Zbrane v baroch, pohostinstvach a restauraciach?
Ano, veľa vecí sa mení. Napríklad v 50 rokoch bol pri autonehode alkohol u vodiča poľahčujúca okolnosť.
Nie tak dávno zraziť v noci neosvetleného opitého cyklistu v úprave stels znamenalo pre vodiča neprispôsobenie rýchlosti a tým pádom bola vina vždy na vodičovi.
Ale už som trochu mimo a cestou z hospody zrážam cyklistov.
Nie tak dávno zraziť v noci neosvetleného opitého cyklistu v úprave stels znamenalo pre vodiča neprispôsobenie rýchlosti a tým pádom bola vina vždy na vodičovi.
Ale už som trochu mimo a cestou z hospody zrážam cyklistov.
- 733thunder
- prispievateľ
- Dátum registrácie: 16 years 5 months
Na predchadzajucej strane sa pisalo ze ma moze majitel restauracie poziadat aby som opustil podnik,nakolko mam pri sebe zbran.Ale preco?Je to sice sukromny pozemok,ale tym ze je to restauracia,spristupnuje ju predsa verejnosti,no nie?Ved nou nikoho neohrozujem.
Na skoleni SBS nam instruktor vravel ze zbran nemozeme nosit tam kde to zakon zakazuje a tam kde je pri vchode vyznaceny zakaz vstupu so zbranou/s vynimkou policajtov ktori vstupuju za sluzobnym ucelom/.A tam kde taketo oznacenie majitel objektu nema,vraj so zbranou mozeme.
Na skoleni SBS nam instruktor vravel ze zbran nemozeme nosit tam kde to zakon zakazuje a tam kde je pri vchode vyznaceny zakaz vstupu so zbranou/s vynimkou policajtov ktori vstupuju za sluzobnym ucelom/.A tam kde taketo oznacenie majitel objektu nema,vraj so zbranou mozeme.
- dirty harry
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 16 years 11 months
Thunder, majiteľ/prevádzkar môže za istých okolností rozhodovať o tom, koho zotrvanie v podniku je žiaduce a koho chce poslať domov. Ako napísal Harry, ak za tebou príde a požiada ťa, aby si opustil podnik a dôvodom je, že mu prekáža tvoja zbraň, tak si radšej daj odchod, pretože si s najväčšou pravdepodobnosťou porušil ustanovenie o skrytom nosení. Ak sa majiteľ/prevádzkar rozhodne na teba volať políciu, máš na krku priestupok na úseku zbraní a streliva.
Hej? Tak potom preco, ak je ten lokal raz jeho tak si od urciteho momentu nemoze vyvesit "fajcenie dovolene"(neriesit teraz skodlivost fajcenia, ale princip zakon vs. sukromny pozemok). Otazka je, cim vsetkym stat moze obmedzit majitela takej veci, a s cim naopak moze majitel nakladat podla svojho priania. O fajceni vieme, co ostatne este stoji za povsimnutie...? Standardne je kver povoleny, lebo sa o tom nema ina osoba ako dozvediet, je pod kabatom. Ale keby bol na vstupe ram?
- 733thunder
- prispievateľ
Tak jasne ze pri skrytom noseni zbrane.Tak ale pozname to... Baby na trhu,henten ma tamto,ten ma to,no a tamten ma na pase devinu,vyhod ho... Pokial nijako nenarusas chod prevadzky,nikoho neohrozujes a nedavas na znamost ze mas zbran,ale majitel sa to dozvie od kamarata ktoremu lezis v zaludku... Myslim ze aj tak nema pravo Ta len tak vyhadzovat z podniku.Malo by to ybt tabulkou,nalepkou alebo napisom vyznacene na prevadzke,rovnako ako to maju obchodne domy,hypermarkety,banky...
- 733thunder
- prispievateľ
- 733thunder
- prispievateľ
Ked viem ze pojdem do banky,tak si ju logicky so sebou nebudem brat.Predstav si leto,tricko,pod nim zbran na opasku.Vojdes do banky,ochranka alebo pracovnici si vsimnu ze mas pri sebe zbran,staci ked si vsimne ze mas nieco pod trickom,zavolaju policiu,pretoze maju podozrenie ze sa chysta bankova lupez,doletia policajti,zistia ze mas pri sebe zbran,pricom je pri vchode do ocibijuce upozornenie ze je vstup do budovy so zbranou zakazany... Zbytocne opletacky.Mozno za vlasy pritiahnuty priklad,ale nikdy nevies... Myslim ze za tie tahanice to vobec nestoji 
-
inspiring_agnesi
ver mi, kym nie si tlk a neporusujes ustanovenia o skrytom noseni, a zalezi ti na tom , aby bola ozaj skryta, nikto nic nezpozoruje.
len v tescu sa moc neobsmietaj okolo zavaranin, to pritahuje sbskarov a mohol by svojim skolenym okom nieco zazriet.
jedine kde ma nalepku vyznam respektovat je budova sudu, tam ti ovsem davaju alternativu, v podobe uschovy, na rozdiel od banky a tesca.
len v tescu sa moc neobsmietaj okolo zavaranin, to pritahuje sbskarov a mohol by svojim skolenym okom nieco zazriet.
jedine kde ma nalepku vyznam respektovat je budova sudu, tam ti ovsem davaju alternativu, v podobe uschovy, na rozdiel od banky a tesca.