Lupara

Používateľov profilový obrázok
Kapo
častý prispievateľ
Príspevky: 1447
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa Kapo »

No, neviem. Podla mňa strelivo pre polovné účely nemožno použiť v krátkej zbrani určenej na obranu. A neviem, či sa k nám dováža a je schválené nejaké brokové strelivo na obrannú strelbu.

V čechách nie je napríklad problém skryte nosiť aj SA 58.
inspiring_hellman

Príspevok od používateľa inspiring_hellman »

Nikde som sa nedocital,ze bretton je na gumene, jedine DEFENDER ale to som nenasiel co je. Ako dôvod by som videl to, ze hlaven je z nejakej lahkej zliatiny a ocelove broky by jej asi nechutili, aj ked by tak sellier-bellot robi gumene...ale Baikal robi krajsie: http://www.baikalinc.ru/en/company/305.html (ale su na nejake kratke nabojnice s gumovovou strelou)

Povolene obranne brokove strelivo? take nepoznam, jedine zakázane...napr.strielat z toho JHP sabot
friendly_stonebraker

Príspevok od používateľa friendly_stonebraker »

Bretton se vyrábí u vás na Slovensku - viz. http://www.bretton.sk/Secura.htm , je to podle nějaké francouzské licence.

V ČR je brokové střelivo povolené do dlouhých i krátkých i na obranu. V zákoně je pro to termín "hromadná střela" = broky, ne saboty.
inspiring_hellman

Príspevok od používateľa inspiring_hellman »

S tým strelivom som to myslel ironicky ;-) ze predsa nebudes na obranu strielat holowpoint slug na diviaky...a teda okrem expanzných som nenasiel zeby aj brokove sa nemohli používať. Pojem hromadnej strely máš aj u nás.
Korben
občasný prispievateľ
Príspevky: 77
Registered for: 19 years

Príspevok od používateľa Korben »

mne je jasne, ze nadseny z toho nebude...ten policajt...ale aj tak sa ma riadit zakonom, prebrat presne podla zakona vsetky moznosti ako sa to da a nie trepat somariny...platim ho z dani aj ja...
inspiring_hellman

Príspevok od používateľa inspiring_hellman »

Nakoľko nikto presne nevie do ktorej kategórie Luparu zaradiť, je načase požiadať KEU o písomné stanovisko...na základe toho sa potom môžeme realizovať.

Čl. 2
Zaradenie zbrane a streliva do kategórie

(1) Ak pri konaní na úseku strelných zbraní a streliva (ďalej len „úsek zbraní“) dôjde zo strany žiadateľa o nadobudnutie zbrane alebo streliva alebo držiteľa zbrane alebo streliva k pochybnostiam o zaradení zbrane alebo streliva do kategórií zbraní alebo streliva (ďalej len „kategória“), príslušné oddelenie správnej služby okresného riaditeľstva Policajného zboru (ďalej len „policajný útvar“) prijme od dotknutej osoby písomnú žiadosť o zaradenie zbrane alebo streliva do kategórie. Policajný útvar doplní v spolupráci so žiadateľom všetky dostupné technické informácie o zbrani alebo strelive, prípadne doplní fotokópiu technickej dokumentácie zbrane alebo streliva. Žiadosť neodkladne postúpi na odbor dokladov a evidencií Prezídia Policajného zboru (ďalej len „odbor“).

(2) Odbor na základe predložených podkladov požiada o odborné vyjadrenie alebo znalecký posudok k zaradeniu zbrane alebo streliva kriminalistický a expertízny ústav Policajného zboru. Na základe odborného vyjadrenia alebo znaleckého posudku odbor vydá rozhodnutie o zaradení zbrane alebo streliva do kategórie.

