Epidémie - karantény

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa Jack »

Faktická od veci: My ešte máme tankistov? Lebo veď už (skoro) nemáme tanky...
:shock: :twisted:
inspiring_cori

Príspevok od používateľa inspiring_cori »

Fakticka k veci- odbery maju robit zdravotnici, tak uz prestante s tymito hlupostami. Pozrite si v rtvs archive vcerajsiu Druhu vlnu s ministrami zdravotnictva a obrany. A vypnite tie tupe facebooky, vk a hlavne spravy...
vydriduch
častý prispievateľ
Registered for: 7 years 10 months

Príspevok od používateľa vydriduch »

Moja zena zas pozerala anketu, kde 60% ludi kliklo ze na testy nepojde, a vyhlasila: jedno sa Matovicovi podarilo - spojit narod.. :)

Jack: by si sa cudoval, ale hej. Ale vela z nich uz ale sluzi na vynimku, pretoze su davno vo vysluhovom veku. Ale kedze nove tanky ani tankisti nie su, nema kto sluzit. Vojaci z inych jednotiek ich volaju "dedovia".
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 5 months

Príspevok od používateľa aris »

quest1:

včera sme pozerali STV.
Nič moc, musím povedať.
Roztrasené hlasy, vyhýbavé odpovede. ...
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa R »

quest: suhlas, ak zaratame aj upratovacky a vratnikov z spitalov tak mozme konstatovat ze odbery budu robit zdravotnici, upratovacky po preskoleni z hajzelkefy na vatovu tycinku budu robit vyter a vratnik administrativu. :mrgreen:
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa matus69 »

quest1 napísal:Chcel som napisat dlhy prispevok ale skratim to: na test POJDEM. Nudzovy stav nie je vyhlaseny zo srandy. Cakaju nas tazke casy, najma zdravotnikov. Nemienim im ich pracu sabotovat a stazovat svojimi rozmarmi.
vyznelo to, akoby ten kto na test nechcel ist, tak to robi z rozmaru.

Ja vacsinou robim z domu (uz treti tyzden), do obchodov nechodim, s rodinou sa teraz uz 3.tyzden nestretavam. Ak niekam idem do uzavretej miestnosti mam na tvari respirator s P3 filtrom a vo vrecku detol.
Naco mam ist niekam do radu a potom cakat 30 min v uzavretej miestnosti, kde je velmi pravdepodobne, ze bol niekto nakazeny?

To skor ja robim sluzbu statu a zdravotnikom, ze moj nevyuzity test mozu vyuzit omnoho zmysluplnejsie, napriklad na testovanie lekarov alebo ucitelov...

Vojaci a matovic este budu dakovat bohu ak pride len 50% ludi, lebo 100% ucast v mestach nezvladnu, neverim tomu.
steniels
prispievateľ
Registered for: 13 years 7 months

Príspevok od používateľa steniels »

s tým státím v rade máš pravdu. mohli by sa inšpirovať systémom aký bol zavedený v NTS pre darcov krvi.
pekne ľudia sa objednajú na daný deň a čas... a vie sa kedy koľko ludi príde tak sa netvoria rady a cely proces ide pekne hladko...
miro1
prispievateľ
Registered for: 19 years 6 months

Príspevok od používateľa miro1 »

No, tak podla najnovších info ten kto nejde na test bude povinne 10 dní doma...

Čo v konečnom dôsledku pri netestovaní v prvom ani druhom kole znamená 17dní počas ktorých človek trčí doma...

Takže účast bude velmi drvivá kedže prinúti isť na test aj tých, ktorý by z nejakého racionálneho dôvodu nešli - napr. mám home office, jedlo vozí donáška, ale rád vybehem so psom do prázdneho lesa, alebo pretiahnuť auto / motorku....čiže nulový kontakt s inými ludmi, napriek tomu ten negatívny test potrebujem...

Uvítal by som, aby tie jalové tlačivá boli na stiahnutie z internetu, nech si to vypíšem doma a nestrácam tam zbytočný čas...
erebos
expert
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa erebos »

Tankisti : ludia sa toho obavaju opravnene nakolko prva info priamo z ust premiera bola, ze na odbery budu preskoleni vojaci OSSR. Je pravda, ze posledne vyjadrenia hovoria, ze odbery bude realizovat cisto zdravotnicky personal. Ale to prve premierove vyjadrenie v obcanoch rezonuje nadalej... Koho je to chyba????

K samotnym testom a preco na testovanie nepojdem :
Uz sa to tu pisalo, tak este raz. Vyterove testy a je jedno ci PCR, alebo antigenove boli vyvinute najme na odlahcenie kritickej situacie v krajinach kde nie je riadne rozvinuta zdravotna infrastruktura. Najme labaky. Tomu zodpoveda aj kvalita a cena. Ulohou toho testu je overit ci usopleny, kaslajuci a kychajuci pacient /teda s priznakmi COVID/ je alebo neni pozitiv a tym ho oddelit od chorych napr. na chripku. V tomto pripade ma ten test vysoku uspesnost a realne pomaha odelit pacien tov s a bez Covidu.
Pokial je ale COVID pozitivna osoba bez priznakov je len cca 30% sanca, ze test zachyti pozitivnu osobu. Toto nie su info z konspiracnych vebov, ale informacie s pribalovych letakov tychto testov. Toto bol aj dovod preco ich premier chcel nezmyselne hadzat do Dunaja. On ale v tom case nepochopil naco su tie testy urcene a ze po tych testoch siahli aj vyspele krajiny kedze bolo jasne, ze labaky skolabuju....

