V Devínskej Novej Vsi sa strieľa - osem mŕtvych!

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Rudo
častý prispievateľ
Príspevky: 901
Dátum registrácie: 14 years 4 months

Príspevok od používateľa Rudo »

Chlapi položím otázku trochu mimo témy, dúfam, že tým nikoho neurazím. Lipshit sa oháňal tvrdením, že samonabíjaciu SA-58 schopnejší puškár prerobí naspäť na automat. Neznamená to, že si musíte kúpiť tú časť zbrane, ktorá je zakázaná, resp. podlieha povoľovaciemu konaniu ? A nemusí puškár viesť náhodou záznamovú knihu (povolených) úprav a opráv ? Lebo ak áno, chcem vidieť, ako si majiteľ ZP vydláždi spolu s puškárom cestu do basy tým, že upravia SA-58 na automat.
Samozrejme "Aladárom z DS" to nevadí, tí aj tak majú SA-58 nelegálny, rovnako ako ZP a nemusia sa strachovat stratou bezúhonnosti nelegálnou úpravou zbrane.
Naposledy upravil/-a Rudo v 26 Sep 2010, 16:56, upravené celkom 1 krát.
friendly_mccarthy

Príspevok od používateľa friendly_mccarthy »

Mnohokrát se stává,že narazím v diskuzích na názor typu: Nebudu je dráždit a oni ke mně budou schovívavější...nelze si představit tragičtější omyl. U nás je takovým evergreenem "povolení dlouhé zbraně na nošení" (u nás je možno mít napsanou na nošení civiliní 58,nebo třeba i SVT 40 a úředník nesmí proti tomu říci ani píp),pochopitelně že to občas zkouší,a zajímavé je,že na náš oficiální dotaz (LEXu) "ze zbraní" odpověděli,že: povolení se na jakoukoliv zbraň "B"(tedy i dlouhou),vydat musí a co je hlavní: že jim nikdy nepřišla stížnost, na odmítnutí. Co to znamená? Že jsou dva druhy žadatelů, jeden co řekne:"Dejte mi to písemně" a vyhraje a druhý co si řekne "Nebudu je dráždit" a má smůlu. Nenechme se mýlit. Ve světě kdy se prostitutky obojího pohlaví prezentují jako zachránci světa a zachránci světa se snaží vypadat jako prostitutky aby si jich vůbe někdo všiml, je mlčet a spoléhat se na slušnost, nebo zdravý rozum protistrany dětinské... :evil:
Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Príspevky: 5263
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa lovec »

Sharpshooter napísal:.......kazdopadne nemam chut sa s nimi velmi natahovat aby mi potom naprieky nerobili ......
nehnevaj sa na mna,ani si to neber v zlom, ale toto je klasicka slovenska predposranost. My sme tiez mali volakedy "milu" policajtku, co ked pocula o semi-auto gulovnici, tak sa krutila ako uzovka. A neda a neda a neda. A dala. A uz je tam, kde ju najviac tahalo - v dochodku. Chvalabohu, potom k nam postupne poslali dvoch skutocne normalnych a sikovnych policajtov. Odvtedy uz neboli ziadne problemy....ako spominali vyssie, len tam pekne chod a nenechaj sa odbit.
inspiring_murdock

Príspevok od používateľa inspiring_murdock »

Ja vas chapem chlapci len jednu vec sa chcem spytat.Tak ako ked som ziadal o Acko a kebyze nemam znamost tak ju nedostanem aj ked splnam zakonne poziadavky nemaju takuto moznost aj pri vydavani nakupneho?? proste tak jak vam nedjau acko kvoli vnutornej smernice vas mozu odbit aj s nakupnym
Naposledy upravil/-a inspiring_murdock v 03 Sep 2010, 12:54, upravené celkom 2 krát.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

edit kedze predchadzajuci prispevok bol zmeneny :wink:
Naposledy upravil/-a inspiring_kepler v 03 Sep 2010, 13:14, upravené celkom 1 krát.
Pena
častý prispievateľ
Príspevky: 742
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa Pena »

RUDO, pri 58 je jeden problém. Nakoľko sa predávajú aj ako expanzné zbrane, ktoré môžu strielať aj dávkou, tak si v každom "muničáku" kúpiš ľubovoľnú náhradnú súčiastku, lebo ju tam predávajú pre expanzné modely ...
Korben
občasný prispievateľ
Príspevky: 77
Dátum registrácie: 19 years

Príspevok od používateľa Korben »

Ked uz sa bavime o policajtoch, ake mate skusenosti s ich nazorom na legalne drzanie/nosenie zbrane civilom? Ja teda viacmenej dost negativne,....
inspiring_murdock

Príspevok od používateľa inspiring_murdock »

neukamenujte ma prosim,len chcem podotknut ze ta dnesna mladez je strasna :o

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak- ... 3863_n.jpg
inspiring_elgamal

Príspevok od používateľa inspiring_elgamal »

Používateľov profilový obrázok
Kapo
častý prispievateľ
Príspevky: 1447
Dátum registrácie: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Už keď sme pritom prerábaní 58čky. Aj expanz prerobí hoc ktorý šikovný majster na každej dedine, aj plynovky sa dajú prerobiť, na naozajstné zbrane, a konec koncov, v každej dedine a meste na slovači aj v čechách by sa našiel kutil, čo vyrobí hoc čo.

Vec sa má ale tak, že čo je jednoduchšie. Ak má človek lahšiu cestu k získaniu legálnej zbrane, zvolí si tú cestu, keď nastane v zákone obrat, tak ludia sa začnú uberať iným, prijatelnejším smerom. :?
Používateľov profilový obrázok
maros15
častý prispievateľ
Príspevky: 683
Dátum registrácie: 16 years

Príspevok od používateľa maros15 »

Bavil som sa s vela slusnymi ludmi (aj v zahranici)o tom,co sa stalo v DNV a mam zaujimavy postreh.Cigani su im lahostajni,ale luto im je len tych ostatnych.Ja neviem,cim to je.Aku mate skusenost vy?
Používateľov profilový obrázok
kapula
častý prispievateľ
Príspevky: 634
Dátum registrácie: 17 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

Presne rovnaku, dokonca som pocul ze keby nepokracoval so strelbou mimo bytu, povazovali by ho za hrdinu, v ziadnom pripade sa ale nestotoznujem s tymto nazorom. Bola to velmi zla volba, zacat so strielanim.
Korben
občasný prispievateľ
Príspevky: 77
Dátum registrácie: 19 years

Príspevok od používateľa Korben »

Zla volba to urcite bola akurat cigani si uz vybudovali na Slovensku(aj inde vo svete) povest tak zlu ze ludia nemaju dovod ich lutovat v ziadnom smere..
Používateľov profilový obrázok
Kapo
častý prispievateľ
Príspevky: 1447
Dátum registrácie: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Včera som sa bavil s kamarátom /tiež fandom do zbraní/, a vravel, že 10 rokov žil kúsok odtial. Poznal aj tú vystrielanú rodinu, aj strelca.
A ma prekvapil, keď vravel, že to bola vcelku slušná rodina.
Tá rodina, o ktorej bola tá reportáž o problémovej rodine a neplatičoch a drogách bývala o niekolko vchodov dalej.

Takže už tolko fám, dohadov a drístov sme sa dozvedeli, že pravdy sa už asi nedočkáme.

Jedno ponaučenie mám však z celej tejto veci.... :?
Používateľov profilový obrázok
TURBIAK
častý prispievateľ
Príspevky: 2007
Dátum registrácie: 16 years 5 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

kapula : nie ze by nepokracoval.. skor su nazory ze mal pokracovat na nejakej vykricanej ciganskej kolonii a to nie su nazory nejakych diletantov ale aj nazory niektorych prislusnikov PZ ( a nie nizko postavenych ) sak si nebudeme nieco nahovarat .. vsetci dobre vieme ako sa vec ma a ako to bude o par rokov vyzerat ( sucastnym smerom 10X horsie ) mali by sme si zobrat priklad z Francuzka .. EU velmi dobre vie preco nam debilom dava projekty na podporu ciganov
maros15 : Rovnaku prirodzene
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"