Tokarev TT33

Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Original Tokarev nema ziadnu manualnu poistku, aspon ten moj zo 1943ho. Tusim, ze Polsky Tokarev M48 a Cinsky Norinco typ 54 maju aj man. poistku, ale zevraj aj do Ruskych, ktore smerovali na vyvoz sa to montovalo v 90tych rokoch.
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa R »

Petrovic: poistka na tt z videa je dorábka pre us trh, inak by kvér neprešiel na body cez ATF. Inak má každý tokarev "manuálnu poistku" - poistný ozub, v mnohých prípadoch nefunkčný, po natiahnutí kladiva cca 2mm dozadu a popustení ostane kladivo v ozube, nejde obtiahnuť ani stisknúť spúšť.
C08R4
častý prispievateľ

manuálnu poistka nieje poistny ozub :)
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 8 months

Príspevok od používateľa yarco »

R napísal:ostane kladivo v ozube, nejde obtiahnuť ani stisknúť spúšť.
A 'odistujes' potom ako? Palcom natiahnes kladivo?
C08R4
častý prispievateľ

Presne tak
R
častý prispievateľ

C08R4 napísal:manuálnu poistka nieje poistny ozub :)
áno, funkciu ale spĺňa.
Kotuc
prispievateľ
Registered for: 21 years 1 month

Príspevok od používateľa Kotuc »

Chlapi TT33 je úžasná zbraň. Ja osobne mám kus z roku 43 a nemá absolútny problém so strieľaním čohokoľvek. Má dosť vypadanú hlaveň a aj vôľu medzi záverom a rámom ale na presnosti a funkčnosti to nerobí vôbec nič. Nevymenil by som ju za nič. Hluk robí poriadny ale to je v podstate jedno. Jediný problém je strelivo. Strašne drahé. Ešte aj Prví Partizán stoja 0,30 € za kus a to je dosť.
inspiring_swirles

Príspevok od používateľa inspiring_swirles »

Čavte klasický armádny model nemá samostatnú poistku na povojnovom s tým hustejším rihovaním uš poistka bola normálna na tom videu je práve tento, takže je to originál ruská výroba akurát že tieto povojnové kusi bolo ich samozrejme podstatne menej majú lepšiu povrchovú úpravu a celkovo sú precíznejšie výrobené. Ale podla mňa neni nad vojenskú klasiku znese to koňa-vola a furt je to presné a spoľahlivé.
R
častý prispievateľ

:?: máš nejaký odkaz kde je o tom niečo viac ? Pokial viem tak manuálnu poistku na boku pištole majú ruské modely dorábanú pre US trh, z výroby ju mali iba egyptská verzia tokagypt 58 a jugoslávska m70, obe v ráži 9luger.
inspiring_swirles

Tokagypt 58 je Maďarská verzia nie Egypstká. Pozri si to na Wikipédií pod TT-33, máš tam všetko, sám som to upravoval.
R
častý prispievateľ

s tým tokagyptom máš samozrejme pravdu ale neviem odkial si čerpal informáciu o tom že sa robili povojnové ruské tokarevy s man. poistkou. btw. článok na wiki je plný perál, jedna z nich : "Samo nabíjacia funkcia u pištole TT 33 je zaisteným spätným záklzom hlavne s núteným poklesom. Tento systém je síce obvykle určený pre výkonnejšie náboje než je 7,62x25 Tokarev, napriek tomuto zbraň funguje úplne spoľahlivo"
inspiring_swirles

No dlhodobo sa zaujímam o sovietske pušky a pištole a myslím že som to čítal v knižke Revolvery a pištole ktorá je českým prekladom ruského originálu, no a Rusi to musia vedieť najlepšie, ale možno išlo zrovna o tie pre USA, chcel som si to teraz overiť, ale nemôžem tu knihu nájsť, neviem či ju nemám v robote, ale keď sa k nej dostanem schválne sa na to mrknem. A na tej Wikipédií je fakt viacero blbostí hlavne o nábojoch, preto som to upravil.
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Argonix

Tokarevy TT sa nikdy nevyrábali s manuálnou poistkou. Poistku mali len už spomínané maďarské pištole Tokagypt 58. To však neboli "pravé" TT-čka ale prepracované pištole systému Tokarev. Okrem spomínanej poistky sa odlišovali najmä tým, že boli komorované na náboj kal. 9x19mm Parabellum. Navyše mali umelohmotné pažbičky z jedného kusu vzhľadovo vzdialene pripomínajúce našu Pi vz. 52 a iné drážkovanie na úchopovej časti záveru.

Takto vyzerá Tokagypt 58
Obrázok

A pre porovnanie TTčko
Obrázok
atr30
občasný prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa atr30 »

ludia poskulujem po tejto pistolke nejaku dobu a bol som sa pozret aj na par kuskov co su teraz v dease na pulte. tu ma vsak zarazila zaplacanost vazelinou takze som nemal ani chut ich rozoberat a pozerat. chcem sa opytat ci ich niekto z vas rozoberal a pozeral v akom su stave? tie co som mal v parckach boli rocniky 41 a 43
Kotuc
prispievateľ
Registered for: 21 years 1 month

Príspevok od používateľa Kotuc »

ja mám konkrétne z deasu a tiež bol celý zacapkaný vazelínou. Keď som ho vyčistil tak som zistil že má dosť vypadanú hlaveň ale pri streľbe sa to nijako neprejavilo. Kolega má tiež z deasu ale ten mal väčšie šťastie a hlaveň má ako zrkadlo a aj záver má menšiu vôľu na ráme. Ale z mojich skúseností to tejto zbrani nijak nevadí. Stačí skontrolovať vôle a či cvakne keď stlačíš spúšť a podľa mňa bude strieľať ako laser.
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatní výrobcovia"