Balisticka ochrana
Ten kufrík je nejaká balistická ochrana?
prihorieva 

Zistil, som, ze moja stara makka balistika je uz nejake 2 roky vyexpirovana
a treba novu. Parametre by mali byt NIJ IIIA alebo prislusny ekvivalent + ochrana proti 7,62x25 fe tokarev a idealne aj ochrana proti prebodnutiu opat podla prislusnej normy. Dolezite je komfortne skryte nosenie - nepotrebujem vkladat balisticke platy + co najdlhsia trvanlivost balistickej ochrany.
U nas evidujem nejakeho vyrobcu VEP a dobru referenciu mali WAR, ale neviem ci stale funguju. Nemam problem ani so zahranicnymi vyrobcami, ale bojim sa roznych armyshopov alebo online nakupov z neznameho zdroja/ povodu. Iba nove. Vdaka ak mate nejaky tip.

U nas evidujem nejakeho vyrobcu VEP a dobru referenciu mali WAR, ale neviem ci stale funguju. Nemam problem ani so zahranicnymi vyrobcami, ale bojim sa roznych armyshopov alebo online nakupov z neznameho zdroja/ povodu. Iba nove. Vdaka ak mate nejaky tip.
Skús pozriet tieto. Robil na ne aj vlastný test na yobute. https://www.svetpusiek.sk/kategoria-pro ... lne-vesty/
Pokiaľ si ju správne skladoval a mal ju viac v skrini než na sebe, tak nie je problém ani pár rokov po expirácii. Napríklad WAR, ak si dobre pamätám, po zbežnej kontrole predlžovali záruku o ďalších päť rokov, ak neboli viditeľné nejaké známky častého nosenia či poškodenia.
Ak ale chceš novú, potom asi WAR majú široko-ďaleko najlepšie referencie.
Ak ale chceš novú, potom asi WAR majú široko-ďaleko najlepšie referencie.
Vdaka za tipy, popozeram.
Jack, myslim ,ze uz to ma za sebou. Bola nosena tak striedavo, v urcitych obdobiach stale, potom zase dlho vobec. Bol to nejaky mne neznamy vyrobca a 2 roky po zivotnosti su uz pre mna vela. Netrvrdim, ze by jednu strelu nezastavila, ale ak uz to mam na sebe vlacit, tak nech to stoji za to. Aj by som chcel zistit, kam sa tato vystroj za tie roky pohla, pretoze moja sucasna vesta rozhodne vykrik techniky nie je.
Jack, myslim ,ze uz to ma za sebou. Bola nosena tak striedavo, v urcitych obdobiach stale, potom zase dlho vobec. Bol to nejaky mne neznamy vyrobca a 2 roky po zivotnosti su uz pre mna vela. Netrvrdim, ze by jednu strelu nezastavila, ale ak uz to mam na sebe vlacit, tak nech to stoji za to. Aj by som chcel zistit, kam sa tato vystroj za tie roky pohla, pretoze moja sucasna vesta rozhodne vykrik techniky nie je.
Vesty od WAR su takmer tri krát drahšie (eshop.tca.sk), než tie ponúkané na svetpusiek.sk (linka od Kapa). Ja chápem, že kvalitá ma svoju cenu, ale sú tie vesty od WAR naozaj takmer tri krát lepšie? V čom?
Poznáš pôvod? Vieš, kto, kde, kedy, z akého materiálu a akou technológiou ju vyrobil? U WAR máš istotu.

