Vzduchovka na odstrel skodcov a presnu strelbu
-
eager_euclid
Vzduchovka na odstrel skodcov a presnu strelbu
Dobry den, potrebujem vzduchovku s ktorou nieje problem nieco trafit tak na 30 metrov, a na kratsie vzdialenosti je schopna poratat sa s potkanom, lasickou atd. Je vhodna skor manualna alebo co2? A co si mam vsimat, silu v Jouloch alebo ustovu rychlost? Poradte nejake konkretne, hlavne ide o silu a presnost. Dakujem
-
inspiring_bell
Cav takze CO2 a pruzinovka:CO2 je lepsia na presnost ale klesne teplota vonku a uz si nezastrielas ale nekope..klasicka pruzinovka je dobra na presnost tiez aj na silu a moze strielat kedy chces...pri CO2 ti treba bombicky ale je to aj viacranka (niektore) a vies prerobit na hasicak.no mal by si vediet ze 15J je u nas povoleny limit a to je cca 230m/s pri 4,5mm.no takze ty si vyber ci CO2 alebo pruzinovka a uved aj o aku cenovu relaciu ide a potom budeme dalej jednat..a preto mam ja pruzinovku aj CO2..no a tvoje podmienky na odstrel skodcov a 30 metrov uspokoji aj CZ 634 
-
eager_euclid
-
eager_euclid
-
inspiring_bell
Ak chces viac ran tak jednoznacne CO2 a to by som odporucil toto:
http://www.merkuria.net/index.php?main_ ... 31d4b84259 je to drahsie ako 200 euro ale urcite neolutujes striela dobre na vacsie vzdialenosti a je silna a presna akurat pazba je plastova ale ak ti to nevadi (mne osobne plasty vadia).A ma ju vela ludi a su s nou spokojni.akurat tie bombicky su drahsia zalezitost ale tam si to mozes prerobit na hasicak a potom mas lacne a dobre strielanie.a pri cal. 4,5mm je to tych najviac 230m/s ale niektori uz maju aj viac a pri 5,5mm je to tych 170m/s.No a pri kalibri 4,5mm s tym Airmagnumom ti to ta dole aj potkany aj skodnu a keby si z 10 metrov vypalil 2 rany na tu lasicku tak keby si ju trafil do hlavy zrejme by uz nebola ale aj keby si ju trafil len dakde do tela tak ver ze by sa uz ku tvojim sliepkam nepriblizila a na 30 metrov to je pre tu pusku smiesna vzdialenost
http://www.merkuria.net/index.php?main_ ... 31d4b84259 je to drahsie ako 200 euro ale urcite neolutujes striela dobre na vacsie vzdialenosti a je silna a presna akurat pazba je plastova ale ak ti to nevadi (mne osobne plasty vadia).A ma ju vela ludi a su s nou spokojni.akurat tie bombicky su drahsia zalezitost ale tam si to mozes prerobit na hasicak a potom mas lacne a dobre strielanie.a pri cal. 4,5mm je to tych najviac 230m/s ale niektori uz maju aj viac a pri 5,5mm je to tych 170m/s.No a pri kalibri 4,5mm s tym Airmagnumom ti to ta dole aj potkany aj skodnu a keby si z 10 metrov vypalil 2 rany na tu lasicku tak keby si ju trafil do hlavy zrejme by uz nebola ale aj keby si ju trafil len dakde do tela tak ver ze by sa uz ku tvojim sliepkam nepriblizila a na 30 metrov to je pre tu pusku smiesna vzdialenost
-
inspiring_bell
No ked chces lacnu CO 2 tak toto ale toto je len jednoranka:http://www.merkuria.net/index.php?main_ ... cts_id=398 alebo len klasicka 634 a to mas dobre: http://www.merkuria.net/index.php?main_ ... cts_id=140 a to je zalamovacka....ked chces nejaku pevnu (presnejsia strelba): http://www.merkuria.net/index.php?main_ ... cts_id=130 alebo aj taky Hatsan 100 a Hamerli hunter force 900 combo su silne tak si mozes vybrat
-
eager_euclid
-
inspiring_bell
Bohuzial nic take neni iba ak by si si ten vz.47 pohladal lebo v sucastnosti take niesu.jedine co ma zasobnik tak je CO2 a PCP ale PCP je ina cena. mozno toto ale neviem isto ci to ma zasobnik asi nie: http://www.merkuria.net/index.php?main_ ... cts_id=333 mimochodom da sa zohnat z polska crosman 2100 alebo 786 a tam su zasobniky ale ja by som nesiel do tochto vobec. najlepsie je ked si kupis slaviu 634 to ti bude stacit..ale ked mas peniaze tych 200 euro tak by som isiel do pevnej hlavne ako je hatsan 100 alebo hammerli hunter 900 to je moj nazor. a kupil by som si k tomu namakany puskohlad a bolo by.k tej hammerli tam davaju aspon v merkurii dobry 6x32 a to staci na 30 a viac metrov uplne.
