Epidémie - karantény

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
romen3
častý prispievateľ
Príspevky: 809
Registered for: 9 years 9 months

Príspevok od používateľa romen3 »

svokra robi v nemocnici zameranej kedysi na plucne choroby. na tamojsej JIS sa nedal zaockovat nik zo zamestnancov a na neurologickom inej nemocnice takmer nik. preco? maju vraj prilis vela prace s ockovanymi , vidia enormny narast a oni seba a svoje zdravie riskovat nechcu.
primar plucneho oddelenia tvrdi, ze ockovania proti koronavirusom vseobecne fungovat nemozu a nebudu, vychadza z prirodzenych vlastnosti koronavirusov ako takych a jeho celozivotnych skusenosti s infekciami dychacich ciest.
jedna zdravotna sestra odtial doma vecerala s otcom, ktory sa dal zaockovat. 10 dni po 2hej davke dostal porazku. pri veceri zrazu prestal rozpravat a sedel s prazdnym pohladom. vedela o co sa jedna. zavolala zachranku a oni mu hned dali heparin ci take daco do zily a zrazeniny sa podarilo rozpustit a mal by byt v podstate bez nasledkov. (cloveka s priznakmi porazky nikdy nedajte lahnut)
ked co i len naznacila zachranarom, ze ma podozrenie ze je to z genovej terapie tak ju zhucali pod ciernu zem, ze ako ona zdravotna sestra sa opovazuje vyslovovat hoaxy (a vraj "antivaxeri" slepo veria...). ked bola s lekarom kde jej otec chvilu na to lezal tiez chcela od lekara aby to nahlasil ako potencionalny pripad reakcie na "vakcinu". on na nu nakrical tak, ze sa rozplakala a odisla. ze on to vypisovat nebude lebo z vakcin to proste nemoze byt. hm zas ta vaxerska slepa viera podla mna.

nech si to da do seba kto chce, mna nech nik nenuti ani moju rodinu. ockovani su rovnaki roznasaci ako neockovani podla studii, tak nevidim dovod na sikanu v restikach ci kdekolvek co i len naznak segregacie na zaklade akehosi medicinskeho zakroku.

zoberte si z toho kto chcete co chcete, rozhodnite sa ako chcete, hlavne ostante v zdravi. info mam sprostredkovane od svokry, pred par rokmi odmenena vyznamnou celoslovenskou cenou za najlepsiu sestru na SR.

a este jedna vec, primar tvrdil, ze velky problem je, ze to ockuju fakt zle, ziadajte si ked tak preverit pocas pichnutia, ci netrafili akurat cievku jednoduchym natiahnutim striekacky hned po vpichu. ak sa vsaje krv, je trafena zilka a ak pojde vakcina priamo do malej zilky, tak to velmi pravdepodobne sposobuje tie problemy do 14 dni po inekcii a zapaly srdcoveho svalu a podobne. no spravny vpich nevylucuje neskorsie problemy s vnutornymi organmi a neurologicke problemy o mesiace ci roky neskor, ale aspon sa vyhnete skoreho infarktu a vela zrazeninam. testy na dlhodobe ucinky totiz vykonane neboli a momentalne sa to v podstate testuje na ockovanych ludoch, ved ako povedal krcmery, budeme to vediet az o 5 rokov...ja to nechcem zistovat na svojom tele a ani mojich deti.
Používateľov profilový obrázok
vydriduch
častý prispievateľ
Príspevky: 725
Registered for: 5 years 6 months

Príspevok od používateľa vydriduch »

Pripad u nas v blizkej rodine. Svagrina 45 rokov, vyborny zdravotny stav - behala sutazne maratony a stafetu, ma postavu lepsiu ako jej dcera. Zdravotna sestra s 25+ praxou, zastankyna ockovania, dala sa ockovat medzi prvymi. Po prvej davke problemy s tlakom, po druhej skolabovala, ku skakavemu tlaku sa z nicoho nic pridala srdcova arytmia, nevladze behat a musela prestat sutazit. Lutuje. Na 3. davku nechce ist.
Viem o dalsom 32r. chalanovi ktoreho osobne poznam - myokarditida podla lekara oficialne po Pfizeri.
Ubik
častý prispievateľ
Príspevky: 561
Registered for: 9 years 3 months

