Epidémie - karantény

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
dirty harry
častý prispievateľ
Príspevky: 2389
Registered for: 15 years 1 month

Príspevok od používateľa dirty harry »

Ja to vnímam tak, že slovenská strelecká komunita sa do istej miery zomkla v čase, keď nám hrozilo zhabanie pištoliek a flintičiek, lebo demokracia a právo vlastniť a právo na ochranu osoby a majetku a podobné práva.
Teraz, ako sa zdá, o žiadne zásadné práva sa žiadny boj nerozhorí ani medzi strelcami, ani medzi rybármi, včelármi či záhradkármi :D :D
augustin
občasný prispievateľ
Príspevky: 78
Registered for: 8 years

Príspevok od používateľa augustin »

dirty harry: Zatiaľ. Tú argumentáciu, ktorú to používa napr. emkac, bude možné použiť v budúcnosti na povinné očkovanie. Ak by som si dovolil odbehnúť od témy, tak aj na povinné čipovanie. :twisted:
inspiring_cori

Príspevok od používateľa inspiring_cori »

Vcera to bol vyzivny den, krasne sme si zamakali. Skvela skusenost a partia, ktoru nam moze kazdy priposrany teoretik zavidiet.
Mozem povedat, ze su to skutocne RYCHLOtesty. Vyrobca udava cas vyzretia 15 az 30min. Ti, ktori boli virusom nalozeni, svietili ohromne jasne uz do 10-15 SEKUND od kvapnutia roztoku na test. Tychto sme ani nenechavali cakat na vysledok medzi ostatnymi a hned sme si ich stavali bokom, prednostne dostali papier a sli (snad) do karanteny.
Mali sme aj slepe porovnavacie ministudie, ked prisiel napr mlady par (to sme nevedeli) a obaja boli jasne pozitivni. Alebo menej vyrazna pozitiv dcera, o 2 hod. prisla velice rozhorcena mamicka, nadrapovala sa ako je to mozne. Dostala tycinku do nosa a o par sekund uz sama videla dva velmi vyrazne tehotenske pruzky. To uz sklapla, akurat ma dorazilo, ze to stale nechape, lebo pred x dnami uz na testoch boli lebo sli na svadbu(!) a tie mali negativne... Vela stastia vsetkym svadobcanom... Tiez sme mali 3 kamosky z jednej ulice, pozitivne. Zjavne boli u niektorej na kavicke...
Ked sa tie testy zacnu masivne pouzivat, tak sme vyhrali.

Kto z miestnych hrdinov este stale nebol, prekonajte animozity a chodte, zistite si kde testuju vonku a chodte. Nie pre mna alebo nejakych politikov, ale kvoli svojim blizkym.

Kto ma rozumne otazky rad zodpoviem. Samozrejme minuli sme cele krabice rukavic (imho dost zbytocne), mali sme ffp3 a doslova a do pismena sme sa kupali v dezinfekcii. Plus po kazdom "super" pozitivnom sme este robili aj plosnu dezinfekciu vsetkeho kade siel. Najuzsie miesto urcite vypisovanie certifikatov, vsetko ostatne ide ako na beziacom pase. A bolo aj par takychto https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/plyn ... c1d_09.jpg
Tym sa vyter robil trochu komplikovanejsie, ale zvladli sme :)
Aha a aby som nezabudol, ja som bol ten, co instaloval cipy a mimo to som este aj iniciativne ockoval ;)
Používateľov profilový obrázok
vydriduch
častý prispievateľ
Príspevky: 728
Registered for: 5 years 7 months

Príspevok od používateľa vydriduch »

emkac napísal:Udrzat krivku na urovni, pokial to zvlada zdravotnictvo. Az dovtedy, kym nebude funkcna vakcina.
Tak to pockame este aspon rok (myslim tym funkcnu a riadne otestovanu). Ja pokusny kralik byt nemienim, ani keby Mikas robil saltá. Pri tejto discipline obyvatelstva v tom pripade rataj minimalne 2 dalsie vlny korony.
Ja som zastanca slobod, ale just v tom spominanom Izraeli mali poblém s nedisciplinovanou castou obyvatelstva (ortodoxni), co to uspesne rozsirila najprv medzi sebou a potom po celej krajine. Podobnost so Slovenskom cisto nahodna. Tam potom ine ako lockdown nepomoze.

K ekonomike - poloz si jednoduchu otazku: co je mensie zlo? Zavret firmy na 4 tyzdne, co kazdy podnik prezije, ak majitel nie je uplne tupy. Alebo sa trapit X mesiacov, kym firmy vykrvacaju z rezerv a nasledne ich tak ci tak nevyhnutny lockdown dorazi.

