Sa vz. 58

Používateľov profilový obrázok
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Uff super cena 58 som predal len kvoli nedostupnosti nabojov :roll: Keby boli za tu cenu pospekulujeme aj sutaz utocna puska :lol:
-Tommasino-
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa -Tommasino- »

:) Konečne to prišlo a ja ešte stále nemám trezor na dlhé... :roll:
:twisted: :twisted:
karo82
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa karo82 »

Viete niekto niečo bliššie o tom strelive z waffenu?Nie je to len neaký odrb?
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

mali by to byt klasicke vojenske vz43 v originalnej bedni (pocet 1120ks suhlasi) . Od uvedeneho datumu nebude vojenske strelivo patrit medzi zakazane a bude ho mozne nadobudat bez vynimky.

Cena je dobra, este si pockajme ci to aj realne bude a kolko toho za tu cenu bude....
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Ja si myslim, ze toto strelivo je ako bezodna studnica pre nas strelcov, tohto streliva je radovo az v milionoch, takze urcite si prideme vsetci na svoje :lol:.
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Ja len čakam kedy pride dotyčna firma ho ku nam do muničaku zobrat :wink: Mat ho za tu cenu ci ide von :lol: zoderem aj 100 sapikov.
mykymiki
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa mykymiki »

roman napísal: Od uvedeneho datumu nebude vojenske strelivo patrit medzi zakazane a bude ho mozne nadobudat bez vynimky.
Ako to že od uvedeného dátumu, čo sa mení dáky zákon?..ak máš bližšie info daj vedieť.
Dik!
karo82
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa karo82 »

Aj mna by to zaujimalo ako je to s tou zmenou zakonov.
Pena
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Pena »

Sa vám všetkým čudujem, že máte zbrojáky a neviete o novele zákona. Zakázaným strelivom bude strelivo, ktorého tvrdosť jadra je vyššia ako 43 HRC. Expanzné strelivo do krátkych zbraní bude povolené pre športové účely. A je tam ešte zopár takýchto pikošiek.
miro285
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

(3) Zakázaným strelivom je
a) strelivo s priebojnou, výbušnou alebo zápalnou strelou,
b) strelivo do krátkych guľových zbraní s expanznou strelou, s výnimkou ich použitia na športové účely,
c) strelivo so strelou dodatočne upravenou,
d) strela s elektrickým impulzom,
e) špeciálna strela.

F) Druhy striel

a) jednotná strela je teleso určené na zasiahnutie cieľa alebo vyvolanie iného efektu, ktoré sa po opustení hlavne nerozdelí,

b) hromadná strela je teleso, súbor telies alebo látka v tuhom skupenstve, kvapalnom skupenstve alebo plynnom skupenstve určená na zasiahnutie cieľa alebo vyvolanie iného efektu, ktorá sa po opustení hlavne rozdelí,

c) priebojná strela je strela ktorej jadro, časť alebo celá strela je vyrobená z tvrdého materiálu, ktorého tvrdosť je rovnaká alebo vyššia ako 43 HRC,

d) výbušná strela je strela, ktorá obsahuje výbušnú zlož, ktorá po zasiahnutí cieľa exploduje,

e) zápalná strela je strela, ktorá obsahuje zápalnú zlož, ktorá sa po zasiahnutí cieľa alebo po styku so vzduchom vznieti,

f) expanzná strela je strela, ktorej účinok v cieli je zvýšený jej deformáciou, ktorou je zväčšený jej priemer, a táto deformácia je spôsobená dutinou v hrote strely,

g) špeciálna strela je strela s vlastným pohonom a podkaliberná strela, určená pre guľové zbrane,

h) strela s elektrickým impulzom je strela, ktorá využíva elektrické napätie alebo elektrický prúd na zasiahnutie človeka alebo zvieraťa.
djuri
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

najde sa tu stastny majitel doplnkov od Command Arms, konkretne pazaba CBST, licnica APC a pazbicka UPG47?
parabellum
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa parabellum »

V prvy moment som tiez bol tym nadseny, az dovtedy, ked mi bolo vysvetlene, ze je to velmi korozivny vojensky naboj (obsahuje aj zapalku z traskavej ortute, ktora je mimoriadne korozivna) a je v nom kopa hrdze a sajrajtu (skuste si ho otvorit) a kazdy dalsi vystreleny naboj vtlaca tu hrdzu do materialu hlavne z predosleho...takze radsej nie...iba ak by mi nebolo luto znicit sapik len na ucely treningu...nastastie mam dost nabojov v zasobe
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

parabellum: tusim si objavil ameriku !!!! z teba by mal byt minimalne nacelnik generalneho stabu. Cela ceskoslovenska ludovodemokraticka armada tymi patronmi striela uz polstorocie a TY, prave TY si zistil ze ta zapalka je mimoriadne ale strasne velmi korozivna a vlastne sa po par vystreloch cela 58-ma rozlepta a rozsype.

Dakujem Ti, zachranil si mi zbran, uz som sa chystal tie naboje kupovat a strielat s nimi tak ako cela armada... hlupi generali vsak nechodia na toto skvele forum a neprecitaju si Tvoje zistenie a nezachrania tak obranyschopnost nasej krasnej republiky
tycho28
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 11 Dec 2013, 14:53, upravené celkom 1 krát.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

je to expert cez zbrane,municiu a legislativu :lol:
Napísať odpoveď

Návrat na "Samopal vz. 58 "