Strieľal na dvore, policajti mu prehľadali dom

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

06.05.2009 16:30
VRANOV NAD TOPĽOU - Vo Vranove nad Topľou sa v utorok večer strieľalo. Na dvore jedného z rodinných domov strieľal 47-ročný majiteľ z automatickej zbrane.

Policajti následne v noci vykonali domovú prehliadku. Podľa informácií prešovskej policajnej hovorkyne Magdalény Fečovej v dome našli tri zbrane, na ktoré nie je potrebné povolenie, policajti ich však aj tak zaistili a poputujú na expertízu. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre nedovolené ozbrojovanie.

Debilita nasich policajtov alebo redaktorov nema hraníc :!: :!:
v dome našli tri zbrane, na ktoré nie je potrebné povolenie
a nasledne:
Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre nedovolené ozbrojovanie.
:lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.topky.sk/cl/10/456469/Striel ... ladali-dom
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

Michal1
alebo redaktorov nema hraníc
Jednoznačná chyba je tu ... :wink:
Na dvore jedného z rodinných domov strieľal 47-ročný majiteľ z automatickej zbrane.
Dostrieľal ...
Podľa informácií prešovskej policajnej hovorkyne Magdalény Fečovej v dome našli ĎAĽŠIE tri zbrane, na ktoré nie je potrebné povolenie, policajti ich však aj tak zaistili a poputujú na expertízu
Toto jedno slovíčko chýba a bolo by to v poriadku .....ten článok :wink:
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

..
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 22 Dec 2009, 20:41, upravené celkom 1 krát.
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

Neverím, môžu byť Vranovskí policajti tak tupí že pošlú plynovky do KEÚ na skúmanie ? Ibaže by boli nejak upravené.

Bum: no neviem, a čo ak máš na hrozne škorce,kunu v kurníku alebo inú KN ? Možno chlap videl bežať cez záhradu čórujúceho degeša a dal pár rán do luftu.
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Bol to asi nejaky expanzny samopal a debo s tym strielal na dvore. Na expertizu do KEU to poslali asi preto, ci nieje "upraveny", asi to ty policajti nevedeli rozlisit hned na mieste.

Toto ma troska pobavilo:
"Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre nedovolené ozbrojovanie."
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Bum, obávam sa, že to o čom hovoríš, sa týka iba používania zábavnej pyrotechniky a zrejme to neplatí všade rovnako, keďže tieto veci si obec môže upravovať sama svojim VZN.
C08R4
častý prispievateľ

Bum pre zbrane kat.D plati iba:
§ 7
Zbraň kategórie D
Zbraňou kategórie D je
a) palná zbraň určená na streľbu nábojmi typu flobert s energiou strely na ústí hlavne do 7,5 J,
b) plynová zbraň, pri ktorej kinetická energia strely na ústí hlavne dosahuje najviac 15 J,
c) expanzná zbraň,
d) mechanická zbraň, ktorej napínacia sila je väčšia ako 150 N,
e) historická zbraň,
f) iná zbraň neuvedená v kategóriách A až C.
§ 55
Zabezpečenie zbraní a streliva
(9) Držiteľ zbrane kategórie D je povinný zbraň alebo strelivo do nej riadne zabezpečiť proti jej zneužitiu, strate alebo odcudzeniu.
(10) Zo zbrane uvedenej v § 7 písm. a), d) a e) sa môže strieľať len na strelnici (§ 49); táto zbraň musí byť označená platnou skúšobnou značkou podľa osobitného predpisu.3)
(11) Streľba zo zbrane uvedenej v § 7 písm. b), c) a f) je zakázaná na mieste, kde môže byť ohrozený život alebo zdravie osôb alebo spôsobená škoda na majetku.
Expanzne zbrane a plynovky niesu zabavna pyrotechnika. Ale je hlupost s tym strielat na dvore, pretoze môze niekto z okolia volat hliadku PZ. Este by ma zaujimalo kto dal hned povolenie na domovu prehliadku, na zaklade coho. Ak by KEU uznal, ze sa jedna o zbran kat. D tak by to bolo treba dat na sud. Ale uz tu dedukujem na zaklade novinarskej kacice :lol:. Zrejme by nebol problem keby hned ukazal privolanej hliadke expanzny samopal + certifikat + slepaky, on to zrejme zatlkal ze nestrial a ze nema nic, tak vzniklo podozrenie ze ma zbran kat. A. Este by som bol zvedavy, ci to fakt nebola upravena expanzna zbran.
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