Príspevok od používateľa Ubik »

Jo, tak nejak to bolo s manzelkou. Prestala stihat za mnou utekat :) Nastastie sa to po case upravilo, ale obcas sa jej to vracia.
Používateľov profilový obrázok
Ivanhoe40
prispievateľ
Príspevky: 101
Registered for: 5 years 1 month

Príspevok od používateľa Ivanhoe40 »

Nechcel som sa moc rozpisovat o tych problemoch s poskodenim zdravia, ale z okolia a cez znamych viem toho viac, no jedno je spolocne - lekari odmietaju potvrdit suvis s vakcinaciou.

Aby som bol konstruktivny tak rada - byvaly sused rovesnik 40tnik robi v cechach odborny servis nemocnicnych pristrojov a kedze chodi po nemocniciach po celej CR, dal sa zaockovat. Poznam sa dobre roky s jeho rodicmi, naposledy mi hovorili o tom ze jeho kamarat doktor mu radil aby pred ockovanim nejaky cas bral nieco na riedenie krvi a nejaky cas aj potom.
Dcera sa mi musela ockovat, inak by ju na vyske v CZ nenormalne casto testovali. Daval som jej acylpyrin par dni pred a par dni po. Je v poriadku a tak to musi aj ostat...
Používateľov profilový obrázok
Ivanhoe40
prispievateľ
Príspevky: 101
Registered for: 5 years 1 month

Príspevok od používateľa Ivanhoe40 »

A este jedna vec, a to by som bol rad keby sa napriklad Peterson ako policajt vyjadril ci nahodou nevie nieco viac.
Novela zakona o PZ obsahuje bod kde sa pise o tom ze policia na zaklade pisomneho odporucania lekara moze previezt pacienta v putach na medicinsky zakrok. Vysvetlovali ze ide o najma psychiatrickych pacientov, ale bolo tam slovicko najma, to znamena ze je to vseobecne pouzitelne v omnoho sirsom kontexte.

Nechcem vyzniet ako konspirator, ale sposob akym je to naformulovane a cas kedy sa to riesi ma pokojnym zrovna nenechavaju...
Používateľov profilový obrázok
Laci
častý prispievateľ
Príspevky: 956
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Laci »

Hajaj, bude tu onedlho veselo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
bus driver
častý prispievateľ
Príspevky: 1442
Registered for: 12 years 6 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Riesia sa hoaxy, vytvorili ockovaciu loteriu, vyrabaju ockovaci apartheid, kde sa len da. Ale aby konecne uverejnili zoznam kontraindikacii, tak to nie. Chcel som od obvodaka potvrdenie, ze sa nemozem dat ockovat proti Covidu. Poslal ma za odbornym, ze musim mat papier od neho. Ocny lekar, zaryty podporovatel ockovania mi ziadny papier neda, lebo neda. Hlavne ze pred par rokmi, po tom, co som mal trombozu v sietnici, mi povedal, ze keby ta cievka praskla o nejaky ten centimeter dalej, rozumej v mozgu, uz som tu nemusel byt. Primarka ocneho v nemocnici v PO mi povedala az po dlhsom case, ze ked ukoncila prvotne vysetrenie oka, tak bola presvedcena na 90%, ze pridem o oko. A ze ked este raz sa ta tromboza bude opakovat v tom istom oku, tak onho definitivne pridem. Nastastie dva laserove operacie a injekcia priamo do oka zabrali a vidim dobre. Co by znamenalo prist o oko pre mna, bus drivera ? Hematolog ma tiez poslal kade lahsie, on ziadne papiere nebude vypisovat. Mam z toho vsetkeho pocit, ze lekari sa boja napisat potvrdenie, ze pacient ma kontraindikaciu voci COVID ockovaniu. Nasrat takym lekarom, o politikoch skoda reci. Hybem sa, behavam, jem ovocie a zeleninu z vlastnej zahrady, dodrzujem protokol FLCCC. Zbytok necham na osud.
Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Príspevky: 5203
Registered for: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa lovec »

Toto je osud, každodenný… a že to bude pribúdať je viac než isté.

