Presna strelba - vyber zbrane

Používateľov profilový obrázok
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

xx
Naposledy upravil/-a TURBIAK v 04 Nov 2010, 21:06, upravené celkom 1 krát.
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Co poviete na nasledujuce zadanie:
Zbran pre strelbu na dlhe vzdialenosti - ako inak.
System Tikka T3,hlaven bud 600mm ak seriova(.270WSM),710mm ak by sa menila(7mm WSM).
Kaliber 270WSM alebo 7mm WSM. Pazba Roedale RCS.

V debate skusme vychadzat z tohto setupu,predmetom diskusie by mal byt najma kaliber a komponenty pre ten ktory kal.:

- kombinacia 7WSM+Berger=ideal
- pozitiva: vyuzitelnost striel 168 a 180grs. Berger s vysokym BC G1
- negativa: nutnost vymeny hlavne,nabojnice iba od Winchester (asi?),
vyssia vstupna investicia

- kombinacia 270WSM+Berger
- pozitiva: netreba menit hlaven,len dokupit pazbu,nabit a strielat,
dostupne nabojnice (Norma,Remington...)
- negativa: maly vyber striel,Berger 150grs ma BC G1 iba 0.531

Vopred dakujem za nazory.
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

lovec: Ak su na vyber len tieto dve moznosti, moje odporucanie by bol 270WSM (lahsia, zvycajne presnejsia alebo rovnako presna nez 7mm WSM, mensi spatny raz, kratsi zaver/dlhsia hlaven pri rovnakej celkovej dlzke, atd. atd.). Urcite by ale bolo dobre predtym checknut dostupnost komponentov na prebijanie (tu casto byva znacny rozdiel medzi 'da sa objednat' a 'mame na sklade' :roll:

TURBIAK:
TURBIAK napísal:asi by som siel radsej do 6,5-284 ako 6,5x47 :) uz len z dovodu aby som si nepripadal ze strielam takmer z 22 LR
Heh, buduci rok mozno 'presedlam' na 6,5x47, potom uvidime nakolko to bude porovnatelne s 22LR :wink: :lol:

Gunslinger
lovec
častý prispievateľ

Gunslinger napísal:lovec: Ak su na vyber len tieto dve moznosti, moje odporucanie by bol 270WSM (lahsia, zvycajne presnejsia alebo rovnako presna nez 7mm WSM, mensi spatny raz, kratsi zaver/dlhsia hlaven pri rovnakej celkovej dlzke, atd. atd.). Urcite by ale bolo dobre predtym checknut dostupnost komponentov na prebijanie (tu casto byva znacny rozdiel medzi 'da sa objednat' a 'mame na sklade' :roll:
Gunslinger
Zaver ma rovnaku dlzku u oboch,aj rozmery nabojnice a dna su zhodne,rozdielny je vlastne len priemer strely. Ano,hlavnym problemom je vyriesit logistiku zasobovania komponentmi. 270WSM by mi nevadila,len ten uzsi vyber striel s vysokym BC......Ked by som natrafil na nejaku seriovku v 7mm WSM a s primerane hrubou a dlhou hlavnou,tak by som snad Tikka system ozelel. Nechcem sa pustat do stavby takej,ze kazdy komponent z ineho kuta sveta (zaver,lauf,pazba),to niekto musi aj dat dokopy,potom to sem dotiahnut atd.,radsej vytuningovat seriovu flintu. Ale ako som spomenul,strasne rad by som uprednostnil 7mm WSM (spatny raz neriesim).Subjektivne v tomto kratkom magnume vidim nejaky vyssi potencial aj voci 300WSM,aj 270WSM.
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Osobne by som skor riesil europsky kaliber, ako pise Gunslinger 6,5x47 (moja priblizna zostava je hore-cakam len na manzelku to chce financovat ona :wink: ). Rozhodne je vaecsia dostupnost komponentov ako pre tych dvoch exotov co pises a zivotnost hlavne je tiez vaecsia ak to ma pre teba podstatny vyznam.
Ak by som mal vyberat medzi 7mm WSM a .270 WSM asi by som isiel do do .270WSM. Rozhodne je to pohodovejsie strielanie.
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

lovec: Tak ako pise AKI, s 270WSM by si mal rozhodne 'pohodovejsiu' strelbu, ale chybu nespravis nech vyberies ktorykolvek kaliber. Predpokladam ze si uz pozeral diskusie majitelov a ludi co sa medzi tymito kalibrami rozhoduju (je ich spusta - na benchrestcentral, snipercentral, 24hourcampfire aj na mnozstve loveckych for).

Ak nechces custom skladacku, tak Tikka je z tych u nas bezne dostupnych asi naj volba, a ak natrafis na dobry kus ani nebudes mat moc co na nej vylepsovat.

Gunslinger
lovec
častý prispievateľ

Tak som to teraz objednal..... :lol: Mal som v hlave rozzureny úľ uz par dni, ani som sa nevedel poriadne na ine sustredit....Vyspovedal som ludi na Longrangehunting.com, na nejakom WSM webe a prebadal som dost inych stranok,kde sa riesi tento kaliber. Bude to teda 7mm WSM. Ako mi povedalo aj mnoho majitelov 270WSM, ak je moznost strielat na vzdialenosti okolo 1k, tak ma sedmicka balisticky navrch pred ostatnymi short magnumami vdaka vhodnym strelam. Objednal som aj origos nabojnice,tie by som mal mat niekedy na jesen,flintu ked boh a penazenka da,hotovu pred zaciatkom novej sezony. Howgh. 8) :lol:

No a teraz idem pozhrnat posledne Bergery a naladovat krmivo do tristovky.....ola,ola,ola, DPSka vola..... :twisted: :lol:
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Pekneeee. Kde si objednaval tu flintu?
lovec
častý prispievateľ

barak
občasný prispievateľ
Registered for: 17 years

Príspevok od používateľa barak »

Tak jsem konecne koupil TIKKA T Varmint v 308WIN. Potreboval by jsem poradit jestli dvojdilnou zakazkovou montaz anebo jednodilnou napr od SAKO. A jeste vybiram puskohled zatim mezi Leupold MARK 4 6,5-20X50 aneb NXS 5,5-22X50
Strilet chci presnou strelbu
eager_lamport

Príspevok od používateľa eager_lamport »

barak: kde sa ti podarilo zohnať TIKKA T3 Varmint a ako dlho si na ňu musel čakať?
barak
občasný prispievateľ
Registered for: 17 years

Príspevok od používateľa barak »

Koupil jsem na inzerat 1/2 roka stra zbran udajne vystrileno 18 nabojú. Z okoli Brezna.
Jinak jsem se informoval na novú dodaci lehota rok a viac Cechy. Na slovensku nevim.
inspiring_wescoff

Príspevok od používateľa inspiring_wescoff »

ano je to tak, ja som na svoju cakal rok a pol , ale oplatilo sa ...
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Rok a pol?! Veď by som sa zmyšil! :shock:
inspiring_wescoff

Príspevok od používateľa inspiring_wescoff »

no zial tak to je, volal som aj do DETEXU kopu krat a mi povedali ze , nechape ludi co su ochotny tak cakat dlho za puskou ale , ka ovravim oplatilo sa v podstate OUT of BOX , v podstate ani tu pazbu nemusis menit mne to striela okolo 0,5 - 0,4 a menej MOA , este viac menej len zacinam , prebijam ale ide to fakt super vid moje terce
Napísať odpoveď

Návrat na "Športové zbrane"