KE - ZP sk. A

lenochod
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Psychotesty su neni povinne zo zakona, ale ked doktor povie, ze bez nich zdravotna sposobilost neeee, tak niet na vyber
Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

zoberes kartu a ides k inemu lekarovi.
inspiring_bouman

Príspevok od používateľa inspiring_bouman »

Nuz, ideme trosku OT, ale OK :)
Kvoli psychotestom (resp. 50 €) sa mi urcite neoplati menit lekarku, s ktorej pracou a pristupom som velmi spokojny (ako som pisal, kedze ma nieco stali psychotesty, za samotny posudok nevzala ani €). Navyse, stravit dalsi cas hladanim lekara je kontraproduktivne. Keby som bol na mieste lekara a pride clovek, u ktoreho je s velkou pravdepodobnostou (podla krvenho rozboru) naduzivanie alkoholu, asi by som mal tiez trosku problem podpisat zdravotnu sposobilost na zbrojak. Nedajboze sa nieco zomelie a niekoho by napadlo skontrolovat zdravotny zaznam a mam problem. Zobral som to celkom v pohode. Tie psychotesty nie su nic hrozne (klasicke vykonove testy + osobnostne crty). V tejto oblasti som sice uplny beginner, ale ak si zbezne premietnm buduce naklady (hracka + material + strelnica), tych 50 € sa v tom straca.
R
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa R »

hmm, nie som psychológ ani obvoďák ale jedna vec mi nie je jasná, ako chcela pani doktorka psychotestom odhaliť alkoholika ?
friendly_shamir

Príspevok od používateľa friendly_shamir »

Preboha asi nie alkoholika,ale ci chlast na nom nezanechal zmeny. Casto sa stava,ze jeden vidi mysi,dalsi sa rozprava s kvetmi,dalsi mava na mimozemstanov,dalsi si v obyvacke zalozi taborak,dalsi je namesacny,dalsi.../vsetko skusenost s ludmi z okolia/proste ci je psychicky v poriadku,aby nezneuzil zbran..
Tvoja otazka ma privadza na domienku,ze si policajt,alebo vojak....
luke
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa luke »

roman30: vies ako sa hovori, mlcat je niekedy zlato.
friendly_shamir

Príspevok od používateľa friendly_shamir »

...nevydareny humor... :oops:
inspiring_bouman

Najvacsia sranda je, ze som absolutne zaryty abstinent. :)
inspiring_mclean

Príspevok od používateľa inspiring_mclean »

Mne teda krvný rozbor nerobili, pokecal som 5 min s lekárom, zmeral tlak opýtal sa koľko vážim a meriam a bolo :D . Ale pravda je že na skúšky pustia už snáď skoro každého, mal by sa viac preverovať aj psychický stav žiadateľa, ja som robil skúšky s takými dvoma týpkami že neviem neviem - originál výpalníci, a k tomu sa ani riadne nepripavili ( a pritom to nie je nič strašné nie ?) vypytovali sa ma chceli pomôcť, našepkať pri príprave ako malí, cítil som sa ako v škole :lol: :lol: a potom som ich stretol na strelnici takže zbrojáčik asi dostali
inspiring_nobel

Príspevok od používateľa inspiring_nobel »

Bubo, aky vplyv ma krvny tlak, hmotnost a vyska na zdravotnu sposobilost drzat zbran? :) Lebo poznam strelcov malych aj velkych, tucnych aj chudych, v roznej kombinacii. Tlak som nemeral ziadnemu.
R
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa R »

Roman30: ani jedno ani druhé, ale pokial viem tak tebou popísané príznaky sa prejavujú vo finálnych štádiách alkoholizmu, v počiatkoch si alkáč závislosť neprizná, tá na ňom nezanecháva žiadne následky ktoré by bol psychológ schopný bez priznania vyšetrovaného zistiť. Takto nespolahlivú osobu odhalí asi iba previerka v mieste bydliska, no a v KE preverujú dôkladne.
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Bubo napísal:Mne teda krvný rozbor nerobili, pokecal som 5 min s lekárom, zmeral tlak opýtal sa koľko vážim a meriam a bolo :D . Ale pravda je že na skúšky pustia už snáď skoro každého, mal by sa viac preverovať aj psychický stav žiadateľa, ja som robil skúšky s takými dvoma týpkami že neviem neviem - originál výpalníci, a k tomu sa ani riadne nepripavili ( a pritom to nie je nič strašné nie ?) vypytovali sa ma chceli pomôcť, našepkať pri príprave ako malí, cítil som sa ako v škole :lol: :lol: a potom som ich stretol na strelnici takže zbrojáčik asi dostali
Poviem ti, ze zdanie niekedy klame. Ty mas snad lepsi kanal ako policia, nato aby si zistil ci je niekto vypalnik, alebo nie? Policia si urcite vedie evidenciu takz. "kriminalne zavadnych osôb", ak tam figuruje, pochybujem ze by mu teraz dali ZP a navyse ta osoba musi byt aj bezuhonna a spolahliva. K psychotestom sa radsej moc nechcem vyjadrovat :), ja osobne z mojho pohladu to povazujem za zbytocnu buzeraciu. Co som mal moznost vidiet zopar psychologov, moj dojem bol taky, ze niektori by potrebovali sami vysetrit a uz vôbec nie aby rozhodovali o tom, kto je psychicky spôsobili a ma pravo a kto nema pravo si chranit zivot aj zbranou, vela ich je aj profesne zdeformovanych a ma averziu na "zbrane", napriklad znamy Mudr Heretik. Je fajn, ze o tom rozhoduje teraz obvodak, kto pojde na psychotesty, to si myslim, ze je taky rozumny kompromis, aby to zasa nebolo az tak pristupne ako v USA(U nas by to asi nedopadlo dobre), alebo extrem v podobe takmer uplneho zakazu zbrani ako v Britanii :lol:.
inspiring_mclean

Príspevok od používateľa inspiring_mclean »

V poriadku beriem to, bol to môj subjektívny názor na tých pánov :D , ale poviem ti, nemal som z nich dobrý pocit.
inspiring_bouman

Dnes rano sa konala policajna navsteva, susedov neobchadzali. Parminutova zalezitost.
inspiring_bouman

Skusky uspesne vykonane. Bolo nas jedenast, z toho 10 ziadali o.i. sk. A. Vyhoveli vsetci. Odpoved cca. 15 min. na cloveka.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"