-
inspiring_darwin
podla mna ty stačí aj táto http://www.merkuria.net/index.php?main_ ... 31d4b84259Stormforcelr napísal:Dobry den, potrebujem vzduchovku s ktorou nieje problem nieco trafit tak na 30 metrov, a na kratsie vzdialenosti je schopna poratat sa s potkanom, lasickou atd. Je vhodna skor manualna alebo co2? A co si mam vsimat, silu v Jouloch alebo ustovu rychlost? Poradte nejake konkretne, hlavne ide o silu a presnost. Dakujem
za 100 EUR s puškohladom a je silná a netreba žiadne drahé bombičky a strielat môžeš aj v zime
-
eager_bose
Vyberal som z merkuria.net vzduchovku na škodcov ale som z toho jeleň,
moc veľký výber na mňa. Potom som kápol sem a zda sa mi, že by ste mi vedeli poradiť, preto sa dovolujem spýtať na nasledovné:
Potrebujem vzduchovku na odstrel škodcov do 20 metrov s dobrou presnosťou, sila na potkana by potešila. Predbežne som vybral BMK-27, len neviem či má optika na presnosť strelby na vzdialenosť do 30 m nejaký význam, alebo zvoliť nejaký iný model bez optiky čo je presnejší ?
Voľakedy som strielal športovo zo vzduchových zbrani (slavia) ale dnes
už mám z toho chaoz - teda neviem vybrať nejaký lacák pod 5litrov čo by bol nejak presný.
prosím viete mi niečo poradiť ? hlavne nech jeto nejak presné ?
moc veľký výber na mňa. Potom som kápol sem a zda sa mi, že by ste mi vedeli poradiť, preto sa dovolujem spýtať na nasledovné:
Potrebujem vzduchovku na odstrel škodcov do 20 metrov s dobrou presnosťou, sila na potkana by potešila. Predbežne som vybral BMK-27, len neviem či má optika na presnosť strelby na vzdialenosť do 30 m nejaký význam, alebo zvoliť nejaký iný model bez optiky čo je presnejší ?
Voľakedy som strielal športovo zo vzduchových zbrani (slavia) ale dnes
už mám z toho chaoz - teda neviem vybrať nejaký lacák pod 5litrov čo by bol nejak presný.
prosím viete mi niečo poradiť ? hlavne nech jeto nejak presné ?
-
inspiring_bell
No neviem sice som na merkurii bol davno ale neni to bud BMK 26 alebo 30?????
no na 30 metrov je pre sucasne vzduchovky(tie silnejsie) pekna vzdialenost(da sa dobre strielat) no avsak na merkurii maju vyber len BMK alebo zo Slavii a este nejake HW a lidre....ked to chces len na to co pises kup si CZ 634 ta ti bude vyhovovat....ale na merkurii to neni ale existuju aj vzduchovky hatsan a tam je velky velky vyber skus sa mrknut aj na tie urcite si najdes svojho favorita..na CZ 634 su blbe drazky na optiku ale to sa da spravit s pilnikom a najlepsie ocelovou montazou.Existuju aj vzduchovky Gamo ale podla mna je vacsina z nich "malo muziky za vela penazi" tu pozri: http://www.colosus.cz/887-cal-4-5mm/?producer=153 nechcem im robit reklamu ale su celkom ochotni...
