U horského slnka je žiarenie v UV-C pásme nežiadúce. Ako germicídny žiarič je to na úrovni tých čínskych LED žiaričov (tie aspoň nemajú taký príkon)...
Epidémie - karantény
No, ak potrebuješ chytiť bronz tak je to dobrá kúpa.
U horského slnka je žiarenie v UV-C pásme nežiadúce. Ako germicídny žiarič je to na úrovni tých čínskych LED žiaričov (tie aspoň nemajú taký príkon)...
Ďakujem za doplnenie. V komercnych lampach (efektových svietidlách) sa uz ine ako LED velmi nepredava kvoli radu znamych vyhod. Tie su určite číre UV-A aj UV-C. Dodavatel (výrobca v Česku) si to meria sam, nakolko vyrobcovia komponentov v Azii radi klamu. Predtym vyrabal reklamne svietidla, s prichodom korony rychlo zareagoval a robi sterilizatory. Vzhladom na vyrobu v krajine s drahou pracovnou silou je to drahé, pultová cena je okolo 400€.
UV sterilizátory vzduchu sa teraz celkom dobre predávajú. Pred covidom tieto zariadenia predávali len dosť špecifickej skupine zákazníkov. Teraz je to úplne inak. Keď sa pozriem na cenu komponentov (predradník, UV-C žiarivka, pomalobežný ventilátor, kryt a prívodný kábel) tak pri cene čo za to pýtajú (od 300€ > ) to musí byť celkom slušný kšeft.
Priznám sa že už pár mesiacov mám doma dve 9W germicídne žiarivky keďže som si chcel postaviť box na sterilizovanie vecí (napr. toho čo príde poštou). Nejako sa ale nedokážem donútiť to dotiahnuť do úspešného konca. Možno keď bude 20 vlna...
Edit:
UV-C

UV-A

Zdroj obrázkov: narva.sk
Priznám sa že už pár mesiacov mám doma dve 9W germicídne žiarivky keďže som si chcel postaviť box na sterilizovanie vecí (napr. toho čo príde poštou). Nejako sa ale nedokážem donútiť to dotiahnuť do úspešného konca. Možno keď bude 20 vlna...
Edit:
K tomu sa nedokážem vyjadriť lebo ako som už písal UV-C LED som nevidel a ani neviem či reálne existujú. To čo ponúka wish a podobné stránky u mňa dôveru nemá. Ja som písal o žiarivkách. Tam to je pekne vidieť.vydriduch napísal:V komercnych lampach (efektových svietidlách) sa uz ine ako LED velmi nepredava kvoli radu znamych vyhod. Tie su určite číre UV-A aj UV-C.
UV-C

UV-A

Zdroj obrázkov: narva.sk
Philips robi UV-C LED. Akurat su trochu vyssie - okolo 270nm, ale vraj to funguje.
Ku kseftu - ked zacala korona, objednal som si ozonovy generator, behom tyzdna isla cena hore 2,5 nasobne. Mal som objednany aj kyslikovy generator (mame pracuje srdce len na 30%), napriek riadne potvrdenej objednavke mi ho dodavatel nedodal, no v eshope zostal tovar "skladom" za 3 nasobnu cenu. Co k tomu dodat.
Ku kseftu - ked zacala korona, objednal som si ozonovy generator, behom tyzdna isla cena hore 2,5 nasobne. Mal som objednany aj kyslikovy generator (mame pracuje srdce len na 30%), napriek riadne potvrdenej objednavke mi ho dodavatel nedodal, no v eshope zostal tovar "skladom" za 3 nasobnu cenu. Co k tomu dodat.
UVC output 7.4mWvydriduch napísal:Philips robi UV-C LED.
Ale dík za info.
Nejaku dobu mam doma toto:
E27 UVC Ultraviolet UV Light Tube Bulb 28W
Zapojene to uz mam a "svieti to", len neviem zmerat jej ucinnost ...
E27 UVC Ultraviolet UV Light Tube Bulb 28W
Zapojene to uz mam a "svieti to", len neviem zmerat jej ucinnost ...
neviem ci uz nie sme moc offtopic, ale cisticky vzduchu s UVC sa daju kupit bezne a v cene aj okolo 100E
a tie nepredpokladam, ze su zdraviu skodlive, kedze to zabija vsetko len v ramci vzduchu, co cez ne prudi
tu je priklad nahradnej lampy do jednej cisticky, co som kupil rodicom (a aj sebe)
akurat neviem nikde na webe najst technicke info
a tie nepredpokladam, ze su zdraviu skodlive, kedze to zabija vsetko len v ramci vzduchu, co cez ne prudi
tu je priklad nahradnej lampy do jednej cisticky, co som kupil rodicom (a aj sebe)
akurat neviem nikde na webe najst technicke info
- Prílohy
-
- 959129.jpg (11.06 KiB) 2875 zobrazení
Keby Bukovsky drzal hubu - resp keby niekto vystrihal zvysok a nechal iba Valkyho tak by to bolo zaujimave.
Len je to takto strasne zdlhave so zopar velmi zaujimavymi vecami stratenymi v Bukovskeho kecoch.
Valky za mna ++ (ale zvladol som to s posuvanim a preskakovanim zvysku len tak do polovice)
Len je to takto strasne zdlhave so zopar velmi zaujimavymi vecami stratenymi v Bukovskeho kecoch.
Valky za mna ++ (ale zvladol som to s posuvanim a preskakovanim zvysku len tak do polovice)
Pozri celé, bez posúvania a predsudkov.. Tiež Bukovského nemusím, no komplexne s jeho postojmi súhlasím.
Koho zaujima otazka testovania pred samotnym ockovanim:
Odborníci test před očkováním proti covidu nedoporučili
"Podání vakcíny nakaženému bez příznaků neuškodí." - mna by zaujimalo, ze na zaklade akych dat (skusenosti) k tomuto dospeli ...
Tomu sa povie hrdinka:
Žena sa nechala očkovať proti KORONAVÍRUSU: O pár minút dostala šok, napriek tomu chcela pokračovať
"Aj napriek svojej reakcii bola žena stále očkovaním proti Covid-19 nadšená a sklamaná z toho, že stratila možnosť nechať si za pár týždňov podať druhú dávku ..."
Odborníci test před očkováním proti covidu nedoporučili
"Podání vakcíny nakaženému bez příznaků neuškodí." - mna by zaujimalo, ze na zaklade akych dat (skusenosti) k tomuto dospeli ...
Tomu sa povie hrdinka:
Žena sa nechala očkovať proti KORONAVÍRUSU: O pár minút dostala šok, napriek tomu chcela pokračovať
"Aj napriek svojej reakcii bola žena stále očkovaním proti Covid-19 nadšená a sklamaná z toho, že stratila možnosť nechať si za pár týždňov podať druhú dávku ..."
greenie : mali jej vyhoviet a ockovat dokial dychala...
A tento tu riadi Coronu.....
https://www.facebook.com/watch/live/?v= ... _permalink
A tento tu riadi Coronu.....
Čo konkrétne je na tom podľa teba hrdinské?greenie napísal:Tomu sa povie hrdinka
Stelesnená primitívnosť v tejto osobe. Opakovane utvrdil národ v tom za čo ho máme.. Že zo seba robí chuja pred SR, že sa zhadzuje a dehonestuje funkciu premiera, že vytvára obraz o tomto Bazmekistane v zahraničí taký aký vytvára, že 82% obyvateľstva ho má za nedôverihodného a tým pádom všetko s čím drúk vyrukuje. Všetci sú bludári, blázni, len on je lietadlo... Ale na to všetko sa vykašlať. Mňa zaráža len jedna vec.. Ako tento človek mohol vzhľadom na opakovane preukázanú psychickú a emočnú labilitu, prejsť bezpečnostnou previerkou a riadiť tento štát ???erebos napísal: A tento tu riadi Coronu.....
Zeby jej nadsenie pookracovat aj napriek tomu, co sa jej stalo ... ? Jej sklamanie, ze jej uz nemozu pichat dalsie tieto injekcie ... ?ALKAJ napísal:Čo konkrétne je na tom podľa teba hrdinské?greenie napísal:Tomu sa povie hrdinka