Teleskopický obušok

Používateľov profilový obrázok
s0m3body
prispievateľ
Príspevky: 266
Registered for: 7 years 8 months

Príspevok od používateľa s0m3body »

Aby som sa trochu vrátil k pôvodnej téme -> po prečítaní si všetkých príspevkov, ako aj vlastnom googlení, som objednal 17'' NEX.

Už je doma, už sme sa vzájomne ohmatali, a myslím, že to bola dobrá voľba.

Tlačidlové zatváranie je super, lebo nesmierne zľahčuje tréning tých najdôležitejších (podľa mňa) prvých sekúnd. Človek to dokonca môže cvičiť aj v noci, a nebude ihneď susedmi obvinený z asociálneho správania sa.

Ďakujem za všetky príspevky k pôvodnej téme, pomohli mi pri orientácií a výbere.
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5616
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Tak nech slúži! Myslím, že fajn voľba.
8)
Mňa inak tiež ten Nex motivoval, nech zase začnem doma viac makať s teleskopom, práve preto, ako je to easy a tiché. A je mi to aj treba, lebo ako som vravel, je to už pár rokov, čo som sa tomu venoval systematickejšie.
:arrow:
Inak, na nosenie vyzerá celkom fajn aj to ich puzdro V67, ale tým ako je ľahký a skladný, tak sa dá dobre nosiť aj všelijako po vreckách. Len s kľúčmi mu asi nebude dobre v jednom vrecku, keďže je to hliníková zlatina, ale to sú už také kozmetické záležitosti.
:wink:
Inak, pomedzi túto debatu: vyzerá to, že som odhalil problém, pre ktorý som zakladal toto vlákno a spojazdnil som aj ten starý dobrý ESP s frikčným uzamykaním. Istý si ale budem, až to poriadne preskúšam niekde vonku, kde to budem môcť x-krát zatvoriť.
:lol:
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Príspevky: 4837
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

ad ESP problém: Tak to som zvedavý, kde bol pes zakopaný.

Hmmm, v kontexte posledných stránok tohto vlákna to asi nie je moc vhodná fráza :lol:
Používateľov profilový obrázok
Kapo
častý prispievateľ
Príspevky: 1435
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Tak keď už ste psa zakopali, viete ako to je s teleskopom v zahraničí? Myslím, že okrem ČR to je všade velký prúser, len to mať pri sebe, nieto to ešte použiť.

A práve tu spomínané "vhodný na nosenie v aute" si niekto koleduje o prúser. Lebo takéto veci človek časom zabudne, že má pri sebe. A spomenie si až niekde v DE.
Kedysi som hodne cestoval, a človek to musel mať na mysli stále, že len malý nožík... a tak som si zvykol nosiť v aute kus vodovodnej plastovej LDPE trubky. Ktorá je nezničitelná a meter stojí asi jedno euro. Pri údere protivníka nehrozia tak závažné zranenia, ako po údere kovovou trubkou, ale nikto si nebude pýtať priložiť.
https://www.heureka.sk/?h%5Bfraze%5D=ldpe+rura

Zatial som ju potreboval síce len na skúšanie brzdových svetiel. Kedy oprem o pedál a sedačku a idem pozrieť na svetlá, či svietia. :wink:

