DAVIDE PEDERSOLI SHARPS SPORTING 1863 .45“

Používateľov profilový obrázok
KRAES
občasný prispievateľ
Registered for: 1 month

DAVIDE PEDERSOLI SHARPS SPORTING 1863 .45“

Príspevok od používateľa KRAES »

Som v tejto téme nový a rád by som to tu trochu oživil a získal tu i nové skúsenosti. Tak teda,
konečne je doma ďalší nový prírastok do „rodiny čierneho prachu“ a to „perkusná zadovka“ DAVIDE PEDERSOLI SHARPS SPORTING 1863 .45“ cal. Už som ju stihol aj vyskúšať, síce zatiaľ mám len 15 kusov mosadzných nábojníc pre strely „modern“ ale na „zoznamku“ to stačilo. Každá nábojnica mala prvú navážku 1g Švajčiarskeho prachu FFFg a potom prvých 5 nábojníc dostalo + 1g VESUVITu (celkom 2g), ďalších 5 malo +1,5g VESUVITu (celkom 2,5g) a posledné dostali skoro maximum +2g VESUVITu teda celkom 3g čierneho prachu. Strieľal som len na 50m a bol som prekvapený, že na to, že som z nej strieľal po prvé a z pušky znovu asi po 25 rokoch, prvé zásahy boli tesne vedľa čierneho. Prvé čistenie hlavne som urobil po piatich výstreloch a 2,5g dostali streli aj do čierneho a padla prvá 10-ka. Po desiatom výstrele som musel záver rozobrať a vyčistiť priestor okolo gumového „O“ krúžku, lebo záver išiel už moc ťažko. Preto je mi jasné, že budem musieť používať len čistý Švajčiarsky prach No.3 – FFg bez VESUVITu. Pri 3g navážke som čistil hlaveň po každom výstrele a padali 9-ky a ďalšia 10-ka. Záverom mi vyplýva, že pre presnú streľbu je nutné vytrieť hlaveň po každom výstrele.
SHARPS SPORTING 1863_4_W.jpg
SHARPS SPORTING 1863_5_W.jpg
SHARPS SPORTING 1863_7_W.jpg
SHARPS SPORTING 1863_6_W.jpg
SHARPS SPORTING 1863_9_W.jpg
SHARPS SPORTING 1863_10_W.jpg
MudMax
častý prispievateľ
Registered for: 6 years 10 months

Príspevok od používateľa MudMax »

Skor by som povedal,ze mas nevhodne mazanie,alebo ho davas malo. Ja mam tiez sharpku cez 30 rokov,ale .54ku. Ake tazke strely pouzivas? Ja dam v pohode 20 ran bez cistenia. Potom je uz moc horuca a tak naprv pomocou lievika nalejem cez hlaven liter horucej vody,pretlacim kus hajzlaku,zachladim litrom studenej vody,pretlacim kus hajzlaku a striela sa dalej. Hlaven je aj po tych vyse 30 rokoch ako zrkadlo. Zo zaciatku som to skusal krmit pyrodexom,ale ten bol drahy a zle zapaloval. Tak pouzivam lacny delaborat.
KRAES
občasný prispievateľ

Používam perkusné strely Sharps DP Modern cal. 45, priemer : 11,63 mm; váha : 24,94 gram / 385 grain, a už len Švajčiarky prach FFFg minimálne 2,5g + kukuričná krupica na 50 metrov. Čistenie hlavne predovkové pušky vodou s jarom som videl na súťaži, ale mne sa osvedčilo po každom výstrele vytrieť vyterákom hlaveň navlhčenou handričkou olejom Ballistol. Nebol problém ani pri poslednom 13-náctom výstrele ale do ďalšej disciplíny som záver vyčistil. Najviac spáleného strelného pachu je práve pod gumeným „O“ krúžkom, ktorý potom tlači na kovovú dosku záveru ( na obr. v pravo ) a otváranie ide ťažko. Možno budem testovať používanie krúžka iného priemeru. Všetky trecie plochy záveru sú namazané LIQUI MOLY GUNTEC tukom na zbrane, ktorý sa mi osvedčil pri bezproblémovom otáčaní bubnu na revolveru REMINGTON 1858 .44, kde sa aj po viac ako 40-tich výstreloch otáčal ľahko. No bude čo testovať a skúšať, ale o tom to je „streľba z predoviek na čierny prach“.
Sharps záver_web.jpg
Sharps záver_web.jpg (31.28 KiB) 403 zobrazení
MudMax
častý prispievateľ

To mas iny zaver ako ja. Daj foto dosticky z druhej strany a zboku. Nechapem ako tam funguje ten O kruzok. Dakedy ked som z nej strielal papieraky,tak som mal vyrobenu druhu dosticku,ktora tesnila tiez pomocou tesnenia,ale hranateho zo silikonu,ktore tlacilo na rovnu hranu dosticky. Tym som obmedzil zapekanie dosticky. Potom som presiel na kovovky a bolo treba vyrobit novy zaver s plnym celom bez diery a dosticky,len s dierkou pre preslahnutie plamena.
Cistit vyvrt po kazdom vystrele by ma asi kleplo. Ked je dobre mazanie,tak cistit vobec netreba....len chladit,aby sa clovek nespalil a novy naboj sa neprehrial v komore. Len nieje dobre naliat rovno studenu vodu,ale radsej teplu,nech hlaven nedostane taky sok.
KRAES
občasný prispievateľ

Záver_web_1.jpg
Záver_web_2.jpg
Záver_web_3.jpg
Záver_web_4.jpg
Záver_web_5.jpg
KRAES
občasný prispievateľ

Záver_web_4.jpg
MudMax
častý prispievateľ

To mas ten upraveny zaver aj na kovovky,aj na papieraky. Ja mam IAB este s tym zaverom ako mali origo sharpsky. Lenze vyrabat papieraky ma prestalo bavit a tak to mam teraz prerobene na kovovky nafuknute z .50/70gov nbc,pripadne z brokovych 32 s pricinovanym rantlom,aby to lepsie zachytil drapok vytahovaca. Staci len namiesto zapalky nalisovat zatku s 1mm dierkou a trocha zrazit prdelku nbc,aby ju tlak neodtlacal od zaveru a nefucalo tam. Som s tym spokojny.Mozem dat pod strelu este koliesko mazania a kartonovy kotucik a tak je hlaven stale dobre mastna a nenapeka bordel na vyvrt.
20241123_185548.jpg
20241123_185046.jpg
Napísať odpoveď

Návrat na "Perkusné zbrane"