Da sa WAR niekde vyskúšať? Podľa obrázkov mám totiž pocit, že pri akomkoľvek nezimnom oblečení to bude dosť vidieť.
Napr. v porovnaní s niečím takýmto: https://www.israel-catalog.com/body-arm ... level-iiia
Napr. v porovnaní s niečím takýmto: https://www.israel-catalog.com/body-arm ... level-iiia
Nielen vesty na skryté nosenie od WAR sú pod formálnym, biznis casual a casual oblečením vidieť. S tým sa treba zmieriť. Takmer každý seriózny výrobca vie, koľko materiálu treba, vie, aký strih je optimálny, že treba aj bočné prekrytie, atď. Ide o to, že ak chceš čo najnenápadnejšiu, vezmeš niečo v dvojkovej triede, ale ak ideš do III a IIIA, tam je viac materiálu, preto sú hrubšie a aj pri dobrom strihu musíš podľa toho zvažovať oblečenie - najmä jeho veľkosť.
Niekedy nemusí byť konečná cena len za kvalitu predávaného výrobku.
Ak by som mal kupovať nový výrobok, tak vyskúšanie je samozrejmosť. Akurát ti do toho asi nedovolia strielať.
Tu je test /taký hobby, nadlimit fabrickej testácii/ na tie lacné. https://www.youtube.com/watch?v=IxSzcFZQ_ks
UHMPWE je inak fajn matroš, lahší a odolnejši, než kevlar.

Ak by som mal kupovať nový výrobok, tak vyskúšanie je samozrejmosť. Akurát ti do toho asi nedovolia strielať.

Tu je test /taký hobby, nadlimit fabrickej testácii/ na tie lacné. https://www.youtube.com/watch?v=IxSzcFZQ_ks
UHMPWE je inak fajn matroš, lahší a odolnejši, než kevlar.
Kapo, veď iste, pri vestách môže aj nejaký lowcost plniť svoju funkciu rovnako dobre alebo skoro tak dobre ako vesta od renomovaného výrobcu za šesť a viac stoviek. Môže ale nemusí. Ak si ten renomovaný výrobca zapýta šesť a viac stoviek, je to aj preto, lebo už má nejaké renomé. Jedna z otázok, ktorú si každý (civil) musí zodpovedať pri nákupe vesty, bude, či mu nestačí aj ten lowcost, či nejde napríklad do nejakej Číny, ktorú testujú týpci niekde na youtube, alebo či nepodporí menej známeho európskeho výrobcu, ktorý už môže ponúkať dobrú kvalitu za príjemnejšie ceny, lebo ešte nemá to renomé a pod. Ono, keď sa to vezme, ak niekto chce vestu fakt len tak hodiť do skrine, keby náhodou niekedy bola treba, tak môže za zlomkovú cenu kúpiť aj niečo rozumné po záručnej dobe. Viem o chalanoch, ktorí také vesty kúpili a testli s veľmi uspokojivými výsledkami. K tomu by možno aj Peterson odtiaľto z fóra vedel čosi povedať...
Pokiaľ ide o WAR, tak o kvalite ich výrobkov svedčia ich referencie. Tam nie je dôvod pochybovať o kvalite. V podstate môžeme byť radi, ak sú ešte ochotní dodávať nejaký zlomok produkcie na domáci civilný trh. Nehovoriac o tom, ako nadšený som bol, keď mi kedysi na zákazku vyrobili časť balistickej ochrany, ktorú bežne nerobia. Čiže ja som spokojný zákazník...
Pokiaľ ide o WAR, tak o kvalite ich výrobkov svedčia ich referencie. Tam nie je dôvod pochybovať o kvalite. V podstate môžeme byť radi, ak sú ešte ochotní dodávať nejaký zlomok produkcie na domáci civilný trh. Nehovoriac o tom, ako nadšený som bol, keď mi kedysi na zákazku vyrobili časť balistickej ochrany, ktorú bežne nerobia. Čiže ja som spokojný zákazník...
Vesta level IIIA je vidno v tom zmysle, ze clovek je jednoducho objemnejsi. Hlavne pre ludi, ktori nositela pravidelne stretavaju. Inak by ju ale nemalo byt vidno, ak je na skryte nosenie. Dolezita je aj farba, bezna cierna pod bielou koselou dost krici.
Pre mna je to asi najdolezitejsi parameter, pohodlne a skryte nosenie pri zachovani level IIIA.
Pre mna je to asi najdolezitejsi parameter, pohodlne a skryte nosenie pri zachovani level IIIA.