Obrázok
Používateľov profilový obrázok
Laci
častý prispievateľ
Príspevky: 956
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Laci »

.... a je to tu....
Zlomizub
častý prispievateľ
Príspevky: 878
Registered for: 10 years 7 months

Príspevok od používateľa Zlomizub »

matus69
častý prispievateľ
Príspevky: 1898
Registered for: 12 years 1 month

Príspevok od používateľa matus69 »

romen3 napísal:svokra robi v nemocnici zameranej kedysi na plucne choroby. na tamojsej JIS sa nedal zaockovat nik zo zamestnancov a na neurologickom inej nemocnice takmer nik. preco? maju vraj prilis vela prace s ockovanymi , vidia enormny narast a oni seba a svoje zdravie riskovat nechcu.
primar plucneho oddelenia tvrdi, ze ockovania proti koronavirusom vseobecne fungovat nemozu a nebudu, vychadza z prirodzenych vlastnosti koronavirusov ako takych a jeho celozivotnych skusenosti s infekciami dychacich ciest.
tak samozrejme, že im pribúdajú očkovaní ľudia, keď je ľudí zaočkovaných čím ďalej tým viac.
A samozrejme, kým bola do apríla zlá situácia, tak ľudia sedeli na riti a až potom začali chodiť po doktoroch..
Ten primár neviem aký je z matematiky, ale keď tvrdí, že vakcíny fungovať nebudú, no tak buď je z matiky zlý alebo klame, lebo ku dnešnému dňu evidentne fungujú. To nie je, že možno fungujú, alebo na určitých skupinách ľudí fungujú, alebo v určitých krajinách fungujú - nie, vakcíny fungujú všade.


Poviem ja príklad zo života - jeden kamarát sa dal zaočkovať, po druhej dávke po týždni-dvoch sa mu na ľavej ruke (tam kde ho očkovali) zapálili kĺby na prstoch.
Druhý kamarát zasa na ľavej ruke zapálený lakeť, ale tak, že musel brať antibiotiká.
Rozdiel je, že ten očkovaný nie je.

Čo z toho vyplýva? Jednoducho paranoja. Všade naokolo sa rozpráva o vedľajších účinkoch tak potom samozrejme, že ľudia aj rannú srajdu pripíšu vakcíne, ktorú dostali pred 2 týždňami.
Čo sa týka zrazenín - áno, je to dosť nepríjemná komplikácia. Problém je, že po zadusení sú zrazeniny druhá príčina úmrtí na covid. Ak ten pán naozaj tú porážku dostal z vakcíny (lebo vylúčiť sa to nedá) tak v prípade, že by dostal covid čakal by ho s najväčšou pravdepodobnosťou rovnaký osud.
A samozrejme môžeme teoretizovať, či by otec tej pani tú porážku dostal aj keby očkovaný nebol - lebo porážky dostávali ľudia aj pred vznikom covidu.
Každopádne mu držím palce, aby sa vyzdravel a covid nedostal.

Ubik> odkiaľ ste? Pýtam sa lebo ďalší kamarát mal nedávno zdravotný problém (mesiac po druhej dávke divné pocity v hrudi), tak išiel k obvodnej, tá ho rovno poslala na urgent na antolskú a komplet ho tam vyšetrili. Na žiadanke mal podozrenie na myokarditídu po očkovaní, tzn žiadne utajovanie. A žiadna protekcia, takže samozrejme že si tam pár hodín počkal...
BTW bolo to nedostatkom horčíka :-) Ale pripisoval to sprvu tiež vakcíne a pindal.
Ubik
častý prispievateľ
Príspevky: 561
Registered for: 9 years 3 months

Príspevok od používateľa Ubik »

Tiez BA. Obvodna vypisala ziadanku, ale posudila to uz z voleja ako nieco co s vakcinou nesuvisi. Termin dostala niekolko mesiacov po prvej davke. Ja netvrdim, ze nieco sa utajuje, ale ani si nemyslim, ze ked clovek bez predchadzajucich problemov nahlasi problemy so srdcom, ze sa hned z fleku da vylucit nejaky z dovodov. Mozno sa mylim.
Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Príspevky: 5203
Registered for: 18 years 9 months

Príspevok od používateľa lovec »

Laci napísal:.... a je to tu....
Veru, už to klope na dvere.

