Uloženie zbrane

miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Môže byť teda v tomto mini trezoríku uzamknutá zbraň aj so strelivom?
Používateľov profilový obrázok
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Pozri sem http://www.webforum.sk/viewtopic.php?p=6229#6229 je tam zopár dobrých rád...
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Takyto trezorcek je v pohode,predavaju sa aj spolu s kotvami do betonu. Ked ho das niekde do rohu do nejakeho vyklenku,kde je stazena manipulacia,je zbran pomerne v bezpeci. Profikovi neodola ani daleko vacsi,pevnejsi a nedobytnejsi trezor. Akurat ta cena vacsia,v Baumaxe ich mali za 300,-
miro285
častý prispievateľ

Ďakujem

v skorších príspevkoch som našiel citáciu zo zákona, že pri použití trezora je možné zbraň a strelivo skladovať spolu, pri uzamykateľných skrinkách osobitne, hlavou mi ale vŕta, to označenie, že "sejf", že či je to posudzované ako trezor a tým pádom použiteľné na spoločné uloženie zbrane a streliva :shock:
lenochod
prispievateľ
Registered for: 16 years 9 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Ak je to trezor, malo by to mat certifikat. Inak sa jedna o bednu na haciky na ryby a strelivo treba zamknut samostatne :D
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

vsimli ste si, ze kazdy jeden, co akurat vyfasoval zbrojak a strasne si chce kupit trezor pride do tejto temy a napise to iste co 20 tazatelov pred nim a na kazdych 1.5 stranach sa odvija totozna debata?
miro285
častý prispievateľ

vieš luke, diskusia slúži na to, niečomu nerozumiem, mám k niečo otázky, tak sa opýtam, niekto mi možno odpovie a potom sa možno bavíme o nejakých alternatívach a podobne, tak neviem čo ti vadí :roll:
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

miro, ale mozno by si sa vyhol tejto debate, keby si si precital co uz bolo doteraz k tejto veci povedane ;)
miro285
častý prispievateľ

aris, prešiel som si celú tému, našiel som debaty na rôzne druhy trezorov a skríň, na to čudo čo som tu dal ja som nenašiel nič, tak preto som sa chcel opýtať na názor skúsenejších a tých, ktorí tomu rozumejú viac ako ja

chápem, že pri použití skrinky alebo boxu musia byť zbraň a strelivo uzamknuté osobitne, takisto že pri použití trezoru môžu byť spolu, jediné čo som chcel, je počuť názor na konkrétny sejf/trezor, toť vsjo..
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

njn, kup si dva a mas pokoj

v jednom budes mat len naboje a zasobniky a v druhom len HKcka, Glocky a K100ky.

Na Dragunova si budes musiet kupit nieco vacsie. ;)
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

miro2851: Kup si ten sejf, k tomu si prikup taku uzamykatelnu plechovu pokladnicku z Tesca (Asi 6€) a tam zamknes strelivo/zasobnik a cele to das do toho sejfu a vedla s vybitou pistolou uzamknes. A aj splnas zakonne podmienky :).
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

to:miro2851
Je super,ze sa snazis dodrzat literu zakona. Len netreba na vsetko ist tak vedecky. :) Ked si kupis ten minitrezor,kludne si do neho daj zbran aj naboje. Ak aj neni k nemu certifikat,neverim ze by ta nejaky policajt za to postihoval. Ono je to urcite bezpecnejsie,ako zamknut naboje niekde do police v kuchyni.
polucias
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa polucias »

mám otázku k tejto téme...

ak sa držiteľ presťahuje a nechce si ešte meniť trvalé bydlisko, dá sa to vyriešiť nahlásením prechodného bydliska?
myslím kôli uloženiu zbraní,

Ďakujem
inspiring_hellman

Príspevok od používateľa inspiring_hellman »

Zásobnik musis aj tak uzamknuť samostatne a nenabity, ale moze byt spolu so strelivom ak je to strelivo samostatne od zbrane ;-)

Prechodne bydlisko by nemal byt problem, ked sa nan oficialne prihlasis a daju ti ho aj do preukazov zbrane ako adresy alebo "miesto pobytu"....
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Ano (minuly tyzden som si to vybavoval) stoji ta to per kus 4.5€ za novy preukaz zbrane... Dokonca ani nemusi byt prechodny pobyt, staci ak mas na liste vlastnictva svoje meno. Je to vraj koli chatarom a zahradkarom.
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"