4.generacia glocku

Používateľov profilový obrázok
Yuri the GUN NUT
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Yuri the GUN NUT »

Prečo myslíš, že ozobáva? G26ky a všetky ostatné subcompakty už dávno majú dvojitú vratnú pružinu a nie je s nimi žiadny známy problém.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

miro2851
je to tak,nova pruzina "ofrezovava" ram
Yuri the GUN NUT
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Yuri the GUN NUT »

Aj na starých G26kách? Či len na nových rámoch väčších ako je subcompact?
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

na novych ramoch s novymi pruzinami
miro285
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Čítal som o tom na mujglock. Podobný problém opisujú viacerí majitelia nových glockov. Skúšali to aj zreklamovať, ale neúspešne, odpoveď z Glocku bola, že to nemá žiaden vplyv na funkčnosť, ak si dobre pamätám

Tu je aj obrázok, po 250 ranách ako uvádza jej majiteľ. Ako bude vyzerať po xyz ranách, no, určite to bude ozobané viac :D

Vraj je to ozobané na kov

Obrázok

edit: v tej diskusii sa píše, že sa to vyskytuje aj u G26 ... možno že to na funkčnosti zbrane neuberá, ale mne osobne by to vadilo, navyše pri prípadnom predaji zbrane to bude len ako mínus..
Speedy
prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 10 months

Príspevok od používateľa Speedy »

DPM system nehlodava nic ale podla mna ani nijak zazracne nefunguje
oci
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa oci »

Tak konecne ho mam.... Po zlych skusenostiach s CZ-tou, o ktorych som pisal v rubrike SP-01 SHADOW pod tymto nikom, som sa rozhodol zacat zavodit s glockom. Pripravujem sa na septembrove ME v IPSC v Belehrade a mam v plane do septembra strelit 4-5 tisic ran z novej 4-tej generacie G-cka. Ak ma tato zbran dake nedostatky alebo vyhody, myslim ze na to rychlo pridem. Za takmer 10 rokov co sa venujem strelbe a IPSC mam strelenych cca 20 000 ran z STEYR M9-ky, 25 000 z CZ- SP-01, 5 000 z 82-ky, a niekolko tisic z glocku 3-tej generacie (17-ka 26-ka). Zatial musim povedat ze STEYR a glocky slapali perfektne a CZ-ty sa mi rozpadali v rukach, robili zavady, lamali sa suciastky, hrdzaveli....
Prvy dojem z inovaci je celkom dobry... vypustac zasobniku je fakt super a bez toho aby trcal z tela zbrane je podla mna pohodlnejsi ako zvacseny vypustac na 3-gen, pricom zvacseny vypustac na 3-ke mi nechcene vypustal zasobnik, ked som bral zbran zo stola alebo krabice a stalo sa mi to aj vo fobuse na 26-ke.
Nove zdrsnenie sa zatial zda byt drsnejsie tam kde treba a menej drsne tam kde netreba..... inak povedane na 3-ke gen mi chybalo zdrsnenie hlavne na miestach zboku kde sa opiera "slaba" (lava)ruka a naopak prilisne zdrsnenie pod prstami "silnej" ruky sa mi zdalo na 3-ke gen zbytocne a pri intenzivnejsom treningu mi nicilo prsty. 4-ta gen sa mi v tomto ohlade zda zatial vyvazenejsia.
Vymenitelne casti pazby ma moc netesia..... v jednoduchosti je krasa glocku.... ale kedze mam mensie ruky vyhovuje mi v zakladnej velkosti a drzi sa mi lepsie ako 3-ka gen.... nechcel by so ale strielat s dakym nadstavcom na pazbe, ktory sa co len trocuh hybe... to si ale musi posudit kazdy sam.
No a co sa tyka vratnych pruzin. Uvidim pri strelbe... nemyslim si ze to bude zazracny pohlcovac spatneho razu, vdaka ktoremu nebude zbran "vobec kopat" Da sa od nich cakat skor plynulejsia praca zaveru bez tvrdych razov v krajnych polohach, mensie vybrovanie zbrane a tym padom preciznejsia strelba. Trochu mam obavy z velkej sili ktora je potrebna na prekonanie prvych milimetrov pri otvarani zaveru (hlavne so spustenym udernikom sa zaver odomika fakt tazko) Pre presnost to moze byt prinos a tovarenske naboje musia fungovat, ale pre moje "odladene" 153 grs strely s rychlim prachom to moze byt problem. Ak bude gen 4 rovnako spolahliva ako 3-ka je to podla mojho nazoru lepsia zbran.
Dam vediet ako to slape pri strelbe........ shooting is a way of life
inspiring_lederberg