Plosne testovanie najme osob bez priznakov s tymto tipom testu je blbost a vyhadzovanie penazi. Nakolko obrovske mnozstvo infekcnych dostane papier, ze je cisty a bude sa tak aj chovat cim to bude rozsirovat dalej...

Cize pokial budeme ja a moja rodina bezpriznakovi, nebudeme sa na premierovej saskarni podielat a zaroven nebudeme davat dovod na ospravedlnenie pochybneho nakupu 13 mil. testov....

Pokial by sa testovalo tak ako v Ruzinove, kde sa odoberala krv a ta nasledne v laboratoriu analyzovala a vysledok by bol Pozitiv, negativ, prekonal, neprekonal, protilatky ma alebo nema - samozrejme by som isiel aj s rodinou a nechal si odobrat krv aj preskolenemu tankistovi lebo by som v tom videl zmysel.....

Za to, ze to ludia odbojkotuju si moze vlada sama - viz. placove konferencie. Protichodne vyjadrenia, vulgarizmy, slzy, napadanie, osocovanie.... Co cakal ze sa stane????

A aby som len nekritizoval tak moj nazor co s tymi testami ked uz sme za ne vyhodili peniaze :
-informovat obcanov detailne o aky test ide
-spustit kampan, ze pokial mam priznaky COVID nemam sa trepat do nemocnice, ale na najblizsie testovacie miesto, ktore bude napr. na miestnom-obecnom urade v nejakom stane.
-priznakova osoba bude riadne otestovana a mame vysledok.
- podla vysledku sa s osobou nasledne pracuje.... Infikovani podla priebehu ochorenia idu do domacej karanteny, alebo do cervenej nemocnice

Vyhody su zjavne. Osoba nepride do kontaktu so zdravotnickym personalom v ambulanciach prveho kontaktu atd. atd.... Ludia prestanu trucovat a zacnu sa chovat racionalne - aspon vecsina....
Pri tomto, by sa tie testy pouzili presne na to na co su urcene.... Takto to bude tragikomedia....

P.s.: Miro doma mam zostat ja, alebo postaci ked tam necham telefon :twisted: :twisted: :twisted:
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 5 months

Príspevok od používateľa aris »

Mňa zaujíma, na základe čoho bude karanténa povinná? Ktorý zákon to vládcovi umožňuje?
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 10 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Mne chyba info, ci pocas 10-dnovej karanteny bude narok na pandemicku PN, tak ako to bolo pocas prvej vlny.
steniels
prispievateľ
Registered for: 13 years 7 months

Príspevok od používateľa steniels »

bus driver napísal:Mne chyba info, ci pocas 10-dnovej karanteny bude narok na pandemicku PN, tak ako to bolo pocas prvej vlny.
skôr nie ako áno si myslím... to už by si dotyčný musel vyriešit so svojím zamestnávateľom
. mňa skôr zaujíma že čo keď polka rodiny na test pôjde a polka nie. ako to bude s tou karanténou či otestovaný človek bude môcť byt v jednej domácnosti s neotestovanými a tým sa vystaviť teoretickému nakazeniu.
d-s
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 10 months

Príspevok od používateľa d-s »

erebos napísal: K samotnym testom a preco na testovanie nepojdem :
To co pises je jasne a zrejme.
A preto nechapem ze nikto toto nedokazal Matovicovi vysvetlit.
Asi sa obklopuje iba pritakavacmi.
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 10 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Myslim, ze to vravel Mikulec, ze obcania, nebojte sa nudzoveho stavu, ved pocas prvej vlny ste ho ani nepocitili. Zrazu zavadzaju zakaz vychadzania na 10 dni pre obcanov bez testu a vyhrazaju sa pokutami. Si riadne nasrali do huby... Nikde som nezachytil info, ze od ktoreho datumu ma zacat ta 10-dnova karantena, kedze su dva vikendy urcene na testovanie. A este jedna vec, co nedomysleli : netestovani zostanu na karantene, kolko ich bude, tazko odhadnut. A kto bude namiesto nich pracovat ? :? ( vypadok DPH, dani z prijmu, spotrebna dan z paliv atd. )
Nomed
prispievateľ
Registered for: 6 years 9 months

Príspevok od používateľa Nomed »

aris napísal:Mňa zaujíma, na základe čoho bude karanténa povinná? Ktorý zákon to vládcovi umožňuje?
+ kto bude zabezpečovať bezpečnosť a chod štátu ak 10% štátnych zamestnancov nepôjde na odber +ďalších pri dobrej vôli cca25% vyradí test + nerátam koľký sa nakazila vďaka testovaniu. :mrgreen:
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"