:arrow: https://www.aktuality.sk/clanok/4ttnpk4 ... -operacie/

No a to, že z hospitalizovaných sú tuším tri štvrtiny nezaočkovaných, to bude zase len nejaká pro-vax propaganda... :roll:

:arrow: https://www.tasr.sk/tasr-clanok/TASR:2021100400000216
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5617
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Laci, ale veď na väčšinu z toho sa už ani neoplatí reagovať. Ja osobne tieto debaty nevyhľadávam. Je to podobné, ako pokúsiť sa racionálne argumentovať v debate s jehovistami... Aby som nesklamal tvoje očakávania, môžem napísať len to, čo je evidentné. Aj mne, trocha zorientovanému laikovi...
:P
Debaty o bezpečnosti a účinnosti ma nijako nevzrušujú. Tvrdiť, že je pre niekoho bezpečnejšie riskovať covid než sa nechať očkovať, môže len malé percento z tých, ktorí sa tým v skutočnosti oháňajú. Aby bolo jasné: konzistentne tvrdím, že pripúšťam, že tu sú skupiny obyvateľstva, ktoré tento luxus majú. Štát ich "tak trocha" ignoruje, čo mi nie je jedno, aj zo zištnejších dôvodov, ako som tu pred časom vysvetľovať. Ale povedzme si, že reálne tvoria menšinu z neočkovaných. Tí ostatní? Ničím neopodstatnený optimizmus? Neschopnosť racionálnej úvahy? Slepá viera? Neviem a je mi to jedno.
:wink:
Bezpečnosť vakcín? Mňa kedysi kvalitne odpálilo aj očkovanie proti tetanu. Napriek tomu, protitetanovku som si odvtedy nechal pichnúť asi dva či trikrát. Vždy, keď bolo treba. Inak, ešte kvalitnejšie ma odpálila rozsiahla pneumónia. Ani covid nebolo treba, tie príznaky a prejavy a aj následky stáli za to. Kto si to potrebuje skúsiť na vlastnej koži, nech si skúsi. Kto verí, že sa oňho v krajnom prípade postará slovenské zdravotníctvo, tomu želám, aby sa oňho nepostaralo tak definitívne ako v dobe predcovidovej o troch mojich rodinných príslušníkov... Iste, nechať si vpáliť do žíl chémiu, nie je terno. Nikdy. Ono to však začne byť relatívne, ak si pozrieme, koľkým zbytočným úmrtiam a ďalším problémom sa tým darí predchádzať. Či nie? Ideme to spochybňovať? Lebo, čo platí inde, v Dánsku napríklad, na Slovensku nie? Okrem zákonov to už neplatia ani základy štatistiky či matematiky?
:oops:
Účinnosť. Viď vyššie. Preto boli vakcíny predbežne schválené na núdzové použitie, lebo tú núdzu sme tu reálne mali a potrebovali sme nejaký nástroj, teda okrem obmedzovania práv a slobôd a ruinovania ekonomiky. Príliš tomu nerozumiem z biomedicínskeho hľadiska, ale z právneho áno. A teda musím pripustiť, že k žiadnemu inému medicínskemu riešeniu sme neboli v danom momente bližšie. A ani teraz ho ešte nemáme. Mať ho zrejme budeme, možno to potrvá už len pár mesiacov. Dovtedy ale môžeme prejsť treťou či štvrtou vlnou a mať tu totálne zbytočné úmrtia. A my ideme mrkotať, že predsa tie vakcíny sú fuj, lebo si neprešli komplet testovaním a pár jednotlivcov - čo mi je úprimne ľúto - zrejme aj odrovnali a teda, čo ak sa niečo stane neskôr? Veď OK, niektorí neočkovaní sa toho "neskôr" vôbec nedožijú, ale to je sloboda voľby v praxi. So slobodou prichádza zodpovednosť, všakže. Až mi je niekedy ľúto, že vakcín nie je nedostatok. Keby bol, veľká časť súčasných antivaxerov by nepochybne kvílila, aký je to fašizmus, že ich ešte nikto nepichol. To jsou ty paradoxy - ako by povedal klasik.
:D
