Fight like you train, train like you fight...
Tomuto moc dobre nerozumiem, skus to trochu rozviest ? Totizto takuto 'techniku' ja osobne vobec nepovazujem za vhodnu, ist dobrovolne na zem na chrbat (ako to ukazujes na videach) je medzi poslednymi technikami ake by som v sebaobrannej situacii chcel pouzit - clovek straca mobilitu/moznost pohybu/uhnutia sa ci uteku, prestava mat moznost vidiet za seba, ak mas za sebou priestor tak je rychlejsie sa don uhnut, a ak mas za sebous stenu pri pade dozadu si mozes akurat tak tresknut hlavu - ak sa za seba nepozries nevies kam/na co padas (real-life/ulica nie je telocvicna) a ak sa obzries tak odvracias pohlad od utocnika a stracas cas, kontrolovany pad dozadu neumoznuje idealnu motoriku na tasenie, a ak tasis az na zemi je to dost problem pretoze pohyby ruky/lakta uz mas obmedzene, atd. atd. atd. A ak je utocnikov viacero (zvycajne), su ozbrojeni (zvycajne), alebo mas zavadu (pri Glocku niekedy staci slaby uchop aby ti dobre neobtiahlo - a pri pade dozadu ten uchop moc silny nemas), alebo ... alebo ..., tak si leziac na zemi dost v ... nevyhode...polucias napísal:...mám ten priestor tak tasím,ak nemám padám na chrbát, to je moje riešenie. skúšal som všeličo ale stále mi toto vychádza ako najlepšie.... v prvom rade si nikoho podozrivého nepustiť tak blízko seba, a ked-tak ísť okamžite na chrbát...
A k tej povodnej otazke a samotnej teme prispevku, myslim ze ta otazka je zbytocna - za rovnakych podmienok budes s nabojom v komore VZDY rychlejsi nez bez neho.
Inak (napriek tomu co som zrovna napisal), ja naboj v komore 98% casu nenosim, ale ja na to mam svoje dovody.
Na tocenie videi na youtube skutocne nemam cas, navyse to co funguje pre mna nemusi fungovat pre ineho, sem pisem len moj nazor kedze si si pytal feedback a diskusiu, a ber to ako konstruktivnu kritiku/priatelske rady, nie ako nejake 'poucanie' alebo presvedcovanie ci debatu o tom co by keby
Drzim palce pri treningu,
Gunslinger