Jo a vyhodiť tolko peněz, /kvalitný teleskop cez 100 eur/ za niečo, čo len zavadzia a je to menej účiné, ako ostatné dostupné prostriedky a taktiež možnosť to použiť len na SK?
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5616
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Kapo, ak tvrdením, že teleskop je "menej účinný ako ostatné dostupné prostriedky" skúšaš len založiť nejaký flame, tak je to obstojný pokus, ale ak to myslíš vážne, tak je to kusisko fail. On je práveže v mnohých situáciách to najúčinnejšie, čo môžeš mať pri sebe a reálne aj použiť. Ak vieš, ako. Celkom pekne si tu v posledných dňoch chatujeme, tak si tu môžeme rozobrať x scenárov, do ktorých sa ako civili môžeme dostať, kde ten teleskop má navrch oproti všetkému ostatnému, vrátane strelných zbraní, nožov, kaserov, boxerov, kubotanov, paralyzérov (či podobných kravín) a množstva ďalších prostriedkov.
:wink:
A teda, ak má byť argument proti teleskopu, že v zahraničí je väčšinou zakázaný, tak rovnaký argument platí aj o kaseroch. Pokiaľ mi je známe, už len toť, v Kittsee, musíš mať aj na kaser tzv. malý zbroják. Až na to, že ak toto prenesieš do nášho prostredia, nie je to žiadny argument a u nás je kaser to najdostupnejšie, najjednoduchšie a pritom obvykle dostatočne účinné, aby sme to tu kupovali vo veľkom a bežne nosili. Tieto stupídne obmedzenia sú akurát tak dobrým dôvodom, aby sme vždy, keď máme ísť cez hranice, poriadne prezreli auto a nič tam nezabudli. Keď sa ide do sveta, tak pri sebe môžeš mať maxi nejaké to pero - kubotan. Len radšej ozaj iba kubotan a nie nejaké nože "skryté" v pere a podobne. V aute? Nikto ti nemôže vziať kľúč na výmenu kolesa. Možno ešte lopatku obhájiš, obzvlášť, ak ideš niekde, kde je sneh, piesok a pod. Ak si veríš, že presvedčíš miestnych orgánov, že si fanúšik bejzbalu a hráš ho všade, kam ideš, tak budeš možno vedieť obhájiť aj pálku, ale to sa rovno oplatí vziať aj loptičku a ideálne rukavicu...
:twisted:
Ale teda, aj ten malý nožík môže byť v mnohých končinách problém, pokiaľ sa nebavíme o najmenšom Victorinoxe. Nebudem tu verejne písať moju skúsenosť, hoci bola celkom úsmevná, s legislatívou a praxou v jednej európskej krajine, keď som sa napriek maximálnej snahe dopracoval k takým protichodným oficiálnym a semioficiálnym info, že by jeden neveril. Pointa: totálny blázinec a priestor pre svojvôľu tamojších orgánov. To nechceš!
:oops:
Používateľov profilový obrázok
s0m3body
prispievateľ
Príspevky: 266
Registered for: 7 years 8 months

Príspevok od používateľa s0m3body »

Kapo napísal: 29 Feb 2024, 12:36 Jo a vyhodiť tolko peněz, /kvalitný teleskop cez 100 eur/ za niečo, čo len zavadzia a je to menej účiné, ako ostatné dostupné prostriedky a taktiež možnosť to použiť len na SK?
Začnem otázkou: Koľko času teda tráviš na SK? Dva dni v roku? Alebo 20? Nebodaj 100+?....

Človek si potom vybaví zbroják, A-čko, stojí ho to snáď aj 150€, a môže to použiť iba na SK....

Dá sa chodiť do kilometer vzdialenej krčmy s 1m LDPE tyčou vo vrecku, napríklad lebo občas voľne pobehujúci, ešte-nezakopaný pes? Ako dlho? S akou publicitou? A s akým dopadom na sociálnu integrabilitu dotyčného?

Čo vôbec znamená 'vyhodiť peniaze' v kontexte tém preberaných na tomto fóre?

Dovolím si tvrdiť, že veľa ľudí tu investuje peniaze do gearu, ktorý primárne dúfa, že nebude skutočne, na ostro, potrebovať použiť. (tí ostatní sú buď veľký fandovia, alebo psychopati :)) Sekundárne ho však chce mať, a vlastniť, pre prípad, že by primárny predpoklad zlyhal.
Používateľov profilový obrázok
Kapo
častý prispievateľ
Príspevky: 1435
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Jasné chlapci, kto chce psa biť, obušok si kúpi. A určite vo svete kolobežiek, a ludí ozbrojených ceruzkou je teleskop slušná prevaha. :roll:
Dovolím si ale tvdiť, že kaser je o 10 000 x účinnejší proti útočiacemu psovi, aj svorke, než 30 centimertový klacek. /to tu zase na mna vybehne Srstka s Kubišovou :mrgreen: /

Ano, bývam 2 km od hraníc. Naštastie to sú tie naše najlepšie hranice. /nedávno sme tam ešte chodili strielať s predovkami/
A na výlet do prilahlej krčmy bych si zobral radšej vychádzkovú palicu, alebo valašku, /ktorú som si robil, ako bojovú sekeru, nie ako folklórny gýč/. Ak by tam náhodou prišli bouráci zo satelitu machrovať s pelendrekmi. A do vrecka kaser. :D

