Odlievanie pistolovych i puskovych projektilov

Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

PEPIK napísal:bum: jo sorac rýchle prsty bol to preklep. Už som to opravil, ďakujem za upozornenie.
Pepik meral som tvoje 7.62x39 gule a musim ta upozornit, ze mali tusim 169gr, pricom ich hmotnost kolisala +- 0.5gr
Je to koli tomu, ze vsetky Lee kokily su robene na zliatinu olovo 90% a 10% cinu, co by v tvojom pripade znizilo hmotnost na predpisanu.
PEPIK
občasný prispievateľ
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa PEPIK »

OK dík za info musim to este nejak doladiť nech je to riadne.
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 18 Jan 2011, 15:49, upravené celkom 1 krát.
PEPIK
občasný prispievateľ

Oceľové dno z hasiaceho prístroja. A zohrievam to na plynovom horáku. Na 1 roztavenie odlejem tak 50 Ks 7.62 len to ešte treba prebrať.
inspiring_ganguly

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 18 Jan 2011, 15:49, upravené celkom 1 krát.
PEPIK
občasný prispievateľ

Aj ja som uvažoval o kúpe piecky. Ale ak máš nejakého kamoša čo objednáva veci z USA tak to porieš cez neho. Ja som kupoval komplet príslušenstvo na prebíjanie, lis, matrice,kliešte na odlievanie. atď. keď som to prepočítal tak na slovensku by ma to vyšlo okolo 350 eur.a z usa som to mal aj z poštovným za 250 eur. Porozmýšľaj nad tým.
inspiring_ganguly

...
PEPIK
občasný prispievateľ

Aha. Ináč kamoš mi vravel že existuje nejakí prášok na čistene olova neviem čo je to zač. Ževraj to pomáha.Teras som kukal na ZBRANE-KE ale nepiše na kolko volt sú tie čo tam má. Asi tam bude treba zavolať. http://www.zbrane-ke.sk/product_info.ph ... ts_id=2442
Rasto
expert

Chlapi co sa tyka piecky, bez nej to proste nejde, inac by ma to nebavilo a to je to hlavne konicek=zabava.
Co sa tyka hmotnosti, tak i 155gr je asi na konstrukciu 58 viaz nez moc, takze asi radsej zvolim 155gr kokily s mikrodrazkou ako ma Pepik, lebo ten narast hmotnosti bude i u mna vysoky.
Rasto
expert

Nikam nevolajte staci sa spytat :-)
Ma 220V verzie bez koncovky (univerzal das si aku potrebujes) a poslal mi ju za 100E.
I americania pouzivaju 220V verzie, lebo su podla nich vykonnejsie :-)
Ked som si zratal cenu+postovne+clo+dph zistil som ze ta piecka sa neoplati doviest a preto som voli zbrane-ke.
PEPIK
občasný prispievateľ

Dik za upozornenie. Tu je link na LEE 7,62 Ja mám tie v strede:(CTL312-160-2R)http://www.leeprecision.com/cgi/catalog ... lmol2.html
Naposledy upravil/-a PEPIK v 30 Mar 2010, 19:18, upravené celkom 1 krát.
Rasto
expert

ja viem ake su, su len dva modely 155 a 160gr.
Ty mas prvy s mikrodrazkami ;-)
PEPIK
občasný prispievateľ

Jo presne ako vravíš.
inspiring_ganguly

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 18 Jan 2011, 15:48, upravené celkom 1 krát.
Rasto
expert

Niekde som to cital, len neviem ci ma vacsi vykon, alebo lepsie udrziavala teplotu.
Co sa tyka piecok, tiez som najprv planoval kupit mensi model koli cene, ale nakoniec vyhral zdravy rozum a zainvestoval som.
Das tam viac olova, opries si kokily o podstavec a v prvom rade ma lepsie rieseny odnimatelny vypustny mechanizmus.
Len nesmies nechat uplne vytiect olovo, lebo ten bordel z vrchu ktorym odlievate :-) zapcha trysku.
Napísať odpoveď

Návrat na "Prebíjanie nábojov"