Odpoviem ti expresivne..... Lebo im je*e!!!!Jack napísal:Tomáš, zamysli sa, prečo potom v Ázii, v krajinách ako Taiwan, Japonsko, Kórea, Hong Kong, keď príde hoci len bežná chrípka, nosia ľudia rúška.
Pozri co predvadzali sikmooke zajazdy v europskych mestach pred coronou.... Na jednej strane katastrofalna hygiena, na druhej rusko na hube... 95% z nich ma problem si umyt ruky po WC... Skus im prenajat dom a po 4 rokoch zistis ake maju hygienicke navyky - mozes menit kupelnu, WC a kuchynu az po obkladacky lebo ten hajzel co ti nechaju proste neumyjes a smrad nevyvetras.... a to hovorim z osobnych skusenosti.... Prenajom domu manazerovi z KIA znamena, ze po 4 rokoch to rekonstruujes "na tehlu"
Takze tento priklad by som sem netahal....
Ja tvrdim, ze COVID neni chripka je to celosvetovy pruser. Ale nosenie rusok neriesi nic a to potvrdzuju aj infektologovia mimo premierovych "pseudostabov". Ovela viac su dolezitejsie zakladne hygienicke navyky ako umyvanie ruk a socialny distanc...
Myslim, ze treba na rovinu povedat, ze ruska su len "placebo" resp. prejav neschonosti statu nieco proti epidemii urobit /zakaz dovoleniek v zahranici, zavretie krciem..../ Skratka povinnost nosenia ruska /alebo inej handry na hube/ je len pokus statu ukazat obcanom ze sa nieco robi.....
O realite vypovedaju posledne vyjadrenia ministra... Mali sme pol roka cas sa pripravit a pri nabehu druhej vlny - a na jej zaciatku pocuvame, ze kapacity niektorych infekcnych oddeleni su naplnene....
https://www.webnoviny.sk/vzdravotnictve ... asledovat/
Co robili??? Mylsleli si, ze to prejde??? Nespravilo sa nic!!! A tak to aj vyzera....
Takze ja by som to zhrnul nasledovne : kto si mylsi, ze COVID je chripka nech pokracuje v statom "riadenej" strategii...
Kto si mysli, ze je to vazne si urobi zasobu antivirotik pre rodinu, dopuje sa vitaminmi, dodrziava prisne hygienicke opatrenia /umyvam si ruky, nechodim na futbal a do krcmy, detskych kutikov.../, izoluje svojich rodicov... v neposlednom rade ma zasoby potravin a liekov na rozumne obdobie...atd.... Samozrejme na to treba mat prostriedky a cas co 80% populacie proste nema... a prave pre tych mame ruska...