prečo nie GP K100??
prečo nie GP K100??
dost ludi ma od toho odhovara. Preco? Paci sa mi ta zbran, mam vacsiu ruku a sedi mi. Je prevda, ze som s nou strielal malo, no zdala sa mi OK.
Ak nie to, co potom?
Ak nie to, co potom?
Výborná zbraň, super servis priamo u výrobcu aj za dobrý penis. Z druhej ruky /zodrať ju nezoderieš/ sa dá kúpit za cenu pár krabićiek nábojov, čo dokážeš vystrielat za jeden deň. A vždy ju môžeš predať a kúpiť iné. Alebo ako býva zvykom, môžeś mať velký a plný trezor. 
Ten servis moze byt super, ale je v Slovenskej Lupci. Mne sa v BA ani okoli nepodarilo najst servis na tuto znacku a viacero puskarov vyslovne odmieta tieto zbrane opravovat. Takze pripadny servis vyzaduje dovolenku a vylet, podla toho odkial si.
Inak na toto asi skoda novej temy, je tu tema na K100 aj na "moja prva zbran"...
Inak na toto asi skoda novej temy, je tu tema na K100 aj na "moja prva zbran"...
Čím zdôvodňujú tí puškári odmietanie opravy?
Pytal som sa, GP vraj neopravuju, dovody nepoznam.
No tak z toho nie sme vôbec múdrejší. Ide o nekvalitu, osobnú averziu, lenivosť, zlé skúsenosti s odozvou od výrobcu?
A čo si chcel dať opraviť na GP u puškára?
Ja nič, ale vlastním dva kúsky, tak som zvedavý, či sú to všeobecne také zlé zbrane, že ich ani vyučení puškári nechcú opravovať alebo je za tým nejaká iná príčina.
Mam P1.
Mal som ju uz viac krat rozobratu do " šrobika". Je to blbuvzdorna skladačka, všetko vymenitelne, diely zakupitelne. Nevidim dovod preco by to malo aspon priemerne zrucnemu puškarovi robit problem. Jedine co ma napada je hlaveň, ale tu snad nikto po puškaroch novu vyrabat chciet hadam nebude...
Mal som ju uz viac krat rozobratu do " šrobika". Je to blbuvzdorna skladačka, všetko vymenitelne, diely zakupitelne. Nevidim dovod preco by to malo aspon priemerne zrucnemu puškarovi robit problem. Jedine co ma napada je hlaveň, ale tu snad nikto po puškaroch novu vyrabat chciet hadam nebude...
Veď preto ma zaujíma, čo tam mal taký "puškár" opravovať.
Islo o P1 jedneho postarsieho rodinneho znameho. Zbran ma FTE asi kazdu druhu ranu. Uz som tu o tom pisal davnejsie, niekto mi poradil inu pruzinu. Kupili sme a problem zostal. Z hladiska dielov sme nenasli nic, co by bolo zjavne poskodene, zbran nebola tunena a bola len minimalne strielana. Strelivo standard SB (rozne hmotnosti striel). Snazil som sa najst niekoho, kto by sa na to pozrel, ale nikto sa toho nechcel chytat. Netvrdim ze nikto taky neexistuje, ale ja som ho v BA a okoli nenasiel. Ak by mal niekto tip, budem rad. Znamy ma aj ine zbrane, preto do Lupce este nesiel.
Prečo nezájde za predajcom, ten to môže poslať do Ľupče?
Nebudem sa tvarit že som mudry, čo je fte?
Ak to znamena zádržka, tak by som skontroloval ci je v poriadku nabojova komora ( tvar, vrypy atď). P1 je z mojho pohladu velmi vydareny model...
Rozoberte ju a skuste do samostatnej hlavne vsuvat naboje ako hlboko sadnu. Nevravim že selbel krabka bude mat anomalie, ale prave komora moze byt nestandartna...
Este ma napada odpor kladiva. Kamoš to mal na p11.
Z mojho pohladu nešťastna konštrukcia. Pri bežnom 8g naboji mu často sekala. Nakoniec to vyriešilo zbrusenie sklonu kladiva ( ako som kedysi zrobil podla rád aj na cz. Vz.50).
Skoda ze niesi bližšie, velmi by ma zaujimalo zistiť kde je pes zakopany... aj moja žena ma p1 ultra a aj malosrajdu od gp a vsetko su to špičkove zbrane... inak starsie verzie ( mk6 ) maju tesnejsiu nabojovu komoru ako napr.mk7, ale od kedy to zvolnili netušim. Taktiež začali davat pod kladivo dve struny, čo je super pre blbov čo prebijaju puškove zapalky ale prave pre vznik zadržky to može byt rozhodujuce pri hranične vykonnych nabojoch. Potom stači sračkovy uchop v spojeni s bežnou municiou a každa druhu bud nevyhodi alebo sekne pri zasuvani... rotačky proste potrebuju dobry uchop a silnejšiu municiu.
