9 mm Makarov na sušenie

mamaro
prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

9 mm Makarov na sušenie

Príspevok od používateľa mamaro »

ahojte,hladam naboje 9 mm makarov na susenie.daju sa kupit v tejto raži alebo ich treba vyrobit doma?dik za pomoc
Používateľov profilový obrázok
Venet
prispievateľ
Registered for: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa Venet »

Velmi lahko sa daju spravit. Myslim ze som to tu uz niekde pisal. Ale napisem: 2-3 vystrelene nabojnice (teda podla toho kolko chces mat susiliek - mne stacia 3) kusok gumy - staci obyc tesnenie na vodovody - taky ten hruby kruzok gumy na tocku, a akekolvek strely do 9mm ak nemas tak aj olovene strely do perkus .36 - tie treba trosku zvalcovat, a dve ruky - vyrazis vystrelenu zapalku vyrezes kusok gumy - alebo vyrazis s dierkovacom podla velkosti zapalky, so sekundovym nalepis a dopredu zarazis gulu. Eto vsjo.
Daju sa kupit plastove lugrove ktore trosku pripilnikujes - ale su o nicom.
mamaro
prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa mamaro »

dik za radu,uz aj ich idem hned vyrobit a mozem trenovat.
inspiring_wu

Príspevok od používateľa inspiring_wu »

komu sa nechce špekulovať s vyrezávaním gumy (ako mne), tak si môže po vyrazení zápalky dutinu natlačiť obyčajným sanitárnym silikónom. bil som do nich do hlúpa a držia perfektne
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Zaujimalo by ma aku tvrdost ma homogenna strela vz.82 zo spekanych ocelovych pilin, myslim ze to bude urcite pod tych 43 HRC. To je na tom zaujimave, ze tento naboj uz nebude zrejme zakazany (V kat.A) pre civilov, pretoze podla prave teraz ucinnej novely 92/2010 (Od 28.7.2010), ktorou sa meni zakon 190/2003 Z. z. o strelných zbraniach a strelive uz nebude dalej vojenskym strelivom.
Tieto naboje, ale asi nikdy nebudu na civilnom trhu, jednak je ich malo a pretoze SR a predajcovia su myslim viazani CIP (Museli by sa oznacovat ako +P, vyznacit kaliber a tam moze byt problem, je tam urcita moznost zameny s 9mm Makarov)
Venet
prispievateľ

CO8R4 : kašli na to....naboje vz.82 kupis kdekolvek daj si inzerat. Kebyze mam 82CZ mohol som ich mat na tisice. pruser je dat ich do makarova. To ho mozes rovno zahodit. Spekane piliny Ti z neho spravia brokovnicu ( uplne zoderu drazky)
Do mojho Maka 82-ky NESMU!
volmet
prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa volmet »

da sa niekde zistit ake su tvrde strely naboja 9-82? ak nemaju viac ako 43 HRC tak podla novely zakona uz nie su zakazane. :idea:
Venet
prispievateľ

A mas CZ82? Lebo do maka by som to na tvojom mieste nedaval :?
Je to dostatocne tvrde na to, aby Ti to z hlavne makarova urobilo brokovnicovu hlaven :twisted:
volmet
prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa volmet »

ano mam CZ 82 preto sa pytam lebo 9-82 mozem mat za ani nie polovicnu cenu ako 9 makarov.
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"