-
eager_bose
Dakujem za odpoveď, pomohla v orientácii na výber vzduchovky.
najlepšie sa mi pozdavaju Hatsan, už z obrazkov vidno kvalitne vypracovanie mieridiel a prevedenim sa najviac podobajú na "dederónske vzduchovky" čo sa voľakedy používali na športovú strelbu (Sla** len na trening a doma). Slav*e by som nedoporučoval nikomu, neviem ako su na tom teraz ale stara 631 je na urovni presnosti lepšej čínskej airsoftky, akurat dnes som ju porovnaval s novým synovým "kalachom". G*mo pod 5-litrov je divne, pozeral som to v obchodoch naživo, je toho plna prdel, ale fakt sa mi to nezdalo na nič vhodne, okrem funkcie rozbíjania materiálu okolo terča.
este raz dik za tip.
najlepšie sa mi pozdavaju Hatsan, už z obrazkov vidno kvalitne vypracovanie mieridiel a prevedenim sa najviac podobajú na "dederónske vzduchovky" čo sa voľakedy používali na športovú strelbu (Sla** len na trening a doma). Slav*e by som nedoporučoval nikomu, neviem ako su na tom teraz ale stara 631 je na urovni presnosti lepšej čínskej airsoftky, akurat dnes som ju porovnaval s novým synovým "kalachom". G*mo pod 5-litrov je divne, pozeral som to v obchodoch naživo, je toho plna prdel, ale fakt sa mi to nezdalo na nič vhodne, okrem funkcie rozbíjania materiálu okolo terča.
este raz dik za tip.
-
inspiring_bell
Slavie hlavne 630(631) su na tom s presnostou na tych 15-20 metrov velmi dobre...maju dlhu hlaven= viac drazok=lepsia presnost.. neviem aku mas slavku ty.. mozno je dakde chyba alebo co ale na 20 metrov by sa mal dat zo slaviou 630(631) zasiahnut vrchnak od flase ked striela niekto skuseny. pri 634 je presnost malo mensia= kratsia hlaven ale zas vykon je ovela lepsi ako pri 631(630)...no a ak sa mozem spytat akeho mas favorita medzi hatsanmi?? miridla su truglo a vacsina ludi na hatsanovi tie mieridla kritizuje
ale tru-glo su podla mn lespie ako tie na CZ-tach...
ale tru-glo su podla mn lespie ako tie na CZ-tach...
-
eager_bose
Pouzival som 631ku vyrobenu cca okolo roku 1977, bez takzvanych exportnych mieridiel, iba preto, že vtedy bola 630 uzkoprofilovym tovarom. Na súťaže sme používali niečo podobne ako hatsany, so slaviou
tam nemal nikto šancu.
Favorita mezi hatsanmi zatiaľ nemám, každá vyzerá dobre,
Dnes sa airsoftové zbrane čínskej výroby tak zlepšili že nie je s nimi problém zlikvidovať vrabca na cca 12 metrov a s SVD-éčkom predpokladám na 15 až 20 metrov, taže dnes už váham mezi vzduchovkou a airsoftkou. Musim to ale ešte lepšie otestovť ,keď sa mi dostane synova airsoftka zasa na budúci týždeň do rúk.
tam nemal nikto šancu.
Favorita mezi hatsanmi zatiaľ nemám, každá vyzerá dobre,
Dnes sa airsoftové zbrane čínskej výroby tak zlepšili že nie je s nimi problém zlikvidovať vrabca na cca 12 metrov a s SVD-éčkom predpokladám na 15 až 20 metrov, taže dnes už váham mezi vzduchovkou a airsoftkou. Musim to ale ešte lepšie otestovť ,keď sa mi dostane synova airsoftka zasa na budúci týždeň do rúk.