Tak nakoniec som sa stal zatiaľ hrdým majiteľom toho nového "Etalónu"

a okrem jedného incidentu s lietajúcim kolimátorom - Holosun EPS zjavne nepatrí medzi tých 30 kolimátorov, ktoré tak úžasne držia bez platničky na ňom... - výrobca to samozrejme zvalil na mňa, hoci som urobil do bodky všetko tak ako napísali... podlepené skrutky loctiteom, správna montážna sada pinov - tie inak absolútne nepôsobili moc dôveryhodne keď som kolimátor na ne položil, tak mal vôlu dopredu aj dozadu okolo 1mm, čo je sakra dosť... nuž ale dobre... Mimochodom stalo sa to po asi 120 ranách. Inak pištoľ ako taká je velice dobrá podľa môjho skromného názoru - spúšť porovnateľná dokonca aj s pištoľami ako Walther PPQ či PDP, mieridlá orig. trítiové v cene, všetky ovládacie prvky obojstranné no dobre navrhnuté - nič nezavadzia, zásobníky sa nerozpadli zatiaľ

(ako v rôznych videách na YT

) a to som dokúpil pár, nech mám aspoň 5. COG alebo inými slovami ten ich vyberací spúšťový mechanizmus som mal už vonku, no nevrtal som sa v ňom zatiaľ. Chrbát rukoväte sa dá naozaj meniť asi najľahšie zo všetkých pištolí, ktoré som zatiaľ mal v rukách a slúži dokonca aj ako malý vytláčací nástroj na pomoc pri rozborke mechanizmu. Behom mesiaca čo ju zhruba vlastním som už z nej stihol vybúchať okolo 650 nábojov a spoľahlivosť zbrane bola 100%. A keďže mám verziu s hlavňou so závitom, zostáva mi už len vyskúšať ako funguje s nejakým tým tlmičom

no zatiaľ nie som rozhodnutý, aký si zakúpim (ak by mal niekto v okolí NR nejaký fajný a bol by ochotný vybehnúť na strelnicu, uvítal by som to veľmi vrúcne

) . Takže k celkovému hodnoteniu ako v škole za mňa zatiaľ známka 2 skrz ten kolimátor.