A vláda namiesto pomoci firmam a realneho riesenia, investuje pár desiatok mega do oddialenia problemu.

Quest: ja nerozporujem, ze u vas bolo vsetko super. Nabuduce sa pridi pozriet na ine odberne miesta, kde to nebolo take ani zdaleka. Videl som pár na vlastné oči aj opísal - opakovať sa nemienim.
ALKAJ
prispievateľ
Príspevky: 410
Registered for: 13 years 9 months

Príspevok od používateľa ALKAJ »

vydriduch napísal:co je mensie zlo? Zavret firmy na 4 tyzdne, co kazdy podnik prezije, ak majitel nie je uplne tupy. Alebo sa trapit X mesiacov, kym firmy vykrvacaju z rezerv a nasledne ich tak ci tak nevyhnutny lockdown dorazi.
To znie celkom jednoducho. Obávam sa že realita je trocha iná. Pracujem vo firme kde ide 100% výroby na export a oznámiť zákazníkom že preventívne odstavíme výrobu na mesiac by s veľkou pravdepodobnosťou znamenalo že zákazníci sa zariadia inak a my sa "môžme ísť pásť".

Teraz v práve v spravách hovoria o tom že z celoplošného testovania bolo 1% pozitívnych...
Používateľov profilový obrázok
emkac
prispievateľ
Príspevky: 406
Registered for: 10 years 2 months

Príspevok od používateľa emkac »

vydriduch napísal: Tak to pockame este aspon rok (myslim tym funkcnu a riadne otestovanu). Ja pokusny kralik byt nemienim, ani keby Mikas robil saltá. Pri tejto discipline obyvatelstva v tom pripade rataj minimalne 2 dalsie vlny korony.

K ekonomike - poloz si jednoduchu otazku: co je mensie zlo? Zavret firmy na 4 tyzdne, co kazdy podnik prezije, ak majitel nie je uplne tupy. Alebo sa trapit X mesiacov, kym firmy vykrvacaju z rezerv a nasledne ich tak ci tak nevyhnutny lockdown dorazi.
Sam pises, ze zo dve vlny budu. Viacmenej suhlasim. Ale to si rozporuje s tym, co pises dalej.
Ano, podnik prezije 4 tyzdne... Ale cosi tu uz bolo na jar, cosi je teraz, cosi bude (podla teba aj mna aspon 2x). Opakovane zatvaranie je problem, krachujuce restiky su toho dokazom.
Preto pisem, ze som za relativne rozumne obmedzenia, cize zakazat zurky vo vnutornych priestoroch, plus opakovane testovanie rychlotestami tam, kde som pisal a kde vnutri cosi hrozi.
A kde je riziko nakazy nizke, napr. posilky, (schvalne spominam aj) strelnice, restiky s obmedzeniami, kina, divadla a pod., tam by som zatvaranie nedal a nemusi sa nikto trapit.

A co sa tyka vakciny, viaceri odmietami byt kralikmi. Vo vseobecnosti Slovaci su dost antiockovaci. Ale ak sa zaockuje cast obyvatelstva a rizikove osoby, mozeme s coronou zit aj dlhodobo bez nejakych vyraznych strat.
Používateľov profilový obrázok
Nomed
prispievateľ
Príspevky: 437
Registered for: 4 years 6 months

Príspevok od používateľa Nomed »

quest1 napísal:Vcera to bol vyzivny den, krasne sme si zamakali. Skvela skusenost a partia, ktoru nam moze kazdy priposrany teoretik zavidiet.
Mozem povedat, ze su to skutocne RYCHLOtesty. Vyrobca udava cas vyzretia 15 az 30min. Ti, ktori boli virusom nalozeni, svietili ohromne jasne uz do 10-15 SEKUND od kvapnutia roztoku na test.
heh keď si taký šťastný že si si tak super zarobil prerátaj si koľko tato sranda stala +koľko nás stalo identifikovanie 1 pozitívneho a čo to vlastne cele dokázalo? ...len to že buď sú testy úplne ale uuplne na p**u pretože odhalili "len" 1% chorých alebo nás od začiatku ťahali za nos že tu mame nejakú "epidémiu" .
no a k číslám kolky boli vlastne precestovaný sa radšej nevyjadrím.....
osobne som zvedavý ako tuto podarenú akciu zhodnotia media a ako dopadne 2he kolo....
https://www.bratislavskenoviny.sk/samos ... a-na-odpor
R
častý prispievateľ
Príspevky: 3137
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa R »

