4.generacia glocku

Používateľov profilový obrázok
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

BKLS tym jeho nabojom nic nechyba a co sa faktoru tyka tak ma az moc.
Ja mam na moju CZ a leto nalaborovany faktor 127.
Standardne Aresy sa pohybuju okolo hodnoty 135, takze predpokladam, ze to bude zbranou a chce min cas na zabehnutie ktory oci nema.
PS kamos ma noveho G IIIgen a taktiez mu to hadze nabojnice kade tade.
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Rasto-čital si ze Stevovi-add nepresli nove Aresy cez faktor :!: Ja si robim na faktor 132-135 a su jeby oproti Aresakom.Inač ohladom noveho glocka som ostal dost zarazeny :!: :shock: mal som chut na neho ale asi tiez ako doplnok na nosenie siahnem po 3.gen.Mozno je to aj tym ze oci-furt spekuluje :twisted: nespokojny s shadowom,teraz glock co to bude Stevo najbližšie :wink: Najhorsie je menit zbran tesne pred zavodmi,vlani som vymenil styri :oops:
oci
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa oci »

Dalo by sa to povedat aj takto... spokojnost s G26, spokojnost s G 3. gen, spokojnost s STEYR M9 a nespokojnost s CZ SHADOW, nespokojnost s G 4. gen a nespokojnost s CZ 82........ Viem ze som svojim clankom o CZ-te a zlomil srdcia kope CZ-takov, ale to sem nepatri :wink: Nemyslim si ale, ze som len kritik vsetkych zbrani.... treba si napr precitat moj prispevok o glock 26-ke.

Spat ku 4 gen glocku. Ties si myslim ze 132 faktor je dost nato aby zbran fungovala. Glock 3-tej gen. mi napr fungoval aj pri faktore cca 120, akurat mi sem tam nezostaval zaver v zadu pri poslednej rane. Naboj nebol dost silny aby natiahol zaver do zadnej polohy. 3-tia gen. ale fungovala a spolahlivo vyhadzovala nabojnice aj pri kratsom pohybe zaveru. Pri strelbe zo 4-tej gen. mi pri faktore 132 vzdy zostal zaver v zadu co znamena, ze jeho draha bola dost dlha. Ak to tak nieje a bolo by potrebne zvysit faktor aby novy glock fungoval, nic to neriesi. Naco mi je dvojita pruzina tlmiaca spatny raz ked do nej musim dat riadne slehy.
Dalsia vec je spolahlivost v roznych podmienkach. Bezne tovarenske naboje maju faktor okolo 138-142 (podla druhu), co by malo stacit. Tento faktor tovarenske naboje dosahuju pri beznej teplote. Pri teplote trebars -15 maju ale faktor len okolo 130 co je pre glock 3-tej gen. stale hrubo v pohode, ale 4. gen by uz mohla mat problem.(ak su dovodom zavad slabsie naboje)
Ako tu niekto napisal Glock je genialny pre svoju "vsezravost" odolnost, trvacnost a spolahlivost za kazdych podmienok, nie len pri plusovych teplotach.
Je mozne ze sudruzi v rakusku potrebuju cas aby novinku doladili. Kym sa im to nepodari zostavam pri spolahlivej 3-tej gen.

Ps Ten obrazok CZ-ty je tu ako fotka trabanta vo fore o Mercedesoch :lol:
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Podla vsetkeho ked porovnavači 3gen a 4 gen pisu ze 4gen ma akceptovatelnejsi spatny raz, mi vychadza ze gen4 ma je silnejsiu pruzinu a zaver nezastavuje v uplne zadnej polohe ako pri gen3.
Inak povedane sa mi zda ze gen4 je skor dimenzovana na silnejsie navazky akoby mala mat schopnost skor prebit aj slaby naboj.

Aby sme sa rozumeli: Uprednostnili akceptovatelnejsie strielanie silnych ale standardnych navazok oproti schopnosti spolahlivo strielat aj so slabymi navazkami.
Kto bude strielat zo sluzobnej zbrane prebijane naboje 8)

Inak toto riesili sport.strelci na K100-kach odstrihnutim(skratenim) vratnej pruziny zaveru aby zbran korektne obtahovala aj so slabymi navazkami a myslim si, ze toto je podobny pripad.

Je to moznost ako obetovat a nechat radsej "trieskat" zaver o ram (Ruger LCP, gen 3 Glock) pri silnych navazkach, aby slabe navazky mali dostatocnu silu vzhladom na slabu vratnu pruzinu dostatocne zaver posunut dozadu.
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

BKSL napísal:Kto bude strielat zo sluzobnej zbrane prebijane naboje 8)
Kto bude strielat zo sluzobnej zbrane pri minusovych teplotach?
Kto bude strielat zo sluzobnej zbrane silne znecistenej?
Kto bude strielat zo sluzobnej zbrane s nedokonalym (oslabenym) uchopom?
Kto bude strielat zo sluzobnej zbrane ... :roll:

Dufam, ze reportovane spravanie Gen4 je len nedostatok a bude casom odladene. V opacnom pripade by asi pani z Glocku museli postupne odpovedat na mnozstvo podobnych neprijemnych otazok.
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Skoda ze s SR nieje nieco podobne ako v cechach,priaznivci glockov.Najlepsie by bolo kto ma G4-Gen+glock 3.gen,odksusat a urobit si vlastny nazor :wink: Do vianoc sa musim rozhodnut co to bude, ci novy glock alebo osvedceny stary :twisted:
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 3 months

Príspevok od používateľa gewehr »

tango, to bol sarkazmus :wink:
rado74
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa rado74 »

sedem rokov som mal Glock 23 v razi 40sw 3 generacie ako som ho kupil tak som ho len vybral zo skatule a strielal.Pocas celej doby ani jedna zavada prebijance, original strelivo aj strelivo kto co dal proste srotovnik.
Je blbe zacat citat ze na gen. 4 treba vychytavat muchy lebo ak nejake su mali na to prist uz pred pustenim do predaja asi tie zbrane neskusaju alebo co ? a uz vobec nie o nejakom zabehu to co je za ch****** ved uz ani nove auta sa nezabehavaju.
Zbran ma strielat rovno z kufrika !!! Moze na tom totiz zavisiet nieci zivot vsakze,pretoze Glock sa nevyraba len pre sportovych strelcov predpokladam ze 90% produkcie pohltia ozbrojene zlozky ak nie viac.
gewehr
expert

vsetko sa zabehava, aj nove auta, to ze je dneska beznou vecou "predzabeh" (ako u aut, tak aj u zbrani) nezanamena, ze si to "beznou prevadzkou" nepotrebuje sadnut - problemy s obrusovanim ramu a podobne ale nie su vecou zabehu
inspiring_kepler

Ja si myslim ze Glock to zatial necha tak a az v pripade vacsieho mnozstva FtF zavad da moznost vymenit vratnu pruzinu zaveru za slabsiu, popripade s inou nelinearnou dynamikou jej odporu pri stlacani.

Osobne si myslim ze sportovi a "hobby" strelci ako my tu na fore pri glockoch netvoria ani percento majitelov-uzivatelov glockov, takze my asi nebudeme ta referencna vzorka pre posudzovanie splolahlivosti :-)

tango teba teraz medzi nas "hobby" neratam, ty patris do tej referencnej vzorky. Si hrdy co, som ti teraz pomastil brucho :-)
boris
expert
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

padol mytus o dokonalosti glocku a jeho produkcie. treba sa s tym zmierit. zabehavat treba kazdu zbran. cistit a preventivne kontrolovat treba kazdu zbran. opak sa moze seredne vypomstit. bavili sme sa tu o tom uz niekolko krat.

zaujimalo by ma, ci rovnake porodne bolesti mali aj predchadzajuce generacie glocku. povazoval by som to za prirodzene.
inspiring_kepler

boris ja by som toto nebral ako chybu.
Skor je to podla mna prisposobenie zbrane na lepsie-komfortnejsie strielanie s municiou +P a viac.

Takto by sme mohli hovorit o probleme aj s 3gen.
Ze preco mi G26 neprebil brokovy naboj, ved je to original tovarensky naboj ? Je pravda ze G26 bola schopna prebit aj po super slabej rane(slaba alebo vlhka navazka), ale ked som strielal silne tovarenske strelivo tak zapastie dostalo tiez zabrat, lebo zaver sa posuval stale na doraz.

Tu nejde podla mna o nevedomost glocku alebo nepresnost jeho testov ale skor o cieleny posun smerom k lepsiemu komfortu strelby pri silnejsich navazkach.

Uvidime, cas ukaze ci sa im to oplatilo alebo nie :-)
Rasto
expert

Príspevok od používateľa Rasto »

Glockaci natiahnite si zaver do zadnej polohy a tak ho skladujte :-)
gewehr
expert

BKSL napísal:boris ja by som toto nebral ako chybu.
Skor je to podla mna prisposobenie zbrane na lepsie-komfortnejsie strielanie s municiou +P a viac.
:lol: :lol: :lol:
boris
expert
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

:lol: :lol: :lol:

BKSL: takze ideme podla hesla "it's not a bug, it's a feature!"

hlavne ze ked ine vyrobky prechadzaju niecim podobnym, citam nabubrele komentare glockoholikov ako sa to tej ich mytickej zbrane netyka. treba sa vratit nohami na zem. gen4 potrebuje odladit a potom bude rovnako dobra ako je vynikajuca gen3.

natiska sa v tejto suvislosti jedna kacirska uvaha, a sice ci zdvojena vratna pruzina predlzujuca celkovu zivotnost zbrane nebola osadena na fullsize model skor koli tomu aby sa mohlo pristupit k znizeniu hrubky a tym kvality a zivotnosti ramu (a mozno nielen ramu). inymi slovami, ak tam dame silnu pruzinu s ktrou "to" vydrzi viac, mozeme odrbavat na materiali :P

len rypem... :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "Glock"