Este ma napada zle frezovanie rot. dražky na hlavni, ale to pochybujem že by mohlo prejsť vystupnou kontrolou. Ale teoreticky by sa to mohlo udiať pri " unavenom" nastroji...
Rozhodne treba zhodit hlaveň a pozorne čumnut...
Ak to znamena zádržka, tak by som skontroloval ci je v poriadku nabojova komora ( tvar, vrypy atď). P1 je z mojho pohladu velmi vydareny model...
Rozoberte ju a skuste do samostatnej hlavne vsuvat naboje ako hlboko sadnu. Nevravim že selbel krabka bude mat anomalie, ale prave komora moze byt nestandartna...
Este ma napada odpor kladiva. Kamoš to mal na p11.
Z mojho pohladu nešťastna konštrukcia. Pri bežnom 8g naboji mu často sekala. Nakoniec to vyriešilo zbrusenie sklonu kladiva ( ako som kedysi zrobil podla rád aj na cz. Vz.50).
Skoda ze niesi bližšie, velmi by ma zaujimalo zistiť kde je pes zakopany... aj moja žena ma p1 ultra a aj malosrajdu od gp a vsetko su to špičkove zbrane... inak starsie verzie ( mk6 ) maju tesnejsiu nabojovu komoru ako napr.mk7, ale od kedy to zvolnili netušim. Taktiež začali davat pod kladivo dve struny, čo je super pre blbov čo prebijaju puškove zapalky ale prave pre vznik zadržky to može byt rozhodujuce pri hranične vykonnych nabojoch. Potom stači sračkovy uchop v spojeni s bežnou municiou a každa druhu bud nevyhodi alebo sekne pri zasuvani... rotačky proste potrebuju dobry uchop a silnejšiu municiu.
Este ma napada zle frezovanie rot. dražky na hlavni, ale to pochybujem že by mohlo prejsť vystupnou kontrolou. Ale teoreticky by sa to mohlo udiať pri " unavenom" nastroji...
Rozhodne treba zhodit hlaveň a pozorne čumnut...
aoaila, tiež tieto skratky neovládam. Ale takto to vyzerá hrozne kúlovo a odborne.
Inak tieto veci GP rieši aj pozáručne. A dá sa im aj zavolať. Aj priamo Kuracinovi. Určite by vedeli poradiť najlepšie v čom je problém, aj poslať diely.
Nie je to jednoduchšie, ako vypisovať po internete a behať po puškároch, ktorý najradšej leštia polovníkom gulovnice, brunírujú a montujú optiky?
FTF - failure to feed - zbraň nepřebila po výstřelu
FTE - Failure to eject - zbraň nevyhodila správně nábojnici
Stovepipe - v podstatě FTE, kdy se nábojnice kousne ve výhozním okénku
ND - Negligent discharge - výstřel z nedbalosti (nesprávná manipulace)
IWB - inside waistband - nošení ve vnitřním pouzdře
AIWB - Appendix IWB - nošení ve vnitřním pouzdře na jedné hodině
OWB - outside waistband - nošení ve vnějším pouzdře
CCW - concealed carry weapon - skrytě nošená zbraň / zbraň pro skyté nošení
EDC - everyday carry - denně nošeno (nemusí zdaleka být jen zbraň)
To ta bratislava je niekde v Kongu? alebo to je tá, hlavné mesto v SR? Po kolkých rokoch to začala robiť? keď sa to neriešilo počas dvoch rokov záruky?
Inak tieto veci GP rieši aj pozáručne. A dá sa im aj zavolať. Aj priamo Kuracinovi. Určite by vedeli poradiť najlepšie v čom je problém, aj poslať diely.
Nie je to jednoduchšie, ako vypisovať po internete a behať po puškároch, ktorý najradšej leštia polovníkom gulovnice, brunírujú a montujú optiky?
skus http://www.kruty.sk/kontakt/
puskar co bol ochotny pozriet kamosove GP P1 par rokov dozadu
a mas to kusok od Bratislavy, za telefonat a spytanie sa to stoji
inak ked je problem s vyhadzovanim naboja nebude problem v zodratom/zlom vyhadzovaci?
puskar co bol ochotny pozriet kamosove GP P1 par rokov dozadu
a mas to kusok od Bratislavy, za telefonat a spytanie sa to stoji
inak ked je problem s vyhadzovanim naboja nebude problem v zodratom/zlom vyhadzovaci?