Jester, prosím ťa, ty sa nestaraj o to, čo robia či nerobia modi a admini a čo píšu iní a poriadne sa zamysli nad tým, čo píšeš ty. Vysvetlím: nachádzaš sa na SVK fóre, kam občas prispeje aj niekto z CZE. Koľko si myslíš, že je na SVK registrovaných tých mlokov v pomerne zriedkavom kalibri .357 Sig? Ďalej: koľko si myslíš, že z toho počtu registrovaných mlokov v kalibri .357 Sig je v týchto luhoch a hájoch takých, že z nich niekto vybúchal toľko rán, aby sa mu prípadne rozletel kvér v ruke pre únavu materiálu? Vidíš, kritizuješ "kvalitu" odpovedí, ale takáto je kvalita tvojej otázky. Ak by si ju položil na nejakom americkom fóre, vlákne dedikovanom práve tejto zbrani v tomto kalibri, chápal by som tvoj postoj, že ťa irituje všetko, čo nie je priamo odpoveďou na tvoju otázku. Ale tu?
A vôbec to nemyslím v zlom. Len sa obávam, že tu sa naozaj relevantnej odpovede nedočkáš. Stropom je, že ťa niekto odkáže na nejaký relevantný US zdroj, ak taký je. Budem prekvapený, ak sa na WF nájde jeden jediný kus, ktorý nám sem napíše, že už buchol z jedného kvéru v .357 Sig nie 40k ale aspoň 25k. Ja 17 rokov strieľam - okrem iných kalibrov - o čosi rozšírenejší (ale u nás stále pomerne atypický) kaliber .40 SW. Čo do počtu, stále som na rádovo na tisíckach ročne. V dobrých rokoch a z troch rôznych zbraní. Súhrnne sú to teda nižšie desaťtisíce. A to mám na naše pomery zo .40 SW odstrieľané dosť. Ver, že málokto tu má viac.
Ak by si hľadal, samozrejme, možno nájdeš pár športových strelcov, ktorí majú ročne zo zbraní tohto kalibru (.40 SW) naozaj poriadny nástrel, rádovo niekde v tých desaťtisícoch, ale ak budú, tak ich bude kriticky málo. Potom nájdeš pár profíkov, čo sú presvedčení, že tá štyridsiatka im poskytuje oproti devine alebo štyridsaťpäťke citeľné výhody a tí s tým tiež pri tréningu nabúchajú rádovo tisíce ročne. Neviem ale, či niekto z týchto dvoch skupín pravidelne navštevuje WF. A jasne, potom tu máš možno pár desiatok alebo stoviek ľudí po SVK, ktorí si štyridsiatku kúpili, lebo sa im ten kaliber jednoducho páči a z nich nejaké desiatky percent určite aj pravidelne prevetrajú kvér v tomto kalibri. Z nich možno niekto zareaguje aj na WF, ak sa zjaví otázka o .40 SW. Ale to sa bavíme o .40 SW, ktorý je u nás, aspoň čo som mal info, stále podstatne rozšírenejší ako .357 Sig. Záver si urob sám.