Novela zakona o statnom obcianstve

Používateľov profilový obrázok
BTV
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

Luke, ako by si tu situaciu riesil ty?

Ja beriem madarsky zakon ako utok nielen na nasu suverenitu, ale aj suverenitu inych statov, napriklad Rumunsko.

Pred prijatim madarskeho zakona sa nasi politici snazili situaciu upokojit a rokovat s Madarskou stranou, ktora rokovanie niekolkokrat odmietla.
kriznik
prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa kriznik »

Luke zjavne potrebujes predychavat ty a nie peterson. Alebo zavidis Fickovi, ze ma gule na takuto odvetnu reakciu. Miki by sa zmohol akurat na nejake plky. Ktora krajina EU ma v parlamente poslancov, ktori maju dvojite obcianstvo a skladaju slub vernosti aj susednemu statu?
luke
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa luke »

pre vsetkych mojich oponentov suhrnne:

zakon je priamo protiustavny, to samo o sebe mne uplne staci na to, aby som ho ako zly oznacit mohol.

nemam strach z madarskych hord, ani madarov z dunajskej stred co by sa mohli stat sucanse aj obcanmi madarska. sa zobudte, sme v eu, mas doplnkove obcianstvo eu, co ta robi obcanom kazdeho clenskeho statu a po cca 5 rokoch pobytu v tej krajine, ktory ti nemoze nikto nijak obmedzit, okrem zakonnych dovodov si mozes poziadat aj o obcianstvo konkretneho statu.

okrem toho ze tu sirite paranoiu, nikto sem nedal jeden normalny, uveritelny dovod, preco by obcania sr nemohli mat dvojite obcianstvo.

ze by poslanec, cleny vlady, mozno statny zamestnanec nemal mat umoznene dvojite obcianstvo? s tym sa da z racionalnych dovodovsuhlasit.

riesenie? nech to zakonodarca osetri presne v tomto duchu, aky zmysel ma hlupo a nezmyselne postihovat obcanov celoplosne?

nehovoriac uz o tom, ze sa o tom slovenske organy nemaju ako dozvediet, ci som nadobudol obcianstvo ineho statu alebo nie.
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Mas pravdu, mali len doplnit zakon o moznosti disponovat s viacerymi obcianstvami s vynimkou madarskeho. :roll:
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Luke- mám pocit, že s riedidlom máš problémy ty :D

To, že naválaš citátov a riadkov ešte z teba nerobí chytrého. Ty ťažko prijímaš iný názor.

Kvoli takým ako ty- sú ludia z BA tak neoblúbení vrámci SR

Ale neberiem ti jednu vec- navrhol si tému- tak teraz konzumuj, čo si dal do placu

P.S: silno ťa sklamem, robím užitočnejšiu prácu ako riešenie závad na vozidlách. Ale ako som ti už inde písal- rozum príde vekom :D
luke
častý prispievateľ

a ako velmi stary musis byt, aby sa uz aj tebe dostalo plnym priehrstim rozumu?
doteraz si sem nedal nic, takze ani nemam velmi co konzumovat, nakolko netrpim koprofagiou, tak tvoje verbalne vykaly v tejto teme do toho neratam.
ja viem, ze tych riadkov a citatov na teba bolo privela, nabuduce sa budem snazit pisat rozsahom a sposobom, ktory pre teba bude zrozumitelny.

to uz musis byt velmi v koncoch, ked vytahujes nejake malicherne spory o tom ci su bratislavcania najlepsi alebo nie.

aby som pretrhol snuru neproduktivnej debaty, ktora ma pomaly prestava bavit a zaujimat, tak ktorehokolvek oponenta vyzyvam, aby uviedol aspon jeden uveritelny problem, ktory si vyzaduje, aby obcania sr celoplosne nedisponovali dvojitym obcianstvom, poslancov, clenov vlady a povedzme aj statnych zamestnancov do toho neratam.

na zaver pre istotu zopakujem, uvedena novela je v rozpore s USTAVOU, ako normou najvyssej pravnej sily v state.
peterson
expert

hľadáš zemiaky v slížikovej polievke :lol:

keď ťa tak zaujímajú argumenty- napíš do NR SR

Tváriš sa, že máš slovnú zásobu s náznakmi právneho vedomia- tak im tam napíš. Na tomto fore si len ludia urobia o tebe mienku
inspiring_bohr

Príspevok od používateľa inspiring_bohr »

Kašlite na to. Tuná čítam Webforum.sk : Zbrane,revolvery,pušky,optika, ale politika to tu nejako neviem nájsť, a to je dobre. :wink:
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

luke napísal:...tak ktorehokolvek oponenta vyzyvam, aby uviedol aspon jeden uveritelny problem, ktory si vyzaduje, aby obcania sr celoplosne nedisponovali dvojitym obcianstvom ...
luke pisal som to v mojom prvom prispevku v tejto teme, ide tu o bezpecnostne riziko pre pripad konfliktu MR-SR. Jednoducho by sa mohlo rychlo stat ze na nasom uzemi zostane zrazu pol miliona obcanov MR, ktorych pride ochranovat madarska armada na nase uzemie. "Zabijaju nasich ludi, musime konat i ked prejdeme cez hranice."