"Vyhodiť peniaze" na streleckom fóre znamená, že je nerozumné tasiť nože a teleskopy na mieste, kde se bude střílet. :wink:
mototechna
častý prispievateľ
Príspevky: 1513
Registered for: 13 years 8 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mototechna »

Ohľadom "gearu" som mal vždy pocit že je lepšie mať a nepotrebovať, ako potrebovať a nemať. Nevravím že toho treba nosiť tri kilá...
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5616
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Kapo, nič v zlom, ale to tvoje 10 000-krát je asi taká matematika, akú nám tu predvádzal niekdajší minister financií, keď dokonával rozvrat našich verejných financií. No dokonával... nie je dno, ktoré by slovenskí politici nedokázali preraziť, ale to som trochu odbočil od témy - a bez smerovky. Už som videl aj zlyhaný kaser, ale ešte som nevidel, aby zlyhala debilná železná trubka. Aj keby sa ti teleskop neotvoril, alebo whatever, ešte vždy máš v ruke aspoň niečo, čo sa dá využiť ako kubotan. A to tiež nie je na zahodenie.
:roll:
Nikto tu nepísal, že teleskop je to najlepšie riešenie na zastavenie útočiaceho psa, ale že vždy lepšie mať v rukách teleskop, než ich mať prázdne. Je mi jedno, ako chodíš do krčmy, furt tu máme nejaké ustanovenie zákona o priestupkoch, ktoré hoci minimálne, ale predsa limituje nosenie chladných zbraní. Držím palec, až ťa stopne hliadka, že kamže občan s tou valaškou, tak jej začneš vysvetľovať, že ale len toť, do krčmy, keby paznechti zo satelitu zablúdili zlobu robiť. Ako námet pre skeč celkom obstojné, ale inak...
:D
Práve v tej krčme, ak sa niečo zomelie, môže byť teleskop najlepšia alternatíva a na mnohé iné, vrátane kaseru, môžeš zabudnúť. Tým nevravím, že do krčmy enem s pendrekom. Ale hlavne: teleskop primárne nie je o nejakej prevahe, ale o tom, že ak vieš ako, tak sa dokážeš efektívne dostať zo situácie, ktorú holými rukami ani kaserom vyriešiť nepôjde, a to aj v takých obranných situáciách, kde použitie strelnej zbrane neprichádza do úvahy. V ideálnom prípade paznechta odplaší aj pohľad na tú čarovnú paličku. Akurát, že na to sa spoliehať nedá. Btw, rovnako ako sa nedá spoliehať, že ak vytiahneš ostrú, tak si to paznecht rozmyslí a neskúsi si podať predbežnú prihlášku do súťaže o Darwinove ceny hláškou typu "čoe,
aj tak to nezmáčkneš"
alebo "čoe, aj tak je to len plynoffka".
:wink:
Kedysi dávno som na vlastnej koži pochopil, aké blbosti sa niekedy učia v rámci bojových umení. Nás napríklad učili oblúkovým kopom vykopávať nôž. A zažil som v bližšom i širšom okolí aj pár ťažkých iluzionistov, ktorí tvrdili, že cvičia také totál-brutál-killer techniky, že ani sparovať nemôžu, lebo by sa celkom isto zmrzačili alebo pozabíjali, čo by znamenalo, že už by nemohli prísť ani na ďalší tréning toho ich totál-brutál-lethal bojového umenia. Na teleskope je pôvabné, že cvičenie s ním (a vlastne s akýmkoľvek tréningovým obuškom) aj menej bystrého jedinca donúti zamyslieť sa, ako ľahké je dostať na búdku úder, ktorý už nemusí rozchodiť alebo ak si nechať zlomiť hnátu rýchlo a ľahko. Kretén a/alebo iluzionista sa asi bude ukájať pocitom, že aký totál-brutál-lethal inštrument len má, no ľudia, s ktorými som obvykle mal tú česť - mňa nevynímajúc - to naopak berú ako podnet na to, aby sa teleskop naučili používať správne a aby niečo natrénovali. Pričom - a to je jedna z kvalít teleskopu - aj relatívne málo tréningu (ak je metodicky dobre vedený) dokáže priniesť solídne výsledky. To je ďalšia kvalita, ktorú teleskop ako prostriedok má. Pár miliónov ľudí v krajinách, kde im je to umožnené, to zjavne chápe a oceňuje. A tam, kde im to umožnené nie je, to nezriedka chápu aspoň policajné zbory.
8)
Čiže, môžeme si tu robiť z teleskopu aj naďalej prču, ale kým patríme ku krajinám, kde ho môžeme legálne nosiť, tak prečo nie? Akože nejaký argument. Nyšt? Len nie taký, že teleskop je blbosť, lebo... lebo je menej účinný ako ostatné dostupné prostriedky... alebo preto, lebo v Reichu či Magyar Köztársaságu je to zakázané... alebo preto, lebo stojí 100 až 150 (btw frikčný ESP ani nie 40) a to nám príde zu viel, hoci len za povolenie držať/nosiť kvér sme obetovali rovnakú alebo vyššiu sumu a to nehovorím, koľko mnohí z nás vycálovali za obsah skrine či trezoru. Lebo toto sú také reči, ktoré patria skôr do vlákna Vtipné veci než do sekcie Chladné zbrane a vlákna Teleskopický obušok.
Používateľov profilový obrázok
Kapo
častý prispievateľ
Príspevky: 1435
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Dáme sparing? :twisted:
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5616
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Máš cvičnú valašku? Takú, že mi ruku neurveš, ak to nevykryjem?
:mrgreen:
Inak, tá ponuka sa mi páči, lebo ako pupkatý foter, ktorý v gyme nebol ani nepamätá, si akurát vo svojom okolí hľadám niekoho, s kým by sa dalo na jar chodiť na tréningy, prípadne individuálne potrénovať funkčné veci a možno aj zľahka sparovať a celkovo sa vzájomne trocha potiahnuť.
:wink:
Ale teda, ešte k tomu teleskopovi, že nejaký argument je? Či proste len nemáš rád pendrek?
Používateľov profilový obrázok
Kapo
častý prispievateľ
Príspevky: 1435
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Nemám bohužel nič cvičné. Aj s katanou som si prst odfaklil. :twisted: Tiež som za posledné roky rýchlo zdedkovatel./kvôli problému s platničkami/ A preto bych sa nerád s niekym dlho naťahoval. :mrgreen:
Ale v lete chcem kúpiť Belgičana-malinoisa a spolu podstúpime riadny výcvik.

