojej obhliadke pokladať za zbraň?
vyjde to pár centov a dokáže to urobiť veľmi slušnú paseku,
v klasickom držaní ako bodná zbraň, v reverznom ako úderová
na otázku :na čo ste to mali pri sebe ......kamarát potreboval niečo zaskrutkovať a tak som mu ho niesol, keď kde tu ma napadli títo opití íri s palicami a rozbitými fľašami v rukách. 8)

o
a odkiaľ je tento nápad? od inštruktora sebaobrany zo samontého UK ! :!:
tycho28
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 24 Nov 2013, 21:58, upravené celkom 1 krát.
inspiring_roentgen

Príspevok od používateľa inspiring_roentgen »

cepel nesme byt dlhsia ako 3 palce = 76mm
medzi zakazane noze partia automaty, balisongy a tlacne dyky
taktiez su tam zakazane "nedetekovatelne" noze z roznych druhov plastov
napriklad coldsteel http://www.coldsteel.com/nightshadeseries.html

avsak ani noz s cepelou kratsou ako 3" sa nesmie nosit do krcmy, na diskoteku, na stadiaony a podobne

a co sa tyka skrutkovaca, bude rovnako povazovany za utocnu zbran na miestach uvedenych v predoslom odstavci !
polucias
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa polucias »

malí zasrani to riešia ked idu niekam cielene vyrývať v partií, ty ideš po ulici sám od A do B. legislativne je to omnoho prijatelnešie ako mať nožík.
žiadny zákon nezakazuje vlastniť skrutkovač. a ked to týpci z UK takto učia asi to má význam. nie? tam je to tak na hlavu že len vymýšľať alternatívy, ale nezdá sa mi že by tam boli kriminálnici pod kontrolou...
satu
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa satu »

Skrutkovac v chrbte bol typicky folklor niektorych dedin vychodne od Kosic uz v 80-tych rokoch. Spoluziak z Vranova n. Toplou hovoril, ze po tom co nejakeho chlapika zapichli na zabave skrutkovacom, niekto na plagat o dalsej zabave nakreslil skrutkovac, tak im ju zatrhli. Dalsi folklorny prvok bolo, po prichode do krcmy, ked si sadli, vytiahnut z cizmy noz a vrazit ho odspodu do stola. Aby bol poruke.
Naposledy upravil/-a satu v 12 Jan 2011, 13:54, upravené celkom 1 krát.
Kapo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Ozbrojených cudzincov nemajú radi v žiadnej krajine. A na rozdiel od domáceho to bude pre cudzinca vždy horšie.

A na obranu proti nožu je vhodné vedieť použiť napríklad opasok, alebo nejaké oblečenie. A opasok s prackou je aj riadna zbraň. :wink:
revino
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa revino »

branit sa so spadnutymi nohavicami nie je bohvieco :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"