Príspevok od používateľa inspiring_lederberg »

Co sa tyka uchopu 4 gen. si myslim ze glock urobil krok vpred (konecne) :wink:
Ohladne obtiahnutia suhlasim s oci... naozaj je k tomu potrebe pevne uchopenie a znacnu silu v porovnani so 17kou 3 gen.
oci
prispievateľ

Tak.... mam za sebou cca 600 ran z noveho glocku pocas troch dni. Myslim ze je na misete, pre tych co neprebijaju, opisat co to znamena "odladene" naboje. Spatny raz sa v podstate sklada z dvoch zloziek, prva cast vznika pocas preletu strely hlavnou, kedy na strelu a na dno nabojnice posoby tlak plynov, druha a podstatnejsia cast vznika v momente kedy strela opusti hlaven a plyny ktore z nej vyletia posobia ako raketovy motor tlaciaci hlaven a zbran dozadu. Velkos spatneho razu zavisi od mnozstva, tlaku a rychlosti (smeru) plynov vyletujucich z hlavne. Paradox prebijania je v tom ze cim tazsia strela tym menej prachu a opacne, cize pouzitim tazsej strely sa da redukovat mnozstvo plynov. dalsim fakrorom je rychlost horenia prachu, cim rychlejsie prach vyhori tym mensi tlak je na konci hlavne. Ak teda pouzieme tazku strelu a rychly prach dostaneme male mnozstvo plynov a maly tlak na konci hlavne za cenu extremne velkeho tlaku na zaciatku hlavne. Moje naboje maju 153 grs (10g) a S020-ku rychli prach, co znamena super spatny raz, ale nedal by som ruku do ohna za to, ze na zaciatku hlavne neprekracujem povolene tlaky.(tieto naboje mi v 3-gen funguju bez zavad) :roll:
Nedcostatok spatneho razu bol dovod preco som sa bal tazkeho odomikania hlavne a tlmiacich pruzin na novom glocku.
Na strelnici to vyzeralo asi tak ze, prvych 70 orginalov v pohode, prvy 200 ranovy trening s prebijancami som mal 5 zavad z coho 3 pocas prvej stovky, druhy den som mal 2 zavady, a treti den 1. Zda sa mi ze sila potrebna na odomknutie zaveru sa podstatne zmensuje, cize glock sa trochu zabehava. Dufam ze po dakych 1000 ranach sa tento problem strati uplne, inak budem musiet zmenit strelivo :cry:
No a teraz na prijemnajsiu temu.... chovanie sa zbrane pri strelbe... Posudit nieco taketo je vzdy subjektivny pocit, po niekolkych destatkach tisic strelenych nabojov to uz ale mam trochu v ruke. Pri mierenke sa mi nezdal rozdiel dako podstatny, ale pri rychlejsej strelbe to uz citit bolo, zbran ani pri horsom uchope "neesickuje" Muska chodi pekne hore a dole po tej istej drahe. Cely priebeh vystrelu je plynulejsi bez razov v krajnych polohach. Napr pri CZ-te alebo trojke gen. mi pri rychlej strelbe do 10 m, kedy drzim zbran dost krcovito(a niekedy aj strhavam a nechcene bojujem so spatnym razom :) ) doslova brnely ruky z narazov zaveru v krajnej polohe. Novy glock tu uspel na vybornu stale sa pekne mako kolisal v rukach, az mi chybal daky otras, siriaci sa kostami az do mozgu :shock: ako roby CZ-ta s 12librovou pruzinou ked narazi zaver natvrdo na ram :D . Ci je spatny raz len prijemnejsi alebo aj slabzi ako na 3gen si netrufam povedat, lebo som ich nemal spolu na strelnici, isto to ale skusim porovnat.....
Nove zdrsnenia a uchop su fajn ani po troch dnoch celkom intenzivneho sucheho aj ostreho treningu nemam znicene svoje "jemne pistolnicke rucicky :) " 3-ka gen by mi narobila isto viac mozolov.
Zatial by som to zhrnul asi tak ze novy glock je pre ludi co strielaji orginal strelivo isto lepsia zbran.... pre nas alchymistov, co laboruju naboje tak akurat aby presli kontrolou na sutazi???..... no uvidim
"shooting is a way of life" :wink:
oci
prispievateľ