CO8R4: tiež budem špekulovať na základe kačice, ak by strielal a policajti ho pri tom prichytia tak nebude zatĺkať (ibaže by to bol debil). Skôr šlo o bonz suseda/ov a cajti prišli s už pripraveným povolením. Alebo jednoducho nabehli bez povolenia ako to majú zvykom ešte z čias minulých, keď je podozrenie na spáchanie tč. Niečo podobné sa rozoberalo v Palbe asi pred rokom, sused s kontaktmi natrel suseda že varí perník, nabehli kukláči bez povolenia, zrobili šťáru, nič nenašli a chudák sa mohol sťažovať akurát tak.... Udavač z krivého obvinenia obvinený nebol a predpokladám že na vec sa v tichosti "zabudlo"
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Tak to u nas v dedine by boli kuklaci stale,lebo tu furt niečo bucha.Decka hlavne v jesennom obdobi hadzu petardy do dvorov a plasia psy.Ozaj to policajti mozu len tak bum bac,nakricat na majitela a nakoniec ma nejaki plynovku :roll: Darmo rodinu a susedov si nevybereme. :idea:
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

..
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 22 Dec 2009, 20:41, upravené celkom 1 krát.
C08R4
častý prispievateľ

Udajna "nahlasena strelba" nieje podla mna dôvodom na domovu prehliadku, lebo existuje § 55 čislo 11 Zakona o zbraniach a strelive, ale ak niekto nahlasil, ze striela na dvore so samopalom (Ale akym samopalom, samocinnou zbranou kat.A, alebo expanznym?), tak tam uz podozrenie je. Ak by nasledna domova prehliadka nasla iba expanznu zbran, trestne oznamenie treba podat aj na suseda, nieze sa zabudne. Domova prehliadka je vaznym zasahom do sukromia a nedotknutelnosti obydlia. Prokurator by si mal sakra rozmysliet ci da taketo povolenie na zaklade nepodlozenych informacii, lebo aj take sa stava co som postrehol. Policajti maju pravo vstupit na sukromny pozemok ak sa jedna o ohrozenie osob a pod. Ale tu sa zevraj jednalo o domovu prehliadku a nato potrebuju uz suhlas.
Naposledy upravil/-a C08R4 v 07 Máj 2009, 09:22, upravené celkom 1 krát.
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Ano presne o tom je reč.Nič nenajdu ale niekto ta natre,este mas aj hambu,este si aj zakricia po tebe.Tam muselo byť niečo insie :idea:
C08R4
častý prispievateľ

Ale berte to tak, ze tam mohla byt aj spachana vrazda, alebo trestny cin so zbranou a policajti to museli preverit, preto strielat len tak na dvore hranici s debilitou.
inspiring_jackson

Príspevok od používateľa inspiring_jackson »

C08R4 napísal:... Ak by nasledna domova prehliadka nasla iba expanznu zbran, trestne oznamenie treba podat aj na suseda, nieze sa zabudne...
No ja neviem, ale podávať za takéto niečo trestné oznámenie na suseda? To mi nepríde úplne fér. Ako ten chudák sused môže vedieť z čoho sa strieľalo? Ja keby som v susedstve počul strieľať niekoho z automatickej zbrane, tak isto volám PMJ, nech to aspoň pre istotu checknú, či sa tam nejaké decká nehrajú s niečím, s čím by sa nemali, napr. s nejakým artefaktom po nemcoch z WWII. A ak to bude expanz, no tak sa nič strašné nedeje, majiteľa poučia (možno aj vycashuju) a hotovo, ale preveriť to radšej treba. Kebyže tam polišov nepošlem a na druhý deň si prečítam v novinách že si nejaký puberťák odstrelil gule, alebo nedajboh niekomu inému, asi by ma trochu trápilo svedomie...
C08R4
častý prispievateľ

Ja by som sa najprv aspon mrkol cez plot vo co go, alebo by som sa siel rovno spytat, co sa stalo. A az potom volat PZ. Napr: Videl som decka co nacpali do rurky ten praskajuci kobercek a tiez to malo podobny zvuk ako samopal.
Naposledy upravil/-a C08R4 v 12 Máj 2009, 13:56, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"