Mám vo svojom okolí stovky očkovaných. Čítal som minule na FB, že už 15 percent ich umrelo. Neviem, ja som si nevimol ani jedného... Iste, veľká časť si prešla vedľajšími účinkami. U jedného jediného viem, že si vyžiadali "zásadnejšie" riešenie lekárom, u ostatných odozneli sami. Nespochybňujem že sa to stáva a vzhľadom na prevládajúci diskurz to nie je sexy téma. A je to chyba inštitucionálnej komunikácie a nie je jediná, ale to teraz ide bokom. Rovnako tak mám vo svojom okolí, v rodine, medzi priateľmi, kolegami, známymi, stovky ľudí, ktorí si prešli covidom. Mŕtvi sa počítajú na kusy. Dnes pribudol ďalší. Obete od 30+ do 90+, teraz mi ale kolegyňa spomínala jej blízku kamošku, ktorú to zabilo, hoci mala 28 rokov a žiadne pridružené diagnózy. Neviem, nepoznal som ju... V každom prípade, často ide o úplne zbytočné úmrtia, ale niekomu ani to nestačí. Ako to máte vy, čo tu skúšate filozovať o bezpečnosti a účinnosti vakcín? Koľko mŕtvych máte medzi vašimi blízkymi, kamarátmi, známymi v dôsledku vakcíny a koľkých na covid + s covidom? Schválne...
:idea:
Stáť kamošovi, 37-ročnému športovcovi, nad rakvou a vidieť jeho malé deti a trúchliacu manželku, trocha mieša kartami, ak ide o domnienku, že nás, mladších a zdravších to predsa nekosí... V rodine, pomerne blízkej, máme prípad, kde Pfizerom očkovaná manželka mala tri dni sople, jej neočkovaný manžel, ktorého nakazila, si poležkal takmer tri týždne v umelom spánku. A takto sa dá pokračovať. Akokoľvek by som neveril médiám, politikom, lekárom, predsa vidím, čo sa deje v mojom okolí a viem si to dať na váhu, Kto nevie, tomu pomôcť neviem. Alebo ani nechcem. A tam, kde nikdy slnko nesvieti mám drísty, ktorými sa toto všetko snažia relativizovať hovnomety, ktoré celé roky nerobia nič iné, len sa snažia destabilizovať túto beztak rozonďatú spoločnosť a tento zlyhávajúci štát.
:mrgreen:
Fakt ma to nezaujíma. Zabitý čas. Jediné, čo ma z toho irituje, ako militantne sa správajú odporcovia očkovania. Na jednej strane kvičia, že ich štát núti a médiá ich nútia a zamestnávatelia ich nútia, ale sami potom ako tí jehovisti využijú každú príležitosť, aby hlásali svoje antivaxerské evanjelium... Takže takto nejako si to Laci predstavuješ? Akože čakal si, že budem obhajovať očkovanie? Na to kašlem. Obhajujem len zdravý rozum.
:o
Alebo azda čakáš, že sa na to chytí niekto ďalší, okrem mňa, Lovca, či Matúša? Mne je to fakt úprimne jedno. Pokiaľ sa to na WF nevymkne z rámca bežnej diskusie a nemení to WF na stoku plnú hoaxov, dovtedy ma to príliš netankuje. Fakt vám všetkým - a tomu ver - nech sa vám vrátia rozumné rozhodnutia, ktoré urobíte a/alebo nevypomstia tie blbé, na ktoré sme ako ľudia tiež občas náchylní.
8)
Používateľov profilový obrázok
Laci
častý prispievateľ
Príspevky: 956
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Laci »

Jack, keby odporcovia vakcín mlčali a iba doma šomrali, tak by sme aj do potravín chodili iba s covidpassom. V pondelok v Ikea nepustili nás do reštaurácie bez covidpass, do obchodu áno.
Ešte som nepočul že by odporca vakcín chcel ju zakázať, alebo by trval natom aby niekam nepúšťali očkovaných.... ale naopak sa to deje. Ja niekoľko mesiacov sledujem túto tému iba cez webforum, odmietam dezinformácie a ani propagandu. Som totálne podinformovaný :P
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"