Proti pendreku nič nemám. Chápem že v istých prípadoch sa mu dá nájsť využitie. Napríklad bitky po baroch.
U nás ale nie. Do krčmy nechodím, a ak ideme, berú sa len hudobné nástroje.
matkoo
prispievateľ
Príspevky: 295
Registered for: 6 years 5 months

Príspevok od používateľa matkoo »

ak malinaka tak to uz aby si zacal trenovat na sebe :D napriklad zakopavanie jam
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5616
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

yarco napísal: 29 Feb 2024, 08:50 ad ESP problém: Tak to som zvedavý, kde bol pes zakopaný.

Hmmm, v kontexte posledných stránok tohto vlákna to asi nie je moc vhodná fráza :lol:
Pes bol... ehm, teda príčina problému spočívala v polohe dvoch "zúbkov" v základni teleskopu. Správna poloha je, že je medzi nimi medzera max. 5 mm, no sú súmerne protistojné. V mojom prípade bol jeden nepatrne nižšie, no ten posun mi prišiel taký zanedbateľný, že som tomu nevenoval pozornosť. Pritom som to mal celé roky pred očami... mám však aj iné, tak som tento nechal pohodený kdesi v aute s tým, že aj keď nefunguje na sto percent, úplne na za/vyhodenie nie je. Teraz stačilo pár sekúnd práce s blitzkami a je po probléme.
dantes
častý prispievateľ
Príspevky: 2077
Registered for: 11 years 11 months

Príspevok od používateľa dantes »

Ako s teleskopom trenujete, ked nie je dispozicii sparing? My v klube pouzivame nejake plastove obalene penou. Nie je to ako pravy teleskop, lebo je to lahke a rychle, ale udery su aj tak velmi citelne. Teleskop povazujem za jeden z najlepsich a najpraktickejsich nesmrtiacich prostriedkov snad okrem tych psov. Nebudem tvrdit, ze to s nim nejako viem, lebo ho pouzivam len velmi zriedka.

Ako tie NEXy nosite? Ma to nejake special puzdro, alebo na klip IWB...? A tasenie je potom ako?
Napísať odpoveď

Návrat na "Chladné zbrane"