Rád by som tu žiadosť aj osobne podal, ale vzhľadom na moju obľúbenosť na oddelení to v blízkej dobe nebudem skúšať... :roll: ...takže ak niekto :wink:
Korben
občasný prispievateľ
Príspevky: 77
Registered for: 19 years

Príspevok od používateľa Korben »

nekamenujte ma este sa vratim ku tej legislative s luparou:

IZ-43K - meral som ju -ak sa spilia hlavne na 35cm a pazba sa zostruhne na pistolovku z povodnej- puska ma presne 61cm-co splna obidve kriteria definicie dlhej zbrane
:
dlhá zbraň - strelná zbraň, ktorej dĺžka hlavne presahuje 300 mm alebo jej celková dĺžka presahuje 600 mm, spravidla pri streľbe ovládaná obidvomi rukami:

akurat, ze to uz nebude kategoria C ale B dlhej zbrane(povodne mala totiz 72cm hlaven, takze tam bola iba ohlasovacie povinnost)
:dlhá opakovacia alebo samonabíjacia palná zbraň s hladkým vývrtom hlavne, ktorej dĺžka hlavne je menšia alebo je rovná 600 mm:

cize s tym dojdem na policiu, ze chcem prepisat kategoriu zbrane, tam by nemal byt problem-robili ste to uz niekto? Ako funguje zmena kategorie zbrane na policii?


ALE ak si kupite tuto istu pusku IZ-43K ibaze s hlavnou 510cm(existuje taky model) na nakupne povolenie a zostruhnete pazbu aj hlaven, tak mate DLHU ZBRAN KATEGORIE B (dlzka hl.35cm celkova 61) a nemusite nic prehlasovat ani nahlasovat....pretoze sa nezmenila kategoria zbrane(nenasiel som v zakone ale myslim, ze len uprava, ktora meni kategoriu sa musi nahlasovat-ak ste nasli prilepte to sem pls.)
inspiring_hellman

Príspevok od používateľa inspiring_hellman »

Kde ty vidis opakovaciu zbran? Vsak je to jednoranova aj ked ma dve hlavne... To ak by si mal zasobnik, tak je opakovacia(ale nie ten na opasku ;-) )...

Počul som ze si niekto dal skratit hlaven o 10cm, dostal papier od puskara a to bolo vsetko, ale či tvoje oddelenie nebude vymyslat ti nikto nepovie...
Korben
občasný prispievateľ
Príspevky: 77
Registered for: 19 years

Príspevok od používateľa Korben »

Aha, tak v tom som nemal jasno, to znamena, ze dvojka a kozlica s hlavnonami hocakej dlzky je kategoria C, vzdy? Opakovacia zbran musi mat v kazdom pripade zasobnik? Ci uz je to trubica alebo klasicky, resp. schranka?
sano2
častý prispievateľ
Príspevky: 673
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa sano2 »

Zákon č. 190/2003 :!: tak čítaj pozorne :!:
inspiring_wright

Príspevok od používateľa inspiring_wright »

http://www.serbu.com/top/superShorty.php
http://www.youtube.com/watch?v=U4FH4cK4 ... re=channel
pani neviete kdeby som take niečo zohnal
podla parametrou je to kratka opakovačka
bola by to sranda mat to na obranu :twisted: :twisted:
Používateľov profilový obrázok
MRBLUE
častý prispievateľ
Príspevky: 1323
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Pokial si pamatam,tak nieco podobne robil Remington pre US urad ochrany svedkov. Bol to skrateny Remington 870 Expres myslim 3,alebo 4 naboje sli do zasobnika. Mal pistolovu gumenu rukovat a duralove,alebo gumene predpazbie. Neviem ci to nebola len specialna statna objednavka,na civilny trh sa to myslim nedostalo (bol to clanok v Streleckej Revue alebo Str.Magaz.). Skus pokukat na nete nejake clanky o 870 expres,mozno sa dopatras. A zisti si co na to hovori zakon a policajti,ci take nieco je u nas vobec mozne mat. Ked nieco vypatras,zaves to sem.
inspiring_hellman

Príspevok od používateľa inspiring_hellman »

test Lupura (CR), rozne strelivo na 10/25m :

http://www.youtube.com/watch?v=HW8ihHPh ... re=related
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Príspevky: 7848
Registered for: 14 years 3 months

Príspevok od používateľa peterson »

edit
Naposledy upravil/-a peterson v 21 Jún 2013, 15:53, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
limo222
častý prispievateľ
Príspevky: 579
Registered for: 13 years

Príspevok od používateľa limo222 »

Pekne, kde Ti ju robili?
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"