Puskohlady

Používateľov profilový obrázok
Steyr_H5
častý prispievateľ
Príspevky: 694
Registered for: 10 years 8 months

Príspevok od používateľa Steyr_H5 »

Zasielku odmietni a pojde na naklady posty spet, to iste plati aj pre poskodenie. Odosielatel ma potom pravo odpocitat si opravnene naklady ako postovne/balne/... zo sumy ktoru ti bude vracat
Používateľov profilový obrázok
jpeky
prispievateľ
Príspevky: 120
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa jpeky »

rovnaký problem. zasielka zadržaná colným úradom.

citácia zákoana: 114/2013
§ 2

Základné pojmy

(1) Na účely tohto zákona sa rozumie
a) určeným výrobkom

1. strelná zbraň,3) jej súčasť4) a hlavná časť,5) strelivo,6) ktorých zoznam ustanovuje osobitný predpis,7)

2. optický prístroj,

3. výbušnina,8)

4. pyrotechnický výrobok,9)

5. prístroj na rušenie elektronických signálov,

b) transferom určených výrobkov kúpa alebo predaj určených výrobkov od dodávateľa v jednom členskom štáte Európskej únie k prijímateľovi v inom členskom štáte Európskej únie,

c) transferom výbušnín preprava výbušnín v rámci členských štátov Európskej únie,

d) reexportom prijatie transferu alebo dovoz určených výrobkov a následné odoslanie transferu alebo vývoz určených výrobkov,

e) dovozom určených výrobkov kúpa určených výrobkov z územia tretích krajín na colné územie10) Európskej únie,


čiže nakupovať puškohľad zo zahraničia nie je možny pre fyzicku osobu..
Používateľov profilový obrázok
majac
častý prispievateľ
Príspevky: 716
Registered for: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa majac »

tým zahraničím treba samozrejme rozumieť krajiny mimo EU.
Governor
občasný prispievateľ
Príspevky: 1
Registered for: 1 year 11 months

Príspevok od používateľa Governor »

lovec napísal: 06 Jan 2018, 14:04 medonos, tá Delta 5-50x56 pozerá lepšie ako SB PMII 5-25, mal som ju v rukách. PMII žije len zo svojho mena z minulosti a zastaralý bol ešte predtým, než prišiel na trh Premier Reticles. PMII, konkrétne 5-25x56 má špičkovú mechaniku. Nič viac, ostatné je ťažký priemer až podpriemer. Osnovy, podanie obrazu, tunelovanie, neergonomicky pricapená osvetľovacia jednotka... je toho dosť. Je to puškohľad pre vojakov a policajtov, nie na šport, to je len vedľajší efekt, keď na trhu toho nebolo zďaleka toľko vynikajúcich puškohľadov ako dnes.

Otázka je, čomu dať prednosť. Vortex GE 15-60x52 je u Amíkov preverená, osvedčená a rozšírená optika a v CZ je za super cenu. Myslím si, že tá Delta 5-50x56 je rovnako dobrá. Zatiaľ je však toho málo v obehu, aby bol nejaký väčší objem skúseností.

Jednu vec by som podotkol. Súčasné puškohľady, ktoré sú postavené špeciálne na športovú LR streľbu, F-Class a podobne, ako napr. Nightforce Competition 15-55x52, Vortex Golden Eagle 15-60x52, March 10-60x52, March 10-60x56 High Master, Kahles 10-50x56 nie sú najjasnejšie puškohľady s najvernejším a živým podaním obrazu. Keď sa človek pozrie napr. do NF ATACR 5-25x56, tak má dojem, že sa rozsvietilo... Avšak u vyššie spomenutých je najpodstatnejší kontrast a do istej miery sú na tom lepšie voči bežným 5-25 a spol. v momente, keď nastúpi miráž. Nie je to veľký a zásadný rozdiel, ale je to tam. Ich určenie je na streľbu cez deň a tomu je podriadený výber antireflexných vrstiev. Preto pôsobia tak menej jasne a s menej živými farbami. Nie je to chyba, alebo nižšia kvalita, je to zámer so špecifickým určením.
Zdravim Vas.

Vidim,ze ste znalec co sa tyka puskohladov a preto by som Vas rad poprosil o radu,ktory model puskohladu by ste mi odporucil na moju objednanu zbran Victrix Gladio X 6.5 creedmoor.Zbran by mala byt vyuzivana na sportovu strelbu.Rad by som s nou chodil strielat do Senice na 1000m.Dakujem za vasu radu a pomoc.
Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Príspevky: 5149
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa lovec »

Poslal som súkr. správu.
luxus
občasný prispievateľ
Príspevky: 51
Registered for: 9 years 9 months

Príspevok od používateľa luxus »

Dobry den. Do optiky sa vobec nevyznam preto by som chcel poziadat ci mi viete poradit puškohlad na malorazku. Najlepsie nejaky konkretny model. Vyuzitie bude v 99% strelba na 50 m na presnu tercovu strelbu.
Aky konkretny kupit? naco si davat pozor? aky typ osnovy? atd.
Dakujem
Napísať odpoveď

Návrat na "Puškohľady, ďalekohľady a kolimátory"