Novela zákona č.190/2003 Z.z. 2022 /výnimky a iné zmeny

knot
občasný prispievateľ
Registered for: 12 years 5 months

Príspevok od používateľa knot »

Drzitelom nadlimitneho zásobníka je zena, sused, bratranec...
Alebo si do nadlimitneho zasobnika vlozis obmedzovac a vyrobis si eurokorektny zasobnik.
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Jack »

Knot, aj tak sa dá zaradiť a obchádzať húpo koncipovaný zákon (vďaka ti EÚ, záruka svetlých zajtrajškov), len na to treba myslieť, až prídu policajti napr. skontrolovať uloženie zbrane, spraviť námatkovú kontrolu na strelnici, zastavia ťa pri dopravnej kontrole, atď. Ja osobne by som práve túto cestu nikomu neodporúčal, ale všetci sme tu dospelí, takže kto chce kam…
knot
občasný prispievateľ

Jack a pre dovody ktore pises kus plastu z 3d tlaciarne uspokoji kazdeho eurosudruha.
Mesi
moderátor
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa Mesi »

Veľmi opatrne by som pracoval s touto verziou, aby niekto nebol neskôr prekvapený, keď mu KEU tie zásobníky vyhodnotí ako nadlimitné.
knot
občasný prispievateľ

Chapem kam mieris, no existuje technicka norma co stanovuje co je a nie je vhodne upravene ?
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 19 years 2 months

Príspevok od používateľa lovec »

Na zásobníky asi také usmernenie nie je. Avšak ako ty preukážeš dostatočnosť úpravy, keď ju príslušný orgán, v tomto prípade KEÚ, vyhodnotí ako nedostatočnú, alebo ľahko odstrániteľnú? Prešiel si si niekedy takým konaním? Navyše v tomto prípade sa mi to zdá kontraproduktívne, riskovať problémy so ZP kvôli takej stupidite ako je jeden banán... Vždy ma ako prísne racionálneho človeka prekvapuje, koľko problémov sú si ľudia schopní privodiť kvôli rôznym banalitám.
knot
občasný prispievateľ

Tym ze nenapaskujem viac ako 10nb do zasobnika ? Podla coho rozhodne KEU inak ?
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 19 years 2 months

Príspevok od používateľa lovec »

Potenciálne scenáre tu môžeme rozoberať donekonečna. To, že nemôžeš naládovať viac ako nábojov ešte nemusí znamenať, že je tá úprava dostatočná, alebo nie príliš jednoducho vratná.
Vyskúšaj, v prípade problému môžeš poreferovať ako to dopadlo. Alebo aj nie, problém nemusí nikdy nastať. Proste každý je do značnej miery strojcom svojho osudu.

Howgh.
NASTY
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NASTY »

Jack napísal: 05 Júl 2024, 11:54 Nasty, poznáš odpoveď. Napríklad zákon o cestnej premávke dodržiavame všetci vždy bezvýhradne do bodky, preto nik z nás nikdy nešiel v obci rýchlejšie ako 50 km/h, mimo obce 90 km/h a na diaľnici 130 km/h. Fajn, toto bola moja zbytočná odpoveď na tvoju zbytočnú (rečnícku) otázku. Čo sa ti tunajší boys snažia povedať, že postupovať podľa pokynov policajta nemusí vždy znamenať postupovať lege artis a keď narazíš na iného policajta - čo sa ti vzhľadom na ich početnosť a výskyt môže ľahko prihodiť - tak hádaj, kto ponesie zodpovednosť? Akože… ak si s týmto v pohode, tak v pohode.
:wink:
Mňa Ti akosi policajti netrápia a keby náhodou tak ma bude riešiť aj tak len ten čo mi to odporučil, tak isto aj na kontrolu zbrani chodí iba on
Mesi
moderátor
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa Mesi »

Nasty, ale Tu už prechádzame čisto k nejakým tvojim dojmom o tom, co by ako bolo.

Predpokladám, že tvoju skúsenosť máš od príslušníka na ZaS - to oni chodia kontrolovať uloženie zbraní u vás?

To je jediný príslušník, ktorý bude tvoj prípadný zákonný exces počas tvojho života len riešiť?

To on je ten, čo určuje výklad zákona?

Tu ti už viacero aj odborné skúsených ľudí z právnej praxe naznačilo, že to tak nemusí byť a že si je každý tvorcom vlastného šťastia a preto pohyb v tejto nie celkom čiernobielej oblasti by si mal každý zvážiť sám a lepšie by bolo tieto postoje nebrať za samozrejmé.

Prečo - už len zopakujem povedané - pretože to nebude žiaden príslušník z okresu, kto to bude vyhodnocovať, lebo nie len doma môže dôjsť k nejakej kontrole a nehovoriac o tom, že nejaký ten známy, ktorý o tvojom pohybe v sivej zóne vie, môžeš aj nevedomky nasrať a on si môže len tak napísať nejaký ten list kamsi na PZ....
yarco
moderátor
Registered for: 17 years

Príspevok od používateľa yarco »

Odhliadnuc od toho, že ak by náhodou došlo na akúkoľvek písomnú správu napr. pre nadriadený orgán, uvedený príslušník by v nej na 99% uviedol niečo výrazne odlišné od "dobrej rady", ktorú udelil Nastymu. Keďže by si predtým predpokladám konečne prečítal vyššie spomenuté paragrafy alebo sa aspoň s niekým znalejším poradil.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"