luke ved uz nebud taky tvrdohlavy a pripusti aj takuto moznost.
Novelou deklarovala SR len svoju zvrchovanost lebo MR vedie stale len monolog. Vlada SR je otvorena novym dialogom stale. Len madarska strana zaostava. Na zaklade toho my musime uvazovat pesimisticky vo vztahoch s MR a tak nastavovat aj nasu legislativu. V tom nie je ziadna veda.
peterson
expert

to už mohol naznačiť aj niekto z moderátorov, lebo Luke nervovo nezvláda odlišné názory :)
luke
častý prispievateľ

bksl: prosim teba... ako tuto situaciu ten zakon riesi? ktorykolvek juzny madar si moze v tejto sekunde, alebo o pol roka poziadat o madarske obcianstvo, a jediny rozdiel bude v tom, ze ak ho dostane dnes, tak bude aj obcanom slovenska, zatial co ak ho dostane o pol roka, tak mu momentom ziskania madarskeho zanikne slovenske, cim sa efektivne spalia mosty medzi tymi ludmi a slovenskom.
snad si nemyslis ze v statnej sprave je zamestnanych 500 000 madarov, ktori zo strachu o zamestnanie teraz preto nepoziadaju o madarske obcianstvo.

este raz a pomaly, ten zakon priamo umoznuje vytvorit scenar, ze na slovensku sa vyskytne velka skupina neobcanov sr, obcanov mr s trvalym pobytom.
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

ten zakon priamo umoznuje vytvorit scenar, ze na slovensku sa vyskytne velka skupina neobcanov sr, obcanov mr s trvalym pobytom.

suhlasim

len dufam, ze sa slovaci s madarskou narodnostou nenechaju takto vmanipulovat do hry, v ktorej na nich vobec nezalezi.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

luke napísal:...tak mu momentom ziskania madarskeho zanikne slovenske, cim sa efektivne spalia mosty medzi tymi ludmi a slovenskom.
Ked nechcem palit mosty so Slovenskom, preco ziadam o obcianstvo druheho statu. Preco chcem sediet na dvoch stolickach ?!
Lebo mam nejaky zamer do buducnosti :"Co ak by ... atd.
Taketo uvazovanie obcanov je pre stat nebezpecne a musi ho eliminovat.
Hlavne v nasom specifickom pripade juzneho Slovenska.
Snypo
prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa Snypo »

ono týmto zákonom by sa dali selektovať "extremnejšie" orientovaný Maďari so (zatial) Slovenským občianstvom.Kebyže sú veľmi "maďarsky"zamerany,požiadajú o občianstvo MR.Ok dostanu občianstvo MR.
V pricípe sa pre nich nič nemení - žiť môžu aj nadalej v SR,práva majú na 99% rovnaké ako v MR (zmluvy v EU....) s výnimkou volebného práva.Týto nový občania MR žijúci v SR si iba vybavia nanovo potrebné doklady pre úrady,banky a možu dalej fungovať na Slovensku ako doteraz s tou výnimkou,že strácajú právo voliť a byť zvolený.
Z mojho pohľadu je to správne - totižťo ak takýto ludia stratia právo voliť a byť zvolený v SR omedzí sa politický vplyv niektorých maďarských politických strán s extremistickymi znakmi.

Ono v principe je novela taka jedna velka politicka hra - volby v Madarsku,na Slovensku,tu su narodne strany,tam su strany,nahravaju si na smeč aby mohli masy ludi balamutiť madarskou/slovenskou hrozbou a zakrývajú tým svoju neschopnosť riešiť ekonomické a iné problémy SR aj MR.

Edit1:Súhlasím s BKSL.
luke
častý prispievateľ

ja nechcem palit mosty so slovenskom a mozno si chcem poziadat o dalsie obcianstvo (aby som tu niekomu nenahral na smec, tak nie madarske), ale slovensko chce uplne bez dovodu spalit most so mnou.
do toho mi ty ani nikto iny nema co rozpravat, moja skuromna vec.
moj zamer do buducnosti, do toho ta taktiez nic. cast mojej kulturnej identity, co je na tom zle?

nebezpecne uvazovanie, ktore musi stat eliminovat? ak sa s tymto stotoznujes, tak utekaj rychlo vratit zbrojak, lebo si dalsi na rade. ty nielenze nebezpecne myslis ale dokonca konas tym, ze sa ozbrojujes a kam by sme to dosli, keby sme nasich obcanov nechali aby sa len tak ozbrojovali? ake su asi ich zamery do buducnosti?

ta novela je tak zle urobena, ze s tyn po nadobudnuti ucinnosti aj tak asi polahky vybabrem.

zacinam byt prekvapeny, kolko ludi si tu nevidi na meter od vlastneho nosa a ako moze tymto sposobom uvazovania velmi rychlo prejst na airsoft, pre absenciu vhodnejsej alternativy, mozno nakoniec ostane len modern warfare2.
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"