Presna strelba - vyber zbrane

inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

turbi & gunslinger : margaritas ante porcos
Používateľov profilový obrázok
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

parabellum:
Pre zaciatok by som kupoval normalnu seriovku Remington, TRG-cko alebo Tikku s poriadnou pazbou a beddingom. Kazdopadne kazda z tych zbrani bude dlho, ale hodne dlho strielat lepsie ako jej majitel.
Presnost mojho Remingtona out of box je podla streliva cca 0,4 MOA ak zvladnes s tymto rozptylom nastrielat kazde preteky APSS tak si king a nepotrebujes ziadny custom a ja pred tebou zlozim svoj maskovaci klobucik. :wink:
parabellum
prispievateľ
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa parabellum »

Vobec mi nevadi, ked ma niekto prestriela s CZ 550, ale to este nie je dovod, aby som si ju kupil. Rovnako nechcem ani Remingtona ani Tikku. Sako TRG uz je lepsia alternatíva. Skratka, su ludia, ktori tuzia si kupit Ferrari alebo Porsche a nevedia jazdit ako Schumacher a ani ich to nestve. Proste si to vychutnávajú. :lol:
parabellum
prispievateľ

TURBIAK: Ved to aj viem, ze custom su najpresnejšie. Aj prave preto sa mi uz jedna custom puška robi. Akurat sa caka na hlaveň z USA. Ale chcem mat aj vojenskú, taktickú sériovku. Tvoja rada je v tomto smere o custom puške správna.
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

"Ale chcem mat aj vojenskú, taktickú sériovku" sorry ale nejak tu chyba mission and vision.
parabellum
prispievateľ

roman napísal:turbi & gunslinger : margaritas ante porcos
Ked som podla teba sviňa, tak nemusis citat moje príspevky. Mozes ich kludne preskočiť a ignorovať.
parabellum
prispievateľ

AKI: Mozno tvoj uhol pohladu.
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

parabellum: nielenze vies o strielani uuuplne prd a kopirujes sem (a k tomu nepresne) veci vycitane s inych for a kniziek,

ale k tomu vsetkemu mas hlboke medzery v klasickom vzdelani.

ked si si uz vygooglil preklad tej vety, vygoogli si aj kto a v akom zmysle ju povedal a co to vlastne znamena...

skratka a jasne, plytvas tu casom a energiou ludi , ktori nieco o tom vedia a ich znalosti je Ti uplne zbytocne predhadzovat.... je to skratka hadzanie peral sviniam.....
parabellum
prispievateľ

roman: Povedal to Jezis a rovnako povedal aj: "Kto sa povysuje, bude ponížený..." A predstav si, vôbec som si to nevygooglil a slovo "sviňa" som tiež myslel v tom kontexte. Dobre, skrátka ja viem uplne prd o strieľani. Ty vies možno ovela viac, niekedy mam pocit, ze vsetko. Ja ked s niekym nesúhlasím, tak ho neurážam, ale používam vecné argumenty. Takto nejako si predstavujem otvorené a slobodné diskusné fórum, kde si môžu ľudia vymieňať názory a nemusia vždy súhlasiť s inými. Ale vyjadrovať sa o neznámom človeku, že má medzery v klasickom vzdelaní a že vie prd o strieľani, tak to by som si ja nedovolil o nikom povedať, aj keby som s ním nesúhlasil. A ak som mrhal tvojou energiou a časom, tak mi to prosim ta prepáč.
inspiring_robinson

Príspevok od používateľa inspiring_robinson »

celkom "zábavné" čítanie len škoda, že je tu toľko balastu
osobne by som bol najradšej, keby sa čo najdôslednejšie oddeľovali odborné témy a voľné - "pokecové"; takto tu človek nájde desať strán textu a môže sa zblázniť kým nájde aj nejakú podstatu

keď už ten pokec tu je, krátko sa pripojím aj ja
policajný versus vojenský odstreľovač - je nezmysel tvrdiť že ten či onen to má ťažšie, náročnejšie a pod. všetko závisí od konkrétnej situácie, okolností a od človeka; argument o "prúserovejšom" postavení policajného má svoje veľké slabiny - radšej budem z bezpečnej pozície spravidla nikým neohrozovaný strieľať do 100 m na cieľ veľkosti väčšej mince pričom neúspech si odskáče primárne ktosi iný, ako fungovať v neznámom teréne v tyle nepriateľa a nasrať tak kopu chlapov s technikou a to všetko možno v dobre obranne zabezpečenom priestore...
barak
občasný prispievateľ
Registered for: 17 years

Príspevok od používateľa barak »

Trochu ja:
Policejny odstrelovac ma za sebou tim ludi a hlavne nemoze nikdy prehrat a neide mu o zivot. Proto je asi v akci presnejsi mozno.

Vojensky odstrelovac to ma dost ine. Je v uzemi kde moze prist o zivot nie len netrafit
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

tak s tym by som uz na ludi nestrielal :twisted:
sniper68
prispievateľ
Registered for: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa sniper68 »

Armalite 50 - mne sa tato puska vzdy strasne pacila, ale normalne je dost nepresna. Urcite to bol dovod na tuto vymenu hlavne.
Mohol tam dat nejake foto, ako to lieta po tejto uprave.
eager_hellman

Príspevok od používateľa eager_hellman »

..super debatka a clovek sa toho vela dozvie..uz dlhsiu dobu zvazujem kupit si odstrelovacku velkeho kalibru a rozmyslal som nad nejakou zbranou s kalibrom .50BMG.Proste uz dlhu dobu ma tie zbrane fascinuju a konecne sa aj financne zadarilo,ze by si ju clovek mohol kupit,ale je tu to ALE..mozno mi vy pomozete nato odpovedat.Pokial sa nemylim blizko BA su 2 strelnice kde sa konaju zavody na 1000m a to je v Zohore a v Senici.Je tam moznost pristupu aj pre verejnost a povolena strelba s .50BMG.Da sa po dohode strielat aj na vacsie vzdialenosti ako na 1000m?Poznate osobne cloveka co vlastni takyto kaliber a zaroven robi aj instruktora a pri vycviku strelby s takouto zbranou?Je mi jasne,ze najlepsia volba by bola ist do mensieho kalibru..aj som ju zvazoval ,ale ked som obdrzal od ceskej firmy cenu za Barrett M98B (250 000Kc) tak som zostal pri myslienke bud osobneho dovozu z USA,ale ked tak potom mojej srdcovky M99 (v USA 3775 dolacov..poznate niekoho kto vybavuje dovoz z USA?),alebo "uskromnit sa" a kupit si STEYR HS.50 kde je podla mna velice slusna cena 4386 euro kupovanu novu na Slovensku.Dakujem za vase odpovede
Napísať odpoveď

Návrat na "Športové zbrane"