EFMJ - informácie, skúsenosti

raky111
občasný prispievateľ
Registered for: 16 years

Príspevok od používateľa raky111 »

V Lučenci na Železničnej majú Ruag SeCa 9 Luger po 1€/ks.
lenochod
prispievateľ
Registered for: 16 years 9 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Az na to, ze na webe maju informaciu, ze v sobotu otvorene a dnes tam pridem a kozi prd....
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

.45 EFMJ kontra pneu - vid 4 posty nizsie

*edit zmazane nekvalitne foto
Naposledy upravil/-a agger v 24 Júl 2010, 19:09, upravené celkom 1 krát.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Podla obrazku sudim, ze strela asi nepresla cez pneumatiku.
Aka to bola pneumatika ?
agger
častý prispievateľ

Pneu lezala na bocnici. Strielal som skoro kolmo na pneu na dezen (nie do bocnice) O<- a strela presla durch a skoncila vo vnutri pneu (mozno doslo k odrazu od zeme).
Kazdopadne vysli 3 rany: 2xEFMJ+1x200gr Fiocci no nasli sme len tuto jednu strelu. Dnes hodim lepsie fotky. Inak plocha je porovnatelna s 1€ mincou.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Este typ tej pneu si zabudol :-)
To EFMJ bol asi nejaky +P+ ?

INFO: O mesiac (t.j. august ,september 2010) by mala zacat dovazat na Slovensko aj firma AFG Security naboje od fy FEDERAL typ EFMJ v 9mm Luger aj v .45 ACP. Informacia priamo od majitela.
agger
častý prispievateľ

Barum Bravuris rozmery: 205/55 R15 r.v. 2000 najazdene 40 123 km nastrielane 85 :P

EFMJ boli standartne (jedine vyrabane). Roztvorenie bolo asi iniciovane vystuzou pneu.

sprava: 9L (vybijaci), .45 EFMJ naboj, .45 EFMJ otvorena strela a 1€ minca ;)
Obrázok
Obrázok
lenochod
prispievateľ
Registered for: 16 years 9 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Ej, neviem ako by sa tvarili na balistike, keby toto nasli v zaporakovi :roll:
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

co konkretne ?? to USPavadlo, mincu alebo cely naboj ?? to by sa asi pocudovali.

ale rozcapenu strelu z EFMJ by si asi obhajil bez problemov, vid diskusiu o par stran dozadu
inspiring_murdock

Príspevok od používateľa inspiring_murdock »

Chalani doteraz som nejako riesil velmi,ze silou mocou chcem. 40sw namiesto 9mm luger pretoze je silnejsia.ale ako pozeram na fotky tak asi je jedno ci zaporak dostane. 40 kou alebou 9kou efmj ckom vsak ;D chcel by som vidiet nejake realne foto ako sa to chova na clovekovi.ale typujem z v iraku asi nepouzivaju na talibancov taketo strelivo:-D
miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Vravel som ti, že luger v EFMJ ti na obranu bohato stačí..

Našiel som jeden web, sú tam pre porovnanie luger a .40S&W, aspoň teda si myslím že je to tak :D ... podľa toho čo na obrázku vidno, veľký rozdiel tam nie je ;)

http://www.patricks-home.de/efmj/EFMJ1.html
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Sharpshooter napísal:Chalani doteraz som nejako riesil velmi,ze silou mocou chcem. 40sw namiesto 9mm luger pretoze je silnejsia.ale ako pozeram na fotky tak asi je jedno ci zaporak dostane. 40 kou alebou 9kou efmj ckom vsak ;D chcel by som vidiet nejake realne foto ako sa to chova na clovekovi.ale typujem z v iraku asi nepouzivaju na talibancov taketo strelivo:-D
V Iraku Talibancov asi nenajdes :), hmm a vojaci v zahranicnych misiach pouzivaju v pistoliach iba FMJ (z dôvodu konvencii a medzinarodnych dohovorov).
Používateľov profilový obrázok
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Ale hlavne amici zistili ze 9mm Luger prejde i cez vestu, bo Iracania uz nosia i vesty a na to ti je EFMJ na dve veci.
miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Vie mi niekto povedať, či je možné niekde na Slovensku zohnať náboje EFMJ od Federalu v kalibri 9 mm Luger? Ďakujem
inspiring_shockley

Príspevok od používateľa inspiring_shockley »

Ak niekto zozenie za normalnu cenu EFMJ od Federalu (9mm) tak mam zaujem. Vraj sa Federal do SR nedovaza, neviem, kedysi som mal od nich .22ky. Inak najviac sa im z u nas dnes dostupnej municie podla mna podobaju SeCa, takze to bude otazka ceny.

Tu sa v clanocku nizsie pise aj o spravani sa 105 grs strely:

http://www.tactical-life.com/online/gun ... efmj-ammo/
Napísať odpoveď

Návrat na "Náboje"