tak ja to vzdavam...... zohnal som si glock 3-tej generacie, kedze 4-ka mi robila zavady aj pri dalsich treningoch. Chcel som vediet ci som blby ja, moje naboje, alebo kde je chyba..... Tie iste naboje co mi sekali v 4-ke mi v 3ke funguju bez jedinej zavady. Napriek horpopisanym laboraciam mam IPSC faktor 132, co musi byt dost pre kazdu zbran.
Prekvapilo ma vela zavad pri rychlej strelbe, kedy drzim glocka ako vraha a zbran s lachkym telom a relatyvne tvrdym odomikanim a pruzinami by mala fungovat lepsie ako pri slabsom uchope. Myslel som ze si pri krcovitom uchope brzdim zaver, ale tu problem nieje(daval som si na to zvlast pozor)
Jediny problem ktory ma napada je ram, ktory je pri 4-tej generacii o 2mm tensi ako pri 3-ke a zda sa mi o cosi maksi. Maky a pracujuci ram by mohol mat vplyv na vyhadzovac, podavanie nabojov atd. Je to len moje teoretizovanie a nechce sa mi zdat ze by som bol az taky mocny, :roll: ze "rozmackavam" glocka, ale ak je to pravda je to vazny problem.
Nabojnice ktore lietaju vsade okolo zbrane (par som ich dostal do cela) ale naznacuju, ze daco je spatne.

Porovnaval som tieto dve generacie pri strelbe. 4-gen sa chova maksie pri rychlej strelbe, ale s 3-kou som urobil vzdy lepsi nastrel pri mierenke.

Vysledok je asi ten ze 4-ta gen lezi doma a strielat chodim s 3-kou

Podme ladit svoje schopnosti, nie zbrane :wink:
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

oci ty si myslis, ze stlacas ram na glocku ?
Ved daj dole zaver, zober posuvne meradlo, odmeraj ram nestlaceny, stlac v ruke ram a odmeraj znovu a uvidime.
Mozno sa nieco z ramu obtiera o zaver i ked pochybujem.
Podla mna cela finta bude len v tej zdvojenej vratnej pruzine zaveru.
Skus zvysit faktor na tych prebijancoch.
Alebo porovnaj rychlo vs pomaly horiaci prach pri tom istom faktore.

Tie lietajuce nabojnice kade-tade asi znamenaju, ze si tesne za hranicou korektneho obtiahnutia zbrane (zaver zastavuje este v oblasti "makej" vratnej pruziny, pruzina nie je este asi na doraze). Asi by bolo dobre zdvihnut ten faktor.
Ale najpr by som skusil ten pokus s prachom :-)

Samozrejme toto su rady z mojej hlavy a nie zo skusenosti, tak to tak prosim ta aj ber :-)
rado74
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

Glock bol doteraz znamy hlavne pre svoju spolahlivost a vsezravost.Mne osobne sa nevidi ta zdvojena pruzina a uz vobec nie tensi ram.Pochybujem ze by pouzili na rame nejaky pevnejsi plast aby si mohli dovolit mensiu hrubku.Ak Glock ide šidit svojich vernych nech si tu zbran strci do riti ja chcem spolahlivy poctivy Glock a je mi jedno ze bude mat vacsi kopanec pri vystrele.Planujem dokupit Glocka chcel som gen. 4 ale aj na inych forach sa zbieraju negativne skusenosti preto ak budem kupovat tak urcite gen 3.
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 3 months

Príspevok od používateľa gewehr »

rado74 napísal:Glock bol doteraz znamy hlavne pre svoju spolahlivost a vsezravost...
a ja si trufam tvrdit, ze to bolo prave v tej jeho extremnej jednoduchosti, v tom bol doslova genialny, verim ze aj tuto generaciu sa im podari casom odladit, ale viac/zlozitejsie casti = potencialne viac problemov, to plati napriec strojarinou :wink:
boris
expert
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

nechcem byt ustipacny ale odporucam vsetkym glockofilom dobre si precitat ociho prispevky...

verim ze 4.gen sa v kratkom case odladi a dalsie serie budu fungovat rovnako dobre ako 3. generacia. zvazujem kupu g26 a chcel som pockat kym bude vonku v 4gen. asi sa ale zatial radsej poobzeram po kuse z 3gen
inspiring_thompson

Príspevok od používateľa inspiring_thompson »

Hm, jeden puskar z BA mi raz vravel, ze najlepsi glock v razi 9x19 je stale glock II. generacie. A ze zatial sa nepodarilo spravit lepsiu zbran ako G19 II.gen. Takze tisko zavidim Petersonovi ze sa mu podarilo zohnat prave 19tku II.gen. :?
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"