K 1% by som tak jemne rozduchal teorie o laboratornej teplote, bolo by dobre pozriet aku teplotu na testovanie uvadza vyrobca v navode na pouzitie. Reku ci nebola testu a transportnej kvapaline trochen kosa.
Používateľov profilový obrázok
vydriduch
častý prispievateľ
Príspevky: 728
Registered for: 5 years 7 months

Príspevok od používateľa vydriduch »

emkac napísal:Ja som reagoval na vase zbytocne vyjadrenia, ze to o par dni Igor bude prezentovat ako fenomenalny uspech.
Ospravedlnujem sa, mýlil som sa. Ten trkvas to totiž za fenomenálny úspech označil už dnes.
Teraz, TV JOJ, s neskryvanou euforiou v hlase: "Na jednotku s hviezdickou" :roll:
Odporucam pozret si z archivu, fakt klenot.
Používateľov profilový obrázok
s0m3body
prispievateľ
Príspevky: 268
Registered for: 7 years 10 months

Príspevok od používateľa s0m3body »

Nomed napísal:heh keď si taký šťastný že si si tak super zarobil prerátaj si koľko tato sranda stala +koľko nás stalo identifikovanie 1 pozitívneho a čo to vlastne cele dokázalo? ...len to že buď sú testy úplne ale uuplne na p**u pretože odhalili "len" 1% chorých alebo nás od začiatku ťahali za nos že tu mame nejakú "epidémiu" .
Cislo 1% je vysledok tohto podujatia. Prepac, ale pouzit vysledok ako argument proti uskutocneniu plosneho testovania je...hlupe. Hodi sa akurat tak do debaty na temu "teraz, ked pozname vysledok, malo plosne testovanie zmysel?" A taka debata je takisto hlupa.

Cislo 1%, resp. jeho variacie v zavislosti od lokality, si nevycucal z prsta nejaky doktor s tromi titulmi pred menom a dvomi za menom. Je to presne cislo (v zmysle ze X z Y ludi mali pozitivny vysledok takeho a takeho testu) ktore sme si kupili. My vsetci, co sme sa zucastnili.

Je teraz budem dufat, ze sa na zaklade tych cisiel urobia rozumne rozhodnutia. Je mozne, ze budem sklamany. Ale radsej budem sklamany z vlady, nez zo seba, ze som to odflakol ja.
Používateľov profilový obrázok
Nomed
prispievateľ
Príspevky: 437
Registered for: 4 years 6 months

Príspevok od používateľa Nomed »

s0m3body napísal:Hodi sa akurat tak do debaty na temu "teraz, ked pozname vysledok, malo plosne testovanie zmysel?" A taka debata je takisto hlupa..
tento argument som čakal ,ale pozri sa na to čo píšu "popierači" niekoľko týždňov pred testovaním

inak básnická otázka " zaujímalo by ma kto je väčší hlupák ten čo odhadne situáciu z priebežných čísel alebo ten čo spraví ..nazvime to "projekt" za x mega ....

no ja radšej v tejto téme končím aby som to tu zbytočne nezasjeval zo svojou frustráciou. :mrgreen:
Ubik
častý prispievateľ
Príspevky: 561
Registered for: 9 years 4 months

Príspevok od používateľa Ubik »

Inak paci sa mi, ako si Matelko nechal tu 30% citlivost testov. Teraz moze tvrdit, ze je pozitivnych aspon 3% :D
inspiring_cori

Príspevok od používateľa inspiring_cori »

Ale kdeze super. Keby to malo byt super, tak tam ani nejdem, lebo by ma tam nebolo treba. Super boli vykony a nasadenie drvivej vacsiny zucastnenych. To sa len tak nevidi. Skladam obrovsku poklonu pred babami, co tam boli. Sli ako masiny, musel som ich tlacit do prestavok a striedania. Fakt klobuk dole.
Inak tam samozrejme bolo mnozstvo improvizacie a riesenia veci za pochodu. A ano, samozrejme to vsetci robili pre peniaze a pochvalu pred rozvinutou zastavou.
Používateľov profilový obrázok
Laci
častý prispievateľ
Príspevky: 956
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Laci »

Manželkyna kolegyňa chodila do stanu pred nemocnicou robiť ster, dostala o 150€ menej na konci mesiaca, lebo tam služby neboli 12 hodínové. Takže prosím neapeluj na peniaze. Robia to lebo je to ich práca a chcú pomôcť.
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"