Ahojte,
rad by som sa spytal skusenejsich, ci je tento jav na tlmici ok. Jedna sa o tlmic Grand Power 300 v kalibri .300 blackout, ktory mam na zbrani GP Freya Skeleton v kalibri 223Rem, 11ka hlaven. Tlmic je .300 blackout z dovodu, ze ho chcem do buducna pouzivat aj na zbrani tohto kalibru. Po odstrielani cca 100 ran, je na tych hlinikovych kaliskoch vidno jasnu deformaciu v najuzsej casti, cim blizsie k hlavni, tym je to viac viditelne. Je toto normalne? Dakujem za odpovede.
Tlmic GP + GP Freya Skeleton
Vyzerá to ako vypálené/vydrolené, tipol by som to na nevhodný materiál tlmiča.
To ze mas rovnaky zavit na hlavni neznamena ze je ten tlmic pouzitelny. 300 je uplne iny naboj ako 223!
Fúha, toto provizórne "riešenie", že používaš tlmič na 300 Blk na zbrani kalibru .223 Rem ti aj niekto v GP odobril??? Či to bol len taký vlastný nápad?
Pytal som na toto pouzitie v predajni, tam mi povedali, ze je to v poriadku. Takisto na x mnoho forach sa pise, ze je to v poriadku (vseobecne, nie konkretne GP), mnoho ludi to tak pouziva. S GP som to nekonzulotoval, nepredpokladal som, ze je to potrebne, nakolko tie tlmice su totozne, len maju iny priemer diery. Na strankach GP nie su ziadne podrobnosti, ziadne informacie, ziadny manual, nic..
Tlmiče tejto kvality a ceny sú takmer jednorázovky, s tým sa treba zmieriť.
U 300 staci na uplne zhorenie prachu 9”. U 223 jr to 12 a viac palcov.