Gunslinger: Ved nikto tu nema asi ambiciu lamat svetove rekordy. To bol len priklad, aky je ten kaliber "nepresny", aby sme nezavadzali ludi. Rekordy sa niekedy dostanu do stadia, ked sa velmi tazko prekonavaju. Napr. rekord Jarmily Kratochvilovej v behu na 800 m je uz 26 rokov stary a este nebol prekonany.
"Ale na zaklade tohto vraviet ze ten alebo tamten kaliber/raz je lepsia alebo horsia by bolo uplne uletene."
To suhlasim. Len sa tu uz pomaly zacalo hovorit o 50 BMG ako o uplnom smejde.
"1. Ak mas nejake porovnanie .460 a .50 kde .460 vychadza 'ovela presnejsi' hod ho sem" ........Stane sa.
" A kto z civilov a kde? "..... Nie je to nahodou aj o tych peniazoch? A hned mas aj odpoved.
"
uz aj v APSS uvazuju o zmenach a neobmedzovani velkych a vykonnych kalibrov (dnes mi to napisali e-mailom)" Mno, tak teraz som sa pobavil (az prides na nejaku sutaz tak pochopis preco

Navyse na sutaziach APSS by .50ka moc vody nenamutila (pri tom ako su stavane stage a terce by ju prestrielala kdejaka 6mm

navyse na gongy by si s .50kou strielat vobec nemohol, atd. "
To mi napisal priamo z APSS, tak neviem, co moze byt este viac. Tak ako pises, to bolo doteraz. Teraz uz nic nebrani zmenam, ked sa zmenil zakon, akurat, ze takych zbrani je momentalne malo. Ale ked pribudne strelcov s .338 a .50 BMG, kludne sa moze stat, ze sa aj pre nich vypise osobitna kategoria a nemuselo by sa strielat ani na gongy (nie je to podstatne). A min. vzdialenost by bola 800 m. Bol by som zvedavy na to prestrielanie s 6mm hlavne za veterneho pocasia.
"Ohladne LR strelnice, radsej si kusnem do jazyka a zaklopem aby to aspon este chvilu vydrzalo aspon tak ako to je (pretoze chmary na nebi uz su...)"....No ved ani ja nehovorim, ze je to ista vec, akurat, ze sa na tom udajne pracuje....mozno to aj padne....
"TRG42 uz nevidim ako spickovu zbran medzi konkurenciou[/i]" ??? Nerozumiem - TRGcko nie je spickova zbran ? "...su aj ovela lepsie zbrane, ako napr. RPA....rozsirenost medzi ozbrojenymi zlozkami a strelcami je aj o peniazoch....Pozri si nazory Shivu....krive komory, neucinna ustovka....
"Blazer R93 by si kupil asi len samovrah[/i]" ??? Tu debatu na strelectvi som cital, a okrem nej som cital aj x dalsich"....tak staci, ked sa zamyslis nad mechanickym principom fungovania tej kliestiny a je to zbytocnost, proste klasicky odsuvny "Mauserovsky" zaver je stale neprekonany a najrozsirenejsi....existuju minimalne 2 smrtelne zranenia a kopec tazkych zraneni....ja by som skratka z toho nestrielal...a nehovoriac o .338 LM....nehovorim, ze nestriela presne...a ze kolko sa ich predalo?....marketing
"Preto vravim ze ak to cloveka zaujima, ta teoreticka stranka je sice dolezita, ale neni nad prax a skusenosti z prvej ruky."
Predpokladam, ze vacsinu kvalitnych prispevkov pisu ludia z bohatou praxou, ako napr. Ty, Shiva, tango a dalsi