Problém s A-čkom, predvolanie na políciu

Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Argonix, sme rovnako starí a mám ZP A, E, F. Na získanie A-skupiny som uviedol "dobré" dôvody, podložil som ich písomnými dokladmi vydanými treťou stranou. Dúfam, že nie si sklamaný, že nemám 21, nie som študentík bývajúci na intráku na Mlynoch, čo má iba B, (resp. je bez zbrojáku) a hrozne túži nosiť kvér!
:lol:
A áno, máš pravdu, že ti "systematicky rozoberám a vyvraciam tvrdenia". Jedným slovom sa to volá diskusia, iným argumentácia. V žiadnom prípade to neber osobne, nič proti tebe nemám ani nie som voči tebe zaujatý. V mnohom sa isto zhodneme. Ale snažil som sa ťa vystríhať pred subjektívnym posudzovaním dobrých/zlých dôvodov, lebo sa môže stať, že aj ty jedného dňa narazíš na niekoho, komu sa tvoje dôvody nebudú zdať dosť "dobré" a pošle ťa do prdele.
:arrow:
Preto je dobré, ak zákon zúži manévrovací priestor pre subjektívne rozhodovanie nejakého človiečika, ktorý ťa môže poslať do ofsajdu len preto, že sa zle vyspal. Je predsa na náš osoh, keď poznáme presné nároky, ktoré musíme splniť, aby sme získali ZP, tak prečo nemôže zákon určovať aj presné nároky, ktoré treba splniť na získanie A-skupiny? Iste, potom by sme sa mohli baviť, či má "A" dostať každý, alebo kto a za akých podmienok má byť vylúčený z možnosti nosiť zbraň. Ale to je už o inom.
:idea:
Opakujem, nemal som pri vybavovaní problémy. Pokiaľ ide o zbrane, tak mám s našimi policajtmi len dobré a lepšie skúsenosti, ale nie každý môže povedať to isté. A mne to nie je jedno, lebo dnes to môže byť niekto iný, zajtra ty a pozajtra ja, kto sa bude cítiť dotknutý. That's all. Toto sme sa ti snažili ja a niektorí ďalší povedať.
:wink:
Electron, dúfam, že práve toto ti nepríde príliš OT, lebo mne sa to zdá OK. Stále v nadväznosti na pôvodnú debatu.
:wink:
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Cobra, ale ten skutočný problém je zrejme naozaj v tom, že policajti na oddelení musia byť niečím krytí, keď ti vydajú "A". Preto to nejde len tak. Myslel som si, že sú to výhovorky, nejaké kecy, kým som to nepočul od človeka, ktorý s tým robí a ktorému verím. Čiže máme síce fajn zákon o zbraniach a strelive, relatívne liberálny, ale ktosi kdesi na ministerstve alebo na prezídiu PZ SR sa už vyhláškami a ďalšími predpismi postará o to, aby sa obyčajní ľudkovia nevyzbrojovali. Aké slovenské! Aké európskounijne!
:evil: :evil:
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Rasto: Toto som presne tvrdil, ze realita je takato a gewehr, sano a spol ste ma tu isli pomaly ukamenovat :?, ze tu davam nejake rady. Ano je treba ZL, bohuzial pre bezneho cloveka.

Do trojice ste mali zobrat este nejakeho zeleneho kamarata, hned by dôvody pribrali na vaznosti :lol:.
sano2
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 5 months

Príspevok od používateľa sano2 »

rasťo je zelený, aj keď spojár ale zelený :lol:
inspiring_swirles

Príspevok od používateľa inspiring_swirles »

Tak a teraz na 90% s vami súhlasím. Teraz to u nás funguje takto, nie je to 100% spravodlivé, ale zatial kým niekto nevymyslí niečo spravodlivejšie, tak sa s tým nedá nič robiť. Mimochodom mám skúsenosti so zákonom o zbraniach Rumunskej republiky, kde majú jednoduhšie nosiť zbraň. Individuálne posudzovanie žiadatelov nahrádza predpis že žiadatel musí mať skúsenosti s používanim zbrane po dobu troch rokov potom má nárok na rozšírenie viac menej automaticky. Samozrejme sa jedná o nepodnikatelov a ostatných čo nemajú jednoznačný dôvod. Ale na druhej strane je tam ovela zložitejší nákup streliva.
Pena
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Pena »

ŽL na voľnú živnosť teraz vydajú na počkanie každému, kto zaplatí kolok. S týmto ŽL treba skočiť napolíciu a podať žiadosť. Potom sa treba hneď vrátiť na úrad a vrátiť ŽL, že si si to rozmysle. Teda nemusíš vykonať žiadne registrácie ako SZČO a vlk je sýty a ovca celá ... :idea: :twisted:
inspiring_mcclintock

Príspevok od používateľa inspiring_mcclintock »

Schodna cesta je nazaciatok B alebo E a neskor rozsirovat, tak to nebue az tak policajtom do oci bijuce ako ked tam niekto napochoduje a hned ziada A.

Podla mna by mal byt system takyto:
Ak si clovek pracujuci v SBS, vojak policajt...skratka mas so zbranami preukazatelne skusenosti s ich pouzivanim mohli by ti schvalit hned A.

Pre ostatnych by mala existovat nieco ako skusobna doba pri vodicakoch. Cize das si najprv B, naucis sa co to obnasa mat zbrane. Naucis sa ich pouzivat, nadobudnes skusenosti a po napr. roku bez priestupku alebo nejakych problemov mozes poziadat o A.

Tym by bol vlk syty a ovca cela, vsetci by boli HAPPY...
..inak tymto nepisanym pravidlom to uz nejak takto funguje skratka aj dnes
sano2
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 5 months

Príspevok od používateľa sano2 »

No dobre, ale nie každý vojak sa k zbrani počas svojej služby dostane. Sú odbornosti, ktoré k zbrani ani nepáchnu, keď tak 2 krát do roka. Verím, že aj u polície je mnoho funkcií pri ktorých si veľa nezastrieľajú.
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Sano myslis 1x za rok 6 nabojov????
Vzdy je lepsi nie ten co to ma v popise prace, ale v popise konickov :idea:
Sajmon to co si pisal o SBS sa nevztahuje nahodou do skupiny C ?
To by bolo keby dedkovia v Tescu behali s buchackami :!:
inspiring_mcclintock

Skratka 90% ludi co pride na PZ a ziada hned A videlo zbran len televizore s Chuckom Norrisom (tak isto ako ja). Ide o to, ze chce A mal by nieco o tom vediet co obnasa bezpecne vlastnit a prevadzkovat zbran. Tiez by mohol byt povinny kurz pre vsetkych s tou skusobnou lehotou ako napr. v autoskole. Vtedy by si aj nejaky ti instruktori privyrobili. Policajti by boli radi ze zodpovednost nie je len na nich komu dat alebo nedat .... a boli by vsetci HAPPY
C08R4
častý prispievateľ

Netaraj, skusobna doba je hlupost, ved ak je niekto ohrozeny, nebude cakat rok, potrebuje ju nosit hned.
inspiring_mcclintock

BLBOST. Ked ti funguju nohy tak chodis a vsade vypravas ze auto nepotrebujes, ked sa ti zlomia tak neprides do autoskoly nech ti daju vodicak okamzite lebo nemas sa ako dostat z bodu A do bodu B a nemas ist ako k lekarovi, rozky kupit. Tvoj problem ked nemyslis dopredu. Preco si nespravit zbrojak hned po vodicaku alebo predtym? Tak isto ako sa potrebujes dostat niekam potrebujes sa aj branit nie? CHAPES CO JA MYSLIM?
C08R4
častý prispievateľ

83Sajmon napísal:Schodna cesta je nazaciatok B alebo E a neskor rozsirovat, tak to nebue az tak policajtom do oci bijuce ako ked tam niekto napochoduje a hned ziada A.

Podla mna by mal byt system takyto:
Ak si clovek pracujuci v SBS, vojak policajt...skratka mas so zbranami preukazatelne skusenosti s ich pouzivanim mohli by ti schvalit hned A.

Pre ostatnych by mala existovat nieco ako skusobna doba pri vodicakoch. Cize das si najprv B, naucis sa co to obnasa mat zbrane. Naucis sa ich pouzivat, nadobudnes skusenosti a po napr. roku bez priestupku alebo nejakych problemov mozes poziadat o A.

Tym by bol vlk syty a ovca cela, vsetci by boli HAPPY...
..inak tymto nepisanym pravidlom to uz nejak takto funguje skratka aj dnes
Nie nefunguje to tak. Aj ked mas uz dlhsiu dobu Bcko, na Acko nemusis mat preukazatelny dôvod, spoliehat sa na Bcko je somarina.
inspiring_mcclintock

Ale funguje, nepoznam nikoho kto by mal problemy s rozsirenim po nejakej dobe napr.12 mesiacov co mas doma zbran, a skutocne by si za tym stal, zeby nerozsiril....samozrejme nehovorim ze ti ho daju len tak na dobre slovo, hned ked sa ukazes...musis papierovat, pisat ziadosti...ked ta vykopnu dverami vratit sa oknom kym pochopia ze sa ta inak nezbavia....urcite je to ale schodnejsie ako hned ziadat A a ma to LOGIKU, ktoru chapem teryz aj ja, cim to skor dotycny pochpoi tym skor sa k tomu Acku dostane...
C08R4
častý prispievateľ

To je jedno ci si novy ziadatel, uz drzitel co rozsiruje skupinu ZP, alebo predlzujes platnost, tie ich smernice platia na vsetkych rovnako. Ja mam skusenosti z okolia skor opacne, ze pri predlzovani platnosti sa razom moze stat z Ackara Bckar :lol:, kedze niektori prestali podnikat a pod. Poznam taky pripad.

Edit pravopis
Naposledy upravil/-a C08R4 v 26 Nov 2009, 13:16, upravené celkom 2 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"