Zbrane sa budú kupovať len v kamenných obchodoch

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
igoros
moderátor
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa igoros »

Ja si myslim, ze to je mierene presne na tieto e-shopy. Ja s tym suhlasim, pokial sa to nebude vztahovat aj na chladne zbrane, preco nie...
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Ja by som s tym tiez suhlasil keby perkusne zbrane nezaradili do kat. C. (Co ta europska smernica vôbec nevyzaduje, mimochodom) A co sa tyka zbrani kat. A/B/C ziadny predajca online nakup cez e-shop neponuka, vzdy clovek co ma zaujem o normalnu zbran (napr: kat.C) musi napochodovat do predajne, inak to skratka nejde (Postou cez dobierku uz vôbec nie).
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

C08R4 napísal:ziadny predajca online nakup cez e-shop neponuka
to nie je presne. napr. hermes ma eshop, kde sa pistol da dat do kosa, a pravdepodobne aj zaplatit.(neviem, lebo tam nie som prihlasen)
to, ze si potom pre zbran prides osobne do predajne, je uz len prevzatie nadobudnutej veci.
C08R4
častý prispievateľ

Pistol bol blby priklad, lebo tam potrebujes NP, skor zbran kat.C. Bez NP od PZ ti predajca tu pistol dat nemoze, aj ked si si uz zaplatil dopredu.
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

cobra, vydať zbraň a uzatvoriť zmluvu sú dve rôzne veci
C08R4
častý prispievateľ

Ale to je jasne. Ide o to, ze do vlastnictva podla zakona o zbraniach mozes nadobudnut pistol len na zaklade NP, cize tazko s predajcom uzatvoris zmluvu na dialku ak on nema patricny diel NP a nevidel ani tvoj ZP :). U zbrane kat. C by to asi slo ak sa nemylim.
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

to je celkom zaujimava uvaha. otazkou je, kedy je prevod vlastnictva zbrane kat. B dokonceny. pretoze tak isto ako pri kat.C, kde staci byt drzitel zp, tak pri B ked som aj drzitel np, by som mohol splnit podmienky na nadobudnutie zbrane. ale zrejme by som sa tiez priklonil k tomu, ze prevod prava bude dokonceny ked on vyplni nakupko a ja sa ujmem drzby veci.
inspiring_bouman

Príspevok od používateľa inspiring_bouman »

Mozno by som oddelil uzavretie zmluvy a nadobudnutie (ci prevod) vlastnickeho prava k zbrani.
tycho28
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 24 Okt 2013, 21:06, upravené celkom 1 krát.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Tycho ak taketo nieco bolo mozne, tak isto to je jasne porusenie zakona o nadobudnuti zbrane :shock:
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"