Epidémie - karantény

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
ALKAJ
prispievateľ
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa ALKAJ »

Jack napísal:akurát sa divím, koľko tu odrazu vyrástlo expertov na vakcináciu, biomedicínsky výskum, etiku, atď. A koľko ovečiek ich počúva, ich názor si rýchlo osvojí a ešte ho vydáva za svoj.
Toto je veľmi krásne napísané. Môžu ťa s kľudným svedomím citovať obidva tábory. :mrgreen:

Viesť tu nejakú diskusiu na túto tému nemá význam. Aj keď som to vopred vedel a nechcel som sa ku kovidošialenstvu vyjadrovať nakoniec som to urobil. Moja chyba. Takže to tu nechám napospas provax hardcore jadru aby sa mohli utvrdzovať vo svojom jedinom správnom názore :roll: a budem svoj čas venovať niečomu užitočnejšiemu ako jalovým rečiam.
Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 21 years

Príspevok od používateľa lovec »

d-s napísal:...Keby vsetci nejaky ten mesiac nosili FFP3 na hube vsade okrem vlastnej domacnosti, ziadnu vakcinu by nebolo treba.
Spomínam si na začiatok roka, keď sem dorazila hnusoba, na tých ľudí, ktorých stretávam ráno v obchode cestou do roboty... Každý bol v rámci svojich možností max. "izolovaný", nebolo žiadnou výnimkou vidieť, ako si určité profesie nasadzovali ochranné pomôcky zo svojho fachu - respirátory, polmasky, priliehavé ochr. okuliare, najrôznejšie druhy rukavíc, aby sa nedotýkali vozíkov a košíkov... nikde ani náznak hanby, alebo nebodaj výsmechu. Strach a rešpekt z nepoznaného boli obrovskou motiváciou chrániť sa - a zrejme aj toto bolo vidieť na počtoch infikovaných.
Dnes už mnohí z nich "zmúdreli" a častým štandardom je prinajlepšom nejaká handra, aj to nosená spôsobom "na čuráka", čiže s frňákom vonku a mierne zakrytými ústami...
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa Jack »

Alkaj, iste. Keďže ozajstných odborníkov máme na Slovensku len zopár a na tomto fóre sa ich počet blíži nule, akú-takú výhodu má ten, kto dokáže pracovať s kvalitnými zdrojmi a relevantnými info a priebežne ich vyhodnocovať. A dokáže sa podľa toho zariadiť... a tu sa, žiaľ, ukazuje riadna mizéria. Lenže vzhľadom na to, ako je spoločnosť nastavená a ako je polarizovaná, je na tomto stave len veľmi ťažké zmeniť. U niektorých zostáva už len neprenosná osobná skúsenosť.
:wink:
d-s
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 10 months

Príspevok od používateľa d-s »

Transparency International o "Sulikovom" nakupe testov...
AKO SME PREDPOVEDALI: NÁKUP RÝCHLOTESTOV SA NEVYDARIL
Už pri prečítaní chabého zadania na nákup Covid testov pred 10 dňami sme napísali, že je málo pravdepodobné, aby ich niekto aj splnil. Oproti októbrovému tendru sa totiž na pokyn ministerstva zdravotníctva zvýšili hodnoty, ktoré testy museli splniť z pohľadu účinnosti, na nereálne hodnoty.

...
https://www.facebook.com/transparencysk/
erebos
expert
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa erebos »

Dantes : kludne sa dam zaockovat vakcinou renomovanej zapadnej firmy schvalenej v EU pokial sa bude jednat o tzv. "klasicku" vakcinu a ne vakcinu na baze mRNA. Pokial takato vakcina na trhu v EU schvalena nebude - nedam sa zaockovat a tu vakcinu si zozeniem bud z Ruska, Ciny, alebo od niekoho kto to bude vyrabat a budem to povazovat za doverihodne...
K stavu v RF mam priamo info od lekarskeho persobnalu takze vyjadrenie nasich medii nekomentujem. Haldy mrtvol, pretazene nemocnice, kolabujuci zachranari sa tam ale podla ich slov nekonaju. Co je pre mna zaujimave su zaockovani Sputnikom, bez vedlajsich nasledkov a hlavne u vecsiny zabral. Mali 1-2 pripady nakazeneho zdravotnika, ale s velmy lahkym priebehom. Cize pravdepodobne vakcina funguje ako ma. Paradoxne aj v samotnom Rusku je mala podpora povinneho ockovania. Aj ked tam je to jednoduchsie lebo bezpecnostne zlozky a zdravotnici to proste dostanu rozkazom.

Bez komentara :
https://www.startitup.sk/matovic-sa-vir ... budu-radi/

A toto povazujem za totalnu facku kazdemu zodpovednemu obcanovi zo strany "odbornikov". Tak my si pustime nakazeneho do obchodu... Na toto neexistuje ospravedlnenie...
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/ ... o-obchodu/

https://www.televizeseznam.cz/video/pro ... .seznam.cz
miro1
prispievateľ
Registered for: 19 years 6 months

Príspevok od používateľa miro1 »

Podla článku na sme.sk si človek nebude môcť vybrať konkrétnu vakcínu.

Dopadne to teda ako vždy, podpultovo sa bude posúvať informácia že vtedy a vtedy nám dovezú túto vakcínu a ľudia ktorý budú preferovať niektorú z nich sa budú snažiť stihnúť...

Výhodná alternatíva by bola - za poplatok možnosť výberu...štát zarobí, ludia spokojný...a príde ich tam o to viac...
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 6 months

Príspevok od používateľa arminius »

lovec napísal:
ALKAJ napísal: ...
matus69 napísal:Takže vrátim sa k tomu, čo som písal - aké iné dostupné riešenie podľa teba existuje?
Možno by stačilo aby sa už konečne prestala táto choroba mediálne zneužívať.
Osvedčená metóda malých detí, strčia hlavu pod deku a nie je ich vidieť. Prestaneme o chorobe hovoriť a tým sa to vyrieši. Geniálne. :lol: :lol: :lol:
Prestať ani nie, ale určite aspoň obmedziť. Ono všetkého veľa škodí.
Zapneš rádio...korona. Zapneš telku, corona. Otvoríš chladničku a vyskočí covid.
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa matus69 »

Ja rádio nemám, aj v aute počúvam iba zriedka a TV som ohlásil pred viac ako rokom a vôbec mi to nechýba. Doporučujem.
dantes
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 4 months

Príspevok od používateľa dantes »

erebos, nedovolim si tie vakciny porovnavat, chcel som len poukazat, ze momentalne tie vakciny nie su v EU v ramci distribucnej siete legalne dostupne.

Tiez sa da logicky predpokladat, ze urcite aktivity budu aspon na cas zavisle na absolvovani ockovania. Sputnika alebo Sinopharm / Sinovac ti nemusia uznat.
dirty harry
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa dirty harry »

Všetkým provaxovým aj antivaxovým, rovnako ako všetkým matovičovcom aj antimatovičovcom prajem krásne Vianoce a ešte krajší Nový rok 2021 :D
bbfh
prispievateľ
Registered for: 8 years 8 months

Príspevok od používateľa bbfh »

K relativne nedavnej diskusii o testovani v Trencine: PCR pretestovanie bezpriznakovych pozitivnych (pozitivita urcena antigenom) v Trencine naznacuje hornu hranicu senzitivity antigenoveho testu 99,8% (pre presnejsie urcenie senzitivity by bolo potrebne pretestovat PCR-kom vsetkych pozitivnych, nielen bezpriznakovych). Cize falosnych pozitiv vychadza minimalne 0,2% z celkoveho poctu urcenych pozitiv antigenom. V podstate sa potvrdila (ked predpokladame, ze medzi priznakovymi uz nebudu falosne pozitiva, prip. ich bude len zanedbatelne malo) senzitivita testu udavana vyrobcom. Skoda, ze sa neoverovala aj senzitivita.
inspiring_cori

Príspevok od používateľa inspiring_cori »

dantes
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 4 months

Príspevok od používateľa dantes »

Mna prekvapuje obrovsky zaujem o dobrovolne atg (aj pcr) testovanie. Toto vlada zrejme necakala, pred vianocami tam boli dlhsie rady ako pri povinnom plosnom testovani, na pcr terminy najskor o tyzden. Najprv som si myslel, ze som minul nejaku dolezitu info o dalsom povinnom testovani... Ak su tolki ludia ochotni stat v dazdi vyrazne cez 2 hod. len aby mali aspon pribliznu sancu, ze domov nieco nezanesu, tak velky respekt. Mohli to byt este lyziari, ktori testy potrebuju do stredisk, ale pri tom mnozstve ludi to bol iba zlomok.

Zato dnes v BA to bolo dost zle, ludia uz nenosia vonku ruska vobec, ani na ustach, ani na krku ani nikde.
greenie
častý prispievateľ
Registered for: 10 years 8 months

Príspevok od používateľa greenie »

To vieš priatelu, východniari sú teraz doma. V BA ostali už len blavaci ... :lol:
fotograf
častý prispievateľ
Registered for: 11 years 8 months

Príspevok od používateľa fotograf »

dantes napísal:Mna prekvapuje obrovsky zaujem o dobrovolne atg (aj pcr) testovanie.
...
No ono to zrejme nie je až tak dobrovoľné..., lebo keď cestuješ cez hranice (za rodinou, do práce, do školy, služobne...), tak predsa musíš